Bolojan... şi restul lumii

BIHOREANUL dezvăluie cel mai bine păzit secret al partidelor: sondajele PNL, PSD şi PDL pentru alegerile locale relevă supremaţia liberalilor în judeţ şi în mod special în Oradea. După ce în 2008 a devenit întâiul primar al Oradiei ales din primul tur, pentru ca în 2009 şi 2010 popularitatea părea să-i scadă, Bolojan a recuperat spectaculos, astfel că sondaje îl dau câştigător al celui de-al doilea mandat cu un incredibil 70% din voturi.

Să plece "sifonarul"!

Şeful PDL Bihor, Ştefan Seremi, se bagă în conflictul dintre prefectul Gavrilă Ghilea şi subprefectul Cristian Bitea. Într-o scrisoare adresată lui Emil Boc, Seremi îl acuză pe Bitea că strică imaginea partidului, că "toarnă" liberalilor informaţii despre acţiunile lui Ghilea şi-i subminează autoritatea, şi chiar că a redactat şi finanţat apariţia în presă a unui articol "demascator" la adresa prefectului.

Războiul cenuşii

În cimitirul din Oşorhei se construieşte primul crematoriu uman din Bihor şi al doilea din ţară. În timp ce sătenii care locuiesc în preajma cimitirului se tem de poluarea pe care o va produce crematoriul şi cer interzicerea lui, investitorul asigură că tehnologia este de cea mai înaltă calitate.

Aquapark de Oradea

Primăria pregăteşte începerea lucrărilor de construcţie la viitorul Complex Wellness Termal Nymphaea. În valoare de peste 20 milioane de euro, complexul acvatic din municipiu va deveni un punct de atracţie turistică, urmând să fie dotat cu aqua-tobogane, facilităţi de tip SPA, jacuzzi şi plaje suspendate.

Înecaţi cu lapte

Fără să le ceară părerea, Consiliul Judeţean încearcă să paseze programul lapte-corn primarilor. Jocul de ping-pong dintre CJ şi primăriile de oraşe şi comune, având ca "minge" hrana elevilor, va lăsa numeroşi copii fără gustare în primele săptămâni de şcoală.

TIME OUT:
Adela Lazăr: actriţa-zână

Viaţa Adelei Lazăr este la fel de colorată precum hainele pe care le poartă, mereu în tonuri vesele.  Ştie că oamenii care cred în zâne şi poveşti sunt mai fericiţi, pentru că şi ea e unul dintre "credincioşi". Cu numărul de telefon al lui Moş Crăciun în agendă şi o perucă de un portocaliu aprins, a devenit preferata tuturor copiilor pe care-i întâlneşte fie ca spectatori la teatru, fie ca participanţi la petrecerile anume organizate pentru ei, unde Adela este animatoare.