Concurs pe bază de sex

BIHOREANUL vă prezintă o poveste pe cât de picantă pe atât de şocantă, care arată că şefii CAO îşi folosesc funcţiile nu doar pentru satisfacerea intereselor băneşti, ci şi a plăcerilor trupului. Directoarea economică Kuntz Aniko şi-a angajat amantul fără concurs, pe un post din care l-a concediat, tot nelegal, pe inginerul care i-a dezvăluit complicitatea cu firmele pe care Compania de Apă Oradea le plăteşte gras pentru lucrări de mântuială.

Bani aruncaţi în drum

Finul lui Petru Filip a încasat 2,5 milioane lei din fonduri europene ca să îndese gropi cu... noroi. Contractul de modernizare a drumului Pietroasa-Bulz-Scăriţa, adjudecat de firma pedelistului Ovidiu Moldovan, Construct Mod, a ajuns în vizorul Departamentului de Luptă Antifraudă al Guvernului.

Secretul turnătorilor

Directorul Teatrului de Păpuşi şi o judecătoare de la Curtea de Apel Oradea au colaborat cu Securitatea! Magistrata Maria Galeş a furnizat informaţii timp de 11 ani, iar revoluţionarul Marius Aron a "turnat" nu mai puţin de un deceniu şi jumătate, sub numele conspirativ "Eric", cu care apoi şi-a botezat copilul!

Cu casa-n baltă

Custodele Lacului cu nuferi din 1 Mai şi al Pârâului Peţa acuză autorităţile de degradarea ariilor protejate. Naturalistul Radu Huza, de la Muzeul Ţării Crişurilor, afirmă că Primăria Sânmartin şi oficiali PDL au făcut presiuni pentru construirea unui cartier cu 400 de case, din care unele până în albia pârâului unicat în Europa.

ORADEA NOASTRĂ:
Cu biţa pe Peţa

De anul viitor, orădenii vor putea străbate oraşul pe bicicletă fără să se teamă de roţile maşinilor.
Primăria vrea să amenajeze pe malul drept al Peţei o pistă de biciclete lungă de 10 kilometri care să lege cartierele Rogerius de Nufărul. Şi asta fără ca bicicliştii să se încurce în aglomeraţia din centru!

TIME OUT:
"Lupii" comediei

În zeci de roluri pe scena Teatrului de Stat au emoţionat spectatorii, dar mai ales i-au făcut să râdă sănătos. Cuplu format pe băncile facultăţii de actorie din Bucureşti, Sebastian şi Mirela Lupu şi-au construit cariera şi viaţa împreună, în Oradea, unde s-au stabilit fiindcă s-au îndrăgostit de oraş. Duminica aceasta, ambii revin pe scenă, în clubul Escape, cu spectacolul "Buletinista", în cea de-a doua stagiune de teatru de pub, concept pe care l-au promovat cu succes în Oradea.

Ai muncit, plăteşte!

Curtea de Conturi vrea să înjumătăţească salariile din Primăria Oradea şi să pună funcţionarii să returneze banii încasaţi ca drepturi suplimentare. Conform raportului preliminar încheiat de inspectori, municipalitatea trebuie să recupereze de la angajaţi 1,2 milioane de lei, fiecare salariat având de înapoiat între 7.300 şi 8.600 lei primiţi sub forma drepturilor speciale.

Parcat după gratii

Iuliu Kiss, alias "Paprika", rămâne în arest fiindcă judecătorii se tem că ar putea fugi. Dosarul întocmit pentru uciderea Adrianei Jurcan şi vătămarea corporală a surorii sale gemene, Anca, şi a verişoarei lor, Mariana, arată că, după ce i-au acuzat pe poliţişti de compromiterea anchetei, nici procurorii nu s-au ostenit să elucideze cauzele şi împrejurările exacte ale accidentului.

Copy-paste la Sorbonica

Un nou scandal zgâlţâie Universitatea: un profesor orădean a fost reclamat şi dovedit de plagiat, de către un grup de oameni de ştiinţă din Polonia. Conferenţiarul Ioan Stanca, de la Facultatea de Ştiinţe, şi-a obţinut gradul didactic în baza a 14 lucrări copiate, astfel că în loc să ajungă o somitate în fizica experimentală nu va mai putea preda decât la licee sau gimnazii.