Laszlo Tokes, părăsit de nevastă

După ce anul trecut şi-a făcut bagajele şi s-a mutat de acasă, soţia europarlamentarului Laszlo Tokes a cerut Judecătoriei Oradea s-o despartă de preotul pe care îl acuză de preacurvie.

În vreme ce propovăduia morala creştină, fostul episcop reformat îşi maltrata psihic nevasta şi o înşela. Edith Tokes îl acuză pe Laszlo Tokes că i-a făcut viaţa un calvar prin abuzuri şi batjocură, marginalizând-o sau punând-o să comunice cu el doar prin scrisori, şi ameninţă că va dovedi în instanţă escapadele extraconjugale ale bărbatului, cu bileţele, sms-uri şi scrisori de amor primite de la amante.

Prefect fără acte

Lovitură de teatru: după ce prefectul Gavrilă Ghilea a atacat două hotărâri ale Consiliului Municipal, juriştii Primăriei i-au contestat calitatea de reprezentant al Guvernului. Numit în februarie 2009 ca prefect interimar, până la organizarea concursului pe post, Ghilea nu a mai fost confirmat oficial în funcţie după examenul pe care l-a dat în luna septembrie.

Au greşit drapelul!

Demnitarii bihoreni bâjbâie când e vorba să descrie însemnele de pe drapelul judeţului ori de pe cel al Oradiei. Ignoranţa autorităţilor faţă de însemnele judeţului a ajuns până acolo încât, de săptămâni în şir, pe clădirea Prefecturii şi a Consiliului Judeţean flutură... steagul municipiului Oradea.

INTERVIUL BIHOREANULUI:
Cseke Attila, ministrul Sănătăţii: "Nu vreau să fiu un ministru simpatic"

La 36 de ani, "ungurul de la Sănătate" e cel mai tânăr ministru pe care l-a avut România vreodată la acest minister. Vorbeşte o română impecabilă şi în spatele politeţei exagerate se ghiceşte un dur.

Că nu curăţă ouă pentru oamenii din subordine o demonstrează chiar promisiunea că, la vară, îi va da pe mâna autorităţilor locale, mult mai dispuse să-i sancţioneze dacă gestionează prost sau hoţeşte.

Martor de serviciu

De ce a dispărut martorul secret din procesul tânărului judecat pentru uciderea taximetristului Bajkan Peter. Bărbatul care urma să-l incrimineze pe Nicolae Oros s-a retras acuzând că, în lipsa dovezilor, procurorii l-au obligat la mărturie mincinoasă. Aceeaşi reţetă a mai fost aplicată în procesul unei crime finalizat cu o condamnare la 20 de ani de închisoare.

Hyper-război pe mini-preţuri

Ca să-şi fidelizeze clienţii şi aşa împuţinaţi de criză, un hypermarket din Oradea a provocat în mod direct un altul, arătând că are preţuri mai mici decât acesta. Pentru prima oară de când există supermagazine în Oradea, Carrefour Era derulează o campanie publicitară prin care vrea să demonstreze că practică preţuri mai mici decât ale concurenţilor de la Real.

Piraţii gunoaielor

Din cauza unei omisiuni a Primăriei, RER Ecologic nu scapă de concurenţa neloială. Pentru că societăţile comerciale nu sunt cuprinse în taxa specială de salubritate instituită pentru cei fără contract cu RER, o altă firmă de salubritate, Valmax, contractează operatorii economici chiar dacă nu are drept de practică în Oradea.

Legea nemulţumirilor

Legea educaţiei ar putea transforma Universitatea din Oradea într-o filială a celei din Cluj. Universitarii orădeni contestă nenumărate articole din proiectul noii legi a Învăţământului şi cer parlamentarilor bihoreni să nu-l voteze.

Clinchet de lumină

Inedit: Un cor de clopoţei va susţine la Filarmonică, în a doua zi de Paşti, un concert caritabil. Scopul spectacolului e strângerea de fonduri pentru 18 orădeni ţintuiţi la pat de scleroza multiplă, pe care membrii Fundaţiei Speranţa Levi îi îngrijeşte la domiciliu ca voluntari.

MISS BIHOREANUL
X-treme Ofelia

Ofelia Praja îşi aşteaptă majoratul ca să poată... sări cu paraşuta. Pentru că are o fire de lider, adolescenta organizează toate spectacolele din liceul ei, iar pentru relaxare participă la serate de tango şi cha-cha.