Mica Românie de dincolo de Borş

Bihorenii care s-au stabilit în ultimii ani în localităţile maghiare de lângă graniţă sunt încântaţi de traiul din ţara vecină. Chiar dacă zilnic au de făcut o navetă care îi costă timp şi bani, cei care au ales să se mute în Ungaria se felicită pentru alegerea făcută, spunând că viaţa li s-a schimbat numai în bine.

Dragoste de avocată

Concubina controversatului afacerist Gheorghe Ghiurău, avocata Silvia Bochiş, e acuzată că vrea să-l scape ilegal de o parte din datoriile care l-au dus spre faliment.

Un orădean căruia firma lui Ghiurău îi datorează 8 miliarde de lei vechi a reclamat-o la DNA pe Bochiş fiindcă, pentru a-l ajuta pe afacerist, femeia a declarat în fals că o parte a banilor pe care acesta trebuie să-i plătească numeroşilor săi creditori i s-ar cuveni ei.

Tobacco Man

Un contrabandist din Oradea a traficat spre Occident ţigări în valoare de peste 10 milioane de euro. Cu complicitatea fostului şef al Vămii Salonta, Romeo Păcurar a făcut cel puţin 53 de exporturi de ţigări pentru piaţa neagră din Austria, Germania, Anglia şi Franţa.

Cultură cu Hangar

Directoarea Casei de Cultură din Beiuş a inventat o licitaţie ca să închirieze clădirea instituţiei unei firme, Hangar SRL, care însă nu exista.

În timp ce fostul chiriaş al clădirii era plecat în concediu, Anca Banda a trucat licitaţia în beneficiul unei "pile" a fostului primar PSD Silviu Odobasianu, chit că firma acestuia nici măcar nu era înregistrată.

Război pe pahare

Prefectura ameninţă Consiliul Local Oradea cu judecata dacă nu-şi modifică hotărârea de a suprataxa comerţul nocturn cu alcool.

Prefectul Gavrilă Ghilea susţine că ideea primarului Ilie Bolojan de a extinde aşa-numita taxă specială de ordine publică inclusiv la ABC-urile non-stop va duce la scumpirea tuturor produselor.

Gripa lui Pîrcioagă

În plină pandemie de gripă, şeful DSP sporeşte isteria prin refuzul de a face publice informaţii banale. În timp ce îndeamnă oamenii să se vaccineze, directorul Marius Pîrcioagă ascunde până şi numărul cazurilor de îmbolnăvire înregistrate în judeţ.

Muncitori de împrumut

Pentru că nu au comenzi în mod constant, companiile bihorene preferă să "închirieze" personal decât să facă angajări. În plină recesiune, firma Adecco Resurse Umane, specializată în recrutarea şi plasarea de personal, şi-a majorat cifra de afaceri cu 40% oferind altor firme forţă de muncă sezonieră.

Obsedaţi de "păcănele"

Jocul la aparatele electronice sunt o manie în care mulţi bărbaţi îşi aruncă şi ultimul leu. Gamerii din baruri fac orice pentru a-şi juca şansele, de la amanetarea celularelor şi chiar a maşinilor până la îndatorarea la cămătari.

MISS BIHOREANUL:
Sexy şi silitoare

În febra Bac-ului, Andreea Marincaş îşi face timp şi pentru un job de hostess într-un club din Oradea. Andreea aşteaptă cu nerăbdare Valentine's Day, când îşi serbează şi ziua de naştere, bănuind că iubitul îi pregăteşte ceva cu totul special.