Jaf la stat!

Sub conducerea fostului viceprimar PDL al Oradiei, angajaţii sucursalei Hidroelectrica s-au înmulţit de trei ori şi s-au abonat la premii şi salarii de lux. Mihai Groza a transformat firma într-o afacere de familie, angajându-şi pilele şi chiar pe propria-i fiică, şi pompând bani publici spre firmele de casă ale PDL, iar când e luat la întrebări, şi el şi reprezentanţii de la Bucureşti ai companiei de stat invocă... secretul de serviciu!

Drumul scump al nepăsării

Neterminată, dar distrusă: Autostrada Transilvania este în paragină înainte de a fi dată în folosinţă. Pentru că o parte din lucrări au fost abandonate şi nu s-au respectat regulile de conservare, lucrările efectuate pe tronsonul din Bihor vor fi numai bune de... refăcut.

Castelul, înapoi!

Consiliul Judeţean vrea să recupereze pentru stat Castelul Balc de la compania OMV-Petrom. Administraţia judeţeană a găsit o modalitate de a obţine castelul pe gratis şi temeiul juridic care să-i dea câştig de cauză. Singura condiţie e să primească, însă, acordul Guvernului de a-l reprezenta în instanţă.

Sabotajul lui Kiss

Deşi aruncat în cârca lui Radu Ţîrle, ultimul scandal pe tema banilor de la CJ pentru Selina a fost regizat de Alexandru Kiss. Aleşii bihorenilor s-au certat pentru prelungirea cu trei luni a unui credit contractat în 2007, fără de care Ţîrle nu putea plăti lucrările la Muzeul Ţării Crişurilor, cu toate că tocmai Kiss a scurtat cu exact trei luni acelaşi contract, cu de la sine putere, imediat după ce pierduse alegerile din 2008.

Şpaga pe masă!

Bolojan vrea să elimine "atenţiile" pentru doctori prin transformarea lor în coplată pentru serviciile medicale. Reforma celor patru spitale subordonate municipalităţii a început cu demiterea directorilor şi va continua prin "oficializarea" mitei, reduceri de personal şi achiziţionarea "la comun" de medicamente şi servicii.

Fuga de taxe

Majorarea TVA va scumpi cu peste 5% toate bunurile şi serviciile, inclusiv cele prestate de regiile municipalităţii. Pe fondul creşterii taxei pe valoare adaugată, se estimează că bihorenii îşi vor relua obiceiul de a-şi face cumpărăturile în Ungaria, sărăcind şi mai mult economia locală şi adâncind şomajul.

Schimbare de gardă

Odată cu preluarea managementului de către Marius Vizer, lotul lui FC Bihor se primeneşte. "Cel puţin în viitorul apropiat, Oradea nu va cumpăra jucători, vom lucra cu tinerii noştri", a anunţat preşedintele Federaţiei Internaţionale de Judo.

Vacanţă acasă

Bihorenii pot reduce din cheltuielile de vacanţă optând pentru destinaţiile turistice din judeţ. Deşi stau prost la capitolul agrement, pensiunile bihorene mizează pe frumuseţile peisajelor naturale care le înconjoară şi pe mâncărurile tradiţionale pentru a atrage turiştii.

Adela merge mai departe

După ce a terminat cu Bac-ul, Adela Martin se frământă: Ce facultate va urma? Deşi se visează studentă în Cluj, la management hotelier, deocamdată adolescenta nu şi-a putut convinge părinţii s-o lase singură şi departe de ei.