Poliţist şi asasin

În Oradea nu s-au petrecut niciodată atâtea drame sângeroase, într-un timp atât de scurt. După ce o fetiţă de 7 ani şi-a pierdut viaţa absorbită în canalul de scurgere a apei din ştrandul Ioşia, iar o tânără de 24 ani a murit şi altele două au fost grav rănite, spulberate de un interlop urcat beat la volan, opinia publică e oripilată de un poliţist obsedat, care şi-a executat cu sânge rece familia şi apoi şi-a tras un glonţ în cap. Totul, din cauza unei femei, care a scăpat ca prin minune de execuţie...

Ucigaş în uniformă

Poliţistul care şi-a ucis părinţii şi apoi s-a împuşcat în cap era dependent de jocuri mecanice. BIHOREANUL a aflat că Gabriel Venter ajunsese chiar să fure bani de-acasă pentru a putea juca la "păcănele", îi plăcea băutura şi era revoltat că părinţii lui nu voiau să îl lase să stea în casa părintească cu amanta lui.

Graba criminală

Interlopul care a accidentat mortal o tânără şi a nenorocit alte două, se grăbea la nunta lui Pompiliu Marcu, cunoscut proxenet şi traficant de droguri. BIHOREANUL a descoperit că arestarea lui Iuliu Kiss, alias Paprika, şi el proxenet în Italia, este o premieră: în ultimii doi ani niciunul dintre autorii accidentelor mortale din Bihor nu a ajuns în spatele gratiilor!

Vrem referendum!

Peste 500 de locuitori din Biharia şi-au pus semnăturile pe o cerere de consultare publică.Revoltaţi că, la intervenţia Prefecturii, consilierii locali au revenit asupra deciziei de retragere din proiectul Aparegio, sătenii din Biharia cer, în opoziţie faţă de Primărie, organizarea unui referendum.

Oraşul podurilor

Unul e deja gata, iar la alte două din cele şase poduri aflate în construcţie în Oradea partea cea mai spectaculoasă a lucrărilor începe săptămâna aceasta. Timp de şapte zile, cea mai mare automacara din ţară va acoperi noul Pod Densuşianu cu grinzi grele de câte 150 tone, peste care va fi aşternută "puntea" din beton şi apoi asfaltul.

Interviul BIHOREANULUI
Lakatos Peter, deputat UDMR : "UDMR e ca o bombă nucleară"

Fost ofiţer de pompieri înainte de 1989, când - spun adversarii din gruparea Tokes - şi-ar fi schimbat numele în Petre Lăcătuşu pentru a-şi escamota originea maghiară, bihoreanul Lakatos Peter e unul din cei mai activi parlamentari ai UDMR. Inclusiv când vine vorba de criticarea preşedintelui Traian Băsescu şi a aliaţilor PDL-işti, pe care îi acuză de lipsă de loialitate deoarece, detonând bomba reorganizării administrativ-teritoriale, au reuşit să ridice toată lumea în capul UDMR.
În interviul acordat BIHOREANULUI, deputatul lămureşte cum a ajuns formaţiunea sa vinovată pentru iniţiativa lansată de preşedinte şi susţinută de PDL, dar şi cât mai stă UDMR cu aceştia.

Afacerea "Bicicleta", la final

150 de biciclete cumpărate de administraţia Filip la 875 de euro bucata zac nefolosite şi defecte. Primăria a reuşit să câştige procesul intentat PDL-istului Marcel Tarţa care, în cârdăşie cu un afacerist bucureştean, au prăduit bugetul municipalităţii cu peste 60.000 euro în proiectul "Votaţi bicicleta".

Afară cu pensionarii!

ASCO a concediat 637 de îngrijitori ai persoanelor cu handicap, silind asistaţii să îi plătească la negru. BIHOREANUL a descoperit că administraţia locală promovează evaziunea fiscală, concediind 71% dintre îngrijitorii persoanelor cu handicap ca să nu le mai plătească impozitele pe salariu.

Ajutor pentru un campion!

Proaspăt campion naţional la lupte greco-romane, orădeanul Iulian Ciuta nu are banii necesari pentru a reprezenta România la Campionatul European. Federaţia Română de Lupte nu îi dă performerului niciun leu pentru a se înscrie la Europenele din august, aşa că sportivul trebuie să-şi caute singur sponsori.

TIME OUT:
În "pat" cu duşmanul

Bihoreanca Ilinca Vandici are o nouă emisiune în care, împreună cu reporterii tabloidului Libertatea, comentează detaliile picante din lumea mondenă. Primul invitat a fost chiar iubitul ei, fotbalistul Ciprian Marica.

Pedagog model

Pentru că de mică le dădea lecţii păpuşilor ei, Sânziana Morar a decis că vrea să devină educatoare. După ce va absolvi liceul de profil, orădeanca speră că îşi va putea profesa chemarea în Canada, unde anul viitor se va muta cu familia.