"Gagica" subprefectului

BIHOREANUL vă dezvăluie cine este tânăra care i-a pus cap în cap pe prefect şi subprefect. La numai 32 de ani, Cristian Bitea şi-a pus la bătaie cariera pentru o brunetă "fiţoasă", cu 11 ani mai tânără, fată de secretar de Consiliu Local comunal, care îl însoţea zilnic la serviciu pe subprefect, sub pretextul că îl ajuta, ca voluntară, în munca de birou.

Fata tatii cea cu pile

După ce şi-a proţăpit fata la Maternitate, şeful DSP a vrut s-o angajeze pe un post călduţ şi la Ambulanţă. Şmecheria s-a făcut cu ajutorul amicului lui Marius Pîrcioagă, dr. George Gălbineanu, care, în semn de mulţumire că a fost "plantat" la conducerea Ambulanţei de directorul DSP, a cerut imediat detaşarea Annei Maria Braun pe un post de care nici măcar nu era nevoie.

Compania de Afaceri Oranj

Proiectul Aparegio pentru extinderea apei şi canalizării în judeţul Bihor, în valoare de 103 milioane euro, a încăput pe mâna oligarhilor PDL. În numele unui grup de firme de consultanţă controlate de fostul ministru Sulfina Barbu şi de şeful Gărzii de Mediu, Silvian Ionescu, coordonarea mega-proiectului o va face în următorii 4 ani un "expert" care într-un proiect anterior a dat Companiei de Apă o gaură de peste 2 milioane euro.

Ioan Mihaiu, director executiv al Finanţelor Publice Bihor
"Pentru 29 de restructuraţi s-au făcut 26 de intervenţii"

În jumătate din cei 20 de ani lucraţi până acum în Direcţia Finanţelor Publice Bihor, Ioan Mihaiu a fost şef. Întâi peste comisarii Gărzii Financiare, apoi director general, adjunct, iar din 2009 din nou director plin al Direcţiei. În interviul acordat BIHOREANULUI, finanţistul vorbeşte fără perdea despre intervenţiile care se făceau pe vremuri pentru măsluirea unor controale fiscale, dar şi despre cele care se fac acum, pentru a-i scăpa pe funcţionarii aflaţi în pericol de disponibilizare. Mai discret a fost când a venit vorba despre motivul pentru care, după ce fusese propulsat în funcţie de PSD, acum e curtat de PDL, care l-ar vrea candidat la Primăria Oradea anul viitor.

Cu străinul în curte!

Nebunia împărţirii pământurilor din anii 90 a născut aberaţii care dăinuie şi astăzi. Un pădurar din Arieşeni şi-a construit o vilă pe terenul altui cetăţean, la doar 500 de metri de sediul Poliţiei şi Primăriei Nucet, ai căror reprezentanţi refuză să ia măsuri pentru a-l obliga să intre în legalitate.

Dacă-i joi, e vai de noi!

Cele mai multe accidente au loc, potrivit statisticilor, la mijlocul săptămânii şi imediat după masă. Din cele 118 accidente grave care au avut loc în Oradea în primele şase luni ale anului, cele mai multe au avut loc în zilele de joi, când şoferii sunt mai obosiţi, iar cele mai grele momente ale zilei sunt orele 13 şi 15, când şoselele sunt mai aglomerate.

Şatra

De peste o lună, o mână de locatari evacuaţi din Căminul Cominca pe durata renovării clădirii trăiesc sub cerul liber. Deşi recunosc că nu şi-au plătit contribuţiile la întreţinere şi, ca atare, nu au primit un alt domiciliu pe durata lucrărilor de reabilitare, oamenii refuză să doarmă în azilul de noapte al oraşului, motivând că le e frică să nu fie furaţi.

(Lici)tare în parcare

Şirul licitaţiilor ratate pentru construirea parcării supraetajate din spatele Palatului de Justiţie s-a rupt odată cu asumarea investiţiei de către Primărie. După ce la licitaţiile anterioare nu s-a prezentat niciun investitor dispus să construiască parcarea supraetajată din banii săi, la primul concurs organizat de municipalitate strict pentru desemnarea unui constructor s-au înscris nu mai puţin de patru firme.

Casa fără facturi

Centrul pentru Arii Protejate şi Dezvoltare Durabilă Bihor construieşte, împreună cu Primăria comunei Roşia, prima clădire independentă energetic din judeţ. Acoperit cu panouri care transformă energia solară în energie electrică şi termică, sediul viitorului punct de informare turistică va fi cel mai eco edificiu din Bihor.

Cea mai Grozavă din lume!

Deşi a participat accidentată la Campionatul Mondial de Atletism pentru junioare, orădeanca Ligia Grozav a egalat recordul mondial la săritura în înălţime. Antrenată de un poet, Ligia a devenit cea mai bună săritoare din lume la nici 17 ani, performanţă cu atât mai notabilă cu cât în Oradea nu are nicio sală de atletism unde să se antreneze la standardele competiţiilor la care participă.