Bătrânul Neguş anunţă război!

Sătul ca supuşii lui să ia bătaie şi de la poliţişti şi de la interlopi, şeful ţiganilor orădeni, Markovics Sandor senior, zis şi Neguş, ameninţă că îi va scoate în stradă. După o abstinenţă îndelungată, datorată faptului că s-ar fi pocăit ca penticostal, şeful clanului Neguş vrea să protesteze în stradă şi avertizează că, dacă nu i se va face dreptate, va transforma Oradea într-o a doua Craiovă, pentru că Poliţia a fraternizat cu "bandiţii" care îi terorizează familia şi apropiaţii.

Impostorul

După ce i-a făcut criminali pe primarul Ilie Bolojan şi pe managerul Gavril Grebenişan pentru decesul unui nou-născut şi mutilarea unei femei, doctorul Doru Crăiuţ a fost "diagnosticat" implacabil de conducerea Maternităţii: mincinos, submediocru şi hoţ! Împăunat cu titlul de profesor universitar după un doctorat fără nicio legătură cu ginecologia, obţinut graţie clanului Maghiar şi fostului decan al Facultăţii de Medicină Mircea Ifrim, Crăiuţ şi-a însuşit un laparoscop şi s-a pus să opereze deşi nu are calificarea necesară.

Bătălia pentru Salca

Parcul Salca se prefigurează a fi o bombă imobiliară cu efect întârziat, ce ameninţă să arunce în aer proiecte europene de milioane de euro. Consiliaţi de funcţionari din Primărie şi din Oficiul pentru Cadastru, samsarii de terenuri au deschis procese pentru cel mai preţios teren al oraşului, amplasamentul de lângă Lotus Center, câştigând deja în instanţă 5 din cele 15 hectare.

Inconştienţă criminală

Accidentul petrecut luna trecută lângă Vama Borş, în care soţul unei judecătoare şi un poliţist de frontieră au murit după o ciocnire frontală, a fost provocat de alcool. În urma autopsiei, medicii legişti au descoperit că Radu Comşa, soţul şefei Secţiei Penale din Judecătoria Oradea, era într-o stare avansată de ebrietate, având în momentul producerii accidentului o alcoolemie de 2,55 alcool în sânge.

Pământ pe viaţă şi pe moarte

Cele mai valoroase pământuri din Oradea pun cap în cap proprietari, intermediari, cumpărători şi notari. Afaceristul Florian Jurcuţ şi doctorul Mircea Matiuţă îi acuză de trafic de influenţă pe ofiţerul DNA Mihai Ogbarschi şi pe notarul Irinel Dimitriu, ginerele deputatului PDL Ştefan Seremi, întrucât l-au ajutat pe un american să-i înşele cu peste 5 hectare de teren.

INTERVIUL BIHOREANULUI:
General de brigadă Ioan Baş, Inspectorul-Şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana: "Nu suntem pregătiţi în totalitate pentru calamităţi"

Dezastrul care a lovit Japonia n-a lăsat indiferent pe nimeni, astfel că până şi la noi se discută scenariile posibile în cazul unei catastrofe naturale. În timp ce unii susţin că pregătirea pentru asemenea situaţii e nulă, generalul Ioan Baş, inspectorul-şef al ISU Crişana, declară că pompierii ar putea face faţă cu brio unei situaţii-limită specifice zonei noastre. Ofiţerul susţine că militarii din subordinea sa sunt pregătiţi să intervină oricând, ba chiar cu mai mult devotament decât colegii din Occident.

Interzis la grădiniţă!

Directoarea Grădiniţei 45 din Oradea face înscrieri după propriile legi, încălcând regulile Ministerului Educaţiei. Eugenia Ciordaş refuză cererile părinţilor încă din primele zile ale perioadei de înscrieri, pe motiv că a strâns deja suficiente dosare, iar selecţia lor, obligatorie prin lege, o socoteşte doar "muncă în plus".

Fuga de răspundere

Un orădean lovit de o şoferiţă cu asigurare la Carpatica a rămas cu paguba. Deşi a fost tamponat din spate, fiind împins într-o altă maşină, Marius Petruţ a trebuit să-şi repare singur maşina, pentru că asiguratorul a refuzat, găsindu-l pe el de vină.

Cocktail cu gust amar

Doi tineri orădeni se consideră înşelaţi de o firmă care organizează cursuri de barmani. Orădenii spun că au plătit 400 de euro în schimbul promisiunii, dovedite false, că vor primi o diplomă recunoscută. Mojito School ţine din nou cursuri în Oradea, deşi are autorizaţie doar pentru judeţul Vâlcea!

Trageri din inimă

Unde îşi pot "regla tirul" orădenii de toate vârstele pasionaţi de armele de foc? Copiii se pot înscrie pe gratis la Clubul Sportiv Universitar, iar adulţii cu permis de port-armă au la dispoziţie un nou poligon de tragere privat.

Miss independentă

Crina Filip a părăsit casa părintească din Beiuş şi a venit la facultate în Oradea cu planuri mari de a reuşi în carieră. Tânăra îmbină cursurile Facultăţii de Ştiinţe Economice, unde studiază contabilitatea, cu munca la o companie specializată în sisteme de securitate.