Secretul lui Bolojan

Înainte de anularea de către Guvern a subvenţiilor pentru încălzire, municipalitatea orădeană pregăteşte un plan nepopular, care să evite explozia preţurilor. Pentru a păstra preţul gigacaloriei, primarul Ilie Bolojan plănuieşte, pe lângă construirea unui CET nou, liberalizarea producţiei de energie termică, care să fie obţinută şi din apa geotermală şi din căldura pământului. Orădenii vor fi puşi să achite încălzirea şi vara, iar Electrocentrale se va rupe într-o societate de producţie şi într-o alta de distribuţie, lăsând 750 dintre angajaţii CET pe drumuri.

Mazilit pentru că-i cinstit

Inginerul care a descoperit că actualul cuplu managerial Gavra-Kuntz acoperă şi continuă prejudicierea CAO la fel ca tandemul Ciursaş-Tomulescu a fost concediat. Întrucât s-a încăpăţânat să recupereze o pagubă de peste 2 milioane euro produsă de firma care a reabilitat de mântuială şi cu întârziere Staţia de epurare, Alexandru Avram a devenit singurul specialist dat afară din Companie sub pretextul unei concedieri... colective.

Vânătoare de morţi

Fondurile de vânătoare au fost date plocon unor afacerişti controversaţi, chiar şi pe semnăturile unor morţi. Condusă de magnatul Dorel Ungur şi de fostul şef al Direcţiei Silvice, Ovidiu Bărgău, Asociaţia Crişana Hunting a folosit semnăturile a peste 1.000 de bihoreni morţi pentru a lua în concesiune, pe nimic, fonduri cinegetice din care anual se scot sute de mii de euro.

Hoaţa finanţistă

Adjuncta şefului Trezoreriei Ştei a şterpelit banii din contul unei primării pentru a-şi alimenta cardul. Aurelia Hasan a falsificat semnăturile primăriţei din Pietroasa pe mai multe ordine de plată şi a făcut plăţi fictive de aproximativ 50.000 de lei în numele administraţiei locale către o firmă privată, de unde, mai apoi, banii erau viraţi în contul ei personal.

N-ai carte, n-ai parte

Profesorii, părinţii şi chiar elevii recunosc că rezultatele de la Bac reflectă realitatea: nu se mai învaţă! BIHOREANUL vă prezintă concluziile specialiştilor după cel mai dezastruos examen de Bacalaureat din istorie: care sunt cauzele şi consecinţele, dar şi propunerile pe care aceştia le fac pentru o educaţie sănătoasă.

ORADEA NOASTRĂ:
Putoare legală

A trecut aproape un an de când problema puternicului miros neplăcut care învăluie Oradea a pus pe jar autorităţile locale, sesizate de zeci de orădeni. Chiar dacă funcţionarii păreau dispuşi să mute munţii din loc pentru a scăpa oraşul de putoare, nimic nu s-a schimbat.
Orădenii sunt în continuare nevoiţi să stea cu geamurile închise la case, chiar şi când afară temperaturile trec de 30 de grade. Pentru că, după cum susţin autorităţile, putoarea nu încalcă legea...

TIME OUT:
Ea e Yvette!

La 20 de ani, Yvette Mîrza ştia cum funcţionează televiziunea. Şi nu din postura de "asistentă" la vreo emisiune mondenă, ci de la pupitrul studioului de ştiri al TVS.
Chiar dacă nu s-a vrut dintotdeauna "pe sticlă", ci s-a visat poliţistă, a învăţat rapid secretele meseriei, din postura de reporter pe domeniul politic. Spre deosebire de alte tinere, nu visează la un "transfer" în Capitală, căci pentru ea acasă înseamnă mai mult decât orice emisiune.

Spioni la shopping
La fel ca în Occident, companiile mari din Bihor angajează cumpărători "sub acoperire" care să le testeze angajaţii. După scenarii anume pregătite, aşa-numiţii "clienţi misterioşi" verifică modul în care se comportă salariaţii firmelor, astfel încât, pe baza constatărilor lor, angajatorii să-şi instruiască mai bine personalul.