Directoarea "cool"

Directoarea Colegiului Tehnic Transilvania a fost înregistrată când le cerea profesorilor să nu mai dea note sub 5 şi să nu mai pună absenţe. Deşi unii profesori o acuză că le îngrădeşte drepturile, pentru că le impune ce note să dea şi să nu taxeze chiulangiii, Maria Ruge susţine că nu vrea decât să schimbe metodele învechite de predare pe care colegii săi încă le folosesc. La sesizarea BIHOREANULUI, Inspectoratul Şcolar a demarat o anchetă!

Biserica ilegală

Primăria Oradea va demola fundaţia schitului turnată ilegal pe terenul fostului tancodrom, chiar dacă a fost sfinţită de episcopul Sofronie Drincec. Municipalitatea a câştigat definitiv şi irevocabil procesul intentat de Mănăstirea Sfintei Cruci pentru cele 24 de hectare ale fostei unităţi de tancuri aflate vizavi de Cimitirul Municipal, unde vrea să facă încă un parc industrial.

Executat în culise

Lucian Silaghi acuză că a fost mazilit de la şefia Teatrului de Stat fiindcă a "turnat-o" la Prefectură pe protejata lui Alexandru Kiss. PDL-istul a fost schimbat la numai o săptămână după ce i-a reclamat pentru abuz în funcţie pe Czvikker Katalin şi pe vicele Consiliului Judeţean Dumitru Voloşeniuc, deoarece aceştia aplicau în continuare "segregarea" teatrelor, atacată în justiţie de prefectul Gavrilă Ghilea.

Psihopat la volan

Călin Balint, cel prins de poliţişti după o urmărire ca-n filme, a obţinut permisul de conducere pe-o minciună. BIHOREANUL a descoperit că interlopul, bolnav psihic cu acte şi cu permis anulat în 2002 pentru infracţiuni rutiere, şi-a redobândit carnetul de conducere după trei ani, declarând că e sănătos şi nu a suferit de nicio boală psihică. Nimeni nu l-a verificat!

Salca tot mai mică!

Profitând de bâlbâielile Primăriei, samsarii imobiliari au înhăţat 5 din cele 15 hectare de teren de lângă Lotus. Primarul Ilie Bolojan vrea să ferească de lăcomia dezvoltatorilor imobiliari ce a mai rămas din terenurile oraşului, trecându-le în patrimoniul public cu destinaţia de zone vezi, pe care orice construcţie va fi interzisă.

Huzur de criză

Funcţionarii publici din 20 de primării bihorene şi-au umflat salariile cu sporuri şi prime nelegale. Un raport al Camerei de Conturi Bihor întocmit în urma verificărilor făcute la 40 de primării din judeţ arată că funcţionarii sunt nepregătiţi şi gestionează păgubos fondurile publice, prejudiciul stabilit pentru anul 2009 ridicându-se la peste 85 milioane de lei.

Somn uşor!

Luna viitoare se deschide la Oradea un nou spital privat, New Medics, care va include prima clinică de somnologie din ţară. Orădenii care suferă de diferite tulburări ale somnului vor putea fi diagnosticaţi şi trataţi chiar în timp ce dorm, după o noapte petrecută în spital.

Şut în prima ligă!

Ajuns pe locul unu în clasament, FC Bihor e la un pas de promovare în prima divizie. Conducerea clubului de fotbal fanion al judeţului a depus săptămâna trecută la FRF documentaţia pentru a păşi din nou în Liga I, iar Stadionul Municipal se pregăteşte de reconstrucţie.

Studenţi contra studenţi

Încă un scandal în Universitate: studenţii senatori nu se mai înţeleg cu cei din asociaţiile studenţeşti. În timp ce studenţii din asociaţii le reproşează celor din Senatul Universităţii că vor să fie plătiţi pentru şedinţele la care participă, aceştia dau vina pe liderii asociaţiilor fiindcă nu se implică în activităţi, dar au mereu ceva de comentat.

Broadway de Oradea

Actorii Teatrului de Stat îşi încălzesc vocile şi îşi pregătesc pantofii de dans pentru premiera muzicală a stagiunii: "Îndrăgostiţii din Ancona". Comedia muzicală îi va introduce pe spectatori într-o lume a relaţiilor cu iţe încurcate şi amuzante, acţiunea spectacolului fiind completată cu hituri italieneşti din anii '70 şi '80.

Între arcuş şi penel

După nouă ani de cântat la vioară, Denisa Decsi a renunţat la prima dragoste, preferând să studieze grafica la Liceul de Artă. Tânăra vrea să facă facultatea la Design Ambiental, deoarece visează să proiecteze interioare de locuinţe şi birouri nu doar confortabile, ci şi frumoase.