Orfelinatul orgiilor

Fiul lui Ioan Groza, adjunctul de la Direcţia pentru Protecţia Copilului, a muşamalizat cazuri de sex în grup între minorii din centrul de plasament pe care l-a condus. În ciuda faptului că au existat declaraţii clare, de la angajaţi şi de la copii, care dovedeau că Sorin Groza ascundea cu bună ştiinţă abuzurile din Centrul de Plasament nr. 2, pe care l-a coordonat, conducerea Direcţiei l-a "pedepsit" mutându-l la un alt centru, tot pe post de şef!

Fumuri din gonflabile

Poliţiştii antidrog au arestat un om de afaceri orădean, bănuit că a finanţat "fabrica" de droguri din Batăr. Ionel Abrudan, patronul unei firme care produce jocuri gonflabile profesionale, e suspectat că, împreună cu un belgian, a pus pe picioare cel mai mare laborator de prelucrare a cannabisului din România, plantaţia fiind întreţinută de un veterinar condamnat pentru trafic internaţional de substanţe anabolizante interzise.

Vara duşurilor reci

Orădenii vor trebui să se descurce peste vară fără apă caldă datorită numeroaselor lucrări de modernizare anunţate de CET. Electrocentrale sistează alimentarea cu apă caldă în mai multe cartiere orădene şi anunţă oprirea pentru o săptămână a fiecărui punct termic de pe raza municipiului.

Primăria virtuală

În premieră naţională, majoritatea solicitărilor pe care le au orădenii la administraţia locală pot fi depuse online. Sute de orădeni apelează zilnic la internet ca să îşi achite impozitele, să îşi programeze data căsătoriei, obţinerea actelor de identitate, ori ca să trimită reclamaţii.

Voluntari ca la carte

Singura şcoală din România unde se predă voluntariatul este un liceu din Oradea. Elevii claselor a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida au ca disciplină opţională "Acţiunea comunitară", o materie la care învaţă cum să îi ajute, benevol, pe cei din jurul lor.

Băiatul de aur

Un adolescent bihorean a câştigat locul I la un concurs internaţional de tehnologie, în patria minţilor strălucite: Sillicon Valley. Cu un aparat care previne accidentele de maşină, Cristi Roşu a obţinut medalia de aur la cel mai mare concurs de cercetare pentru liceeni din lume, organizat de compania de procesoare Intel.

Campion din topor

Singurul român care a participat la campionatul mondial de tăiat lemne e un bihorean. Nagy Botond e campionul naţional la tăiat de lemne, sport ce nu există încă oficial în România, iar în septembrie va reprezenta ţara, pentru a doua oară, la confruntarea mondială.

Punct şi de la capăt!

Pentru a şasea oară consecutiv, FC Bihor se află în acelaşi punct mort la final de campionat. BIHOREANUL vă prezintă povestea unui campionat în care echipa fanion a judeţului a reuşit să ajungă la mijlocul clasamentului şi să acumuleze datorii de aproape un milion de lei.

Miss în lumea tăcerii

Bihoreanca Violeta Cuc va reprezenta România la Miss Deaf of The World. Deşi s-a născut fără să audă aproape deloc, Violeta nu a învăţat niciodată la o şcoală pentru copiii cu deficienţe, iar acum e masterandă de frunte la Universitatea Babeş Bolyai.