Lucian, pericol public!

După ce-a dat chix cu propriile afaceri, Ioan Lucian a dus la faliment şi Federaţia Patronilor Bihor. Lăsată de aventurosul preşedinte cu salariaţii pe drumuri, cu utilităţile neplătite şi cu lacătul pe uşă, organizaţia riscă să piardă peste un milion de euro, fonduri europene, pentru un proiect derulat cu Camera de Comerţ din Hajdu Bihar, dar şi să provoace partenerilor maghiari pagube de alte 3 milioane de euro.

Tripoul secret

Casa lui Silviu Torjoc, fost inspector-şef şcolar adjunct, transformată în cazinou clandestin de către chiriaşi. Sala de jocuri ilegală, desfiinţată săptămâna trecută de poliţişti, era frecventată de jucătorii înrăiţi de poker, precum celebrul interlop Sorin Rădeanu sau impresarul de fotbal Adrian Alexandrescu.

"Revoluţia" foştilor

Foştii manageri ai spitalelor preluate de Primărie şi de Consiliul Judeţean vor să revină în funcţii cu ajutor politic. Prefectul Gavrilă Ghilea e pregătit să atace în justiţie dispoziţiile prin care Ilie Bolojan şi Radu Ţîrle au numit managerii interimari, pe motiv că aceştia nu au absolvit cursuri de management şi, deci, nu corespund "mapei profesionale".

Oradea noastră: Porcărie cu acte

În fiecare vară, dar nu numai, locuitorii din vestul Oradiei sunt obligaţi să suporte mirosul greu de dejecţii ce pluteşte în aer ori de câte ori vântul adie dinspre crescătoria de porci din capătul Ioşiei.

Problema este veche de câţiva ani, iar reclamaţiile curg fără număr pe adresa Primăriei şi a Gărzii de Mediu. Autorităţile pretind, însă, că nu se poate face nimic, deoarece ferma are toate autorizaţiile în regulă şi respectă toate normele de mediu.

Praf şi şmen

Fiul adjunctului de la Jandarmi, trimis în judecată pentru trafic de droguri, a vrut să-l şmenuiască pe poliţistul sub acoperire care juca rolul clientului. Sebastian Lung adusese de la Cluj plicurile cu "sare de baie", un drog sintetic asemănător cocainei, şi - împreună cu alţi trei prieteni - a încercat să-i ia banii poliţistului fără să-i mai livreze marfa.

Furaţi la puncte

Dintr-o greşeală a comisiei de Bacalaureat, o întreagă clasă de la Liceul Don Orione a fost dezavantajată la examenul de informatică, alegându-se cu note mai mici. Absolvenţi de mate-info neintensiv, elevii au primit la proba de informatică subiecte specifice profilului intensiv, iar corectura s-a făcut după grila greşită, astfel că fiecare a pierdut un punct la notă.

Distracţii cu scenarii

Modă nouă: cluburile şi cafenelele din Oradea îşi ademenesc clienţii cu petreceri tematice. Petreceri în costume de plajă sau în pijamale, chefuri ca la nunţi sau chiar de Crăciun, în toiul verii, toate stropite cu cocktailuri la promoţie, au devenit atracţiile vieţii de noapte.

Micuţa domnişoară

Anita Sebestyen a încetat să fie băieţoasă imediat ce s-a apucat de modeling. Abia intrată la liceu, adolescenta a urcat pe podiumurile de modă locale, iar pe viitor îşi doreşte să devină farmacistă sau asistentă medicală.