Lupul paznic la oi

UDMR l-a promovat în conducerea Companiei de Apă Oradea pe patronul unor firme care au încasat zeci de miliarde anual de la regie, prin contracte de consultanţă. Balogh-Soos Csaba deţine societăţile Rono Urban Grup şi Rono Aqua, unde i-a ţinut contabilitatea nimeni alta decât directoarea economică a Companiei, Kuntz Aniko, care a ieşit de pe statele de plată ale afaceristului abia la intervenţia primarului Ilie Bolojan.

Sex prin mica publicitate

Două eleve de clasa a XI-a de la Colegiul Mihai Viteazul au prestat ca prostituate în bordeluri amenajate în câteva apartamente din Oradea. O familie de pieţari falimentari a închiriat locuinţe în mai multe zone ale oraşului, unde fetele primeau clienţi racolaţi prin anunţuri la rubrica de mica publicitate ale ziarelor locale.

Fraţi de sânge

Coincidenţă tragică! Doi gemeni împărtăşesc acelaşi destin crud: după ce unul s-a născut cu un handicap la piciorul drept, celălalt şi-a pierdut tot piciorul drept într-un accident. După ce întreaga copilărie şi-a ajutat fratele să-şi depăşească handicapul, la doi ani după vindecarea acestuia, Robert a ajuns el însuşi invalid, piciorul fiindu-i tăiat de roţile unui tren în care se grăbise să urce ca să ocupe un loc pentru Norbert.

Doctor sabotor

Un ginecolog a fost reclamat că trimite pacientele în alte oraşe pentru ecografii 4D, chiar dacă Maternitatea, unde este angajat, are echipamente noi şi performante. Dr. Iuliu Şimon, asistent universitar la Facultatea de Medicină, va fi judecat de Comisia de etică a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie şi, totodată, cercetat de procurori pentru că ar fi luat bani la cabinetul privat ca să supravegheze o naştere în Maternitate.

Sentinţa mortală

O nonagenară care şi-a căutat mai bine de cinci ani dreptatea în faţa judecătorilor a murit fără s-o primească. Elena Ciachir a încercat să anuleze în instanţă contractul prin care îşi donase apartamentul unei nepoate care a promis că o va întreţine pe timpul vieţii, dar care a abandonat-o. Judecătorii au forţat-o, totuşi, să rămână în "grija" tinerei...

Ajutor nesperat

Cei patru orfani din Bălaia cărora statul refuza să le plătească pensii de urmaş vor primi ajutorul la care au dreptul. Noua lege a pensiilor le acordă câte o pensie minimă celor patru copii rămaşi orfani după ce mama lor a murit de cancer la 26 de ani, printr-o prevedere care permite sprijinirea urmaşilor persoanelor care încetează din viaţă din cauza necruţătoarei boli.

Retrocedare ca-n codru

Moştenitorii unui boier din zona Vadu Crişului au câştigat în instanţă 92% din suprafaţa împădurită a întregului judeţ Bihor. Judecătoria Aleşd a impus comunelor Vadu Crişului, Şuncuiuş, Auşeu şi Măgeşti să retrocedeze urmaşilor moşierului Mateescu peste 60.000 de hectare de pădure, în condiţiile în care toată suprafaţa acestora este mult sub 30.000 de hectare.

Cumperi sau pleci!

Sub motivul îmbunătăţirii aspectului oraşului, Primăria recomandă chioşcarilor orădeni modele de tonete furnizate de o firmă italiană. După ce a determinat vânzătorii de presă să adopte modelul Tanari pentru chioşcurile de ziare, municipalitatea sugerează produsele aceleiaşi firme chioşcarilor din Parcul 1 Decembrie şi comercianţilor care vor să deschidă terase pe malul Crişului Repede.

Teren de luptă

În timp ce Clubul Sportiv Crişul şi Palatul Copiilor îşi dispută administrarea bazei sportive "Muzeu", o asociaţie privată a luat-o în chirie pe bani mărunţi, pe 25 de ani. În 1998, Asociaţia Ten-Mar a luat în chirie de la CS Crişul terenul întins pe 5.107 de metri pătraţi, plătind la acea vreme o chirie anuală de doar 1.300 dolari.

ERA spectacolelor

Un centru comercial organizează în ritm săptămânal târguri, spectacole şi concerte gratuite cu vedete de calibru. Vrând să devină o destinaţie de relaxare şi de distracţie pentru familiile de orădeni, ERA Shopping Park plănuieşte concerte Puya, Fly Project şi Paula Seling, întâlniri cu personajele Disney pentru copii şi expoziţii pentru cei mari.

Mister polo

De 8 Martie, cititoarele BIHOREANULUI primesc povestea lui Andrei Creţu, un tânăr campion, cu nenumărate admiratoare. Andrei s-a apucat de înot pentru că fratele său, suferind de scolioză, trebuia să facă gimnastică în apă. După numai 7 ani, devenea campion naţional cu echipa de seniori a oraşului.