Demolator de Bihor

Balastiera ilegală a controversatului afacerist Dorel Ungur i-a adus pe sătenii din Tăut în pragul răzmeriţei. Firma care exploatează balastiera nu are autorizaţie de mediu şi nici aviz din partea Administraţiei Bazinale Ape Crişuri, dar funcţionează nestingherită de doi ani. În acest timp, uriaşele basculante care tranzitează zilnic Tăutul şi Batărul au distrus drumurile, podurile şi casele sătenilor.

În gura morţii

BIHOREANUL prezintă detalii şocante din cazul fetiţei care a murit, după ce a fost absorbită de conducta de golire a apei de la Ştrandul Ioşia. Micuţa a zăcut imobilizată pe fundul bazinului, înghiţită aproape complet de conducta ucigaşă, deoarece angajaţii ştrandului s-au obişnuit să evacueze apa fără să anunţe publicul! Deşi patru bărbaţi s-au chinuit să scoată capul fetei deasupra apei, curioşii se buluceau în bazin şi făceau valuri, sufocând-o.

Alegeri la Sorbonica

Referendum la Universitate: profesorii şi studenţii decid cum îşi vor stabili viitorul rector. Impus prin noua lege a educaţiei, pentru a hotărî dacă următorul şef al Universităţii va fi ales sau desemnat prin concurs, referendumul de săptămâna aceasta deschide dezbaterea asupra alternativei între un al doilea mandat al lui Cornel Antal şi încredinţarea funcţiei unui rector nou.

TIME OUT:
S-a măritat Gilda!

După o poveste de dragoste care durează deja de peste şase ani, orădeanca Gilda Gheţe, supranumită Pamela Anderson a României, s-a căsătorit cu fiul unui om de afaceri braşovean. Soţul a dus-o pe "Pamela Anderson a României" în Insulele Seychelles, unde William şi Kate şi-au făcut luna de miere.

Ai comandat, plăteşte!

Afaceristul Beniamin Rus a repurtat prima victorie în războiul cu preşedintele Radu Ţîrle. Consiliul Judeţean a fost obligat să continue licitaţia pentru reabilitarea drumului judeţean Bucea-Bulz-Vadu Crişului, câştigată de Rus, dar anulată de Ţîrle sub pretextul lipsei de fonduri.

Fuga de asigurare

Sărăciţi de criza economică, bihorenii evită asigurarea obligatorie a locuinţelor. Deşi firmele de profil oferă în preţul asigurării obligatorii de 20 euro opţiuni suplimentare, precum incendiul ori inundaţii cu apă din conducte, cu o lună înainte de termenul de la care riscă amenzi între 100 şi 500 lei numărul celor care şi-au încheiat poliţe este extrem de redus.

ORADEA NOASTRĂ:
OTL transfrontalier

Pentru ca orădenii de dincolo de Borş să ajungă mai uşor şi ieftin la serviciu şi şcoală, OTL va introduce, din septembrie, trei curse zilnice de autobuz până la Biharkeresztes.
Joia trecută, reprezentanţii orădenilor care s-au mutat în ultimii ani în satele maghiare din apropierea graniţei au participat la o dezbatere publică organizată în sediul Primăriei Biharkeresztes, împreună cu oficiali ungari şi cu reprezentanţi ai regiei orădene de transport în comun. Iar OTL a luat decizia că le va facilita accesul la locurile de muncă şi la şcoală, chiar din această toamnă.

Afrodita de pe Valea Brătcuţei

Născută la ţară, Laura Lele s-a mutat vara trecută în Oradea pentru a urma cursurile Colegiului Economic. Pentru că ambii părinţi sunt economişti, adolescenta este hotărâtă să le calce pe urme şi visează la o carieră în lumea afacerilor.