Cine strigă "Hoţul"?

Procurorii bihoreni şi ministerele din Bucureşti, bombardate cu zeci de plângeri împotriva primarului municipiului Beiuş, Adrian Domocoş, toate trimise sub identităţi false. În timp ce ancheta privind faptele de care e acuzat primarul stagnează, procurorii s-au grăbit să-i prindă pe denunţători, o fostă şefă din Primărie şi un funcţionar care acum sunt cercetaţi pentru că s-au plâns cu numele altora.

"Fostul" comandă, actualul plăteşte

Fostul primar din Tileagd a dat aproape toţi banii comunei pe un an, fără licitaţie, unei firme de apartament care să înlăture urmele unor calamităţi inventate. Deşi a recunoscut comiterea mai multor infracţiuni privind cheltuirea banilor Primăriei chiar şi după ce şi-a pierdut funcţia, PDL-istul Gheorghe Groza a fost scăpat de procurori cu o amendă, aşa încât succesorul său e obligat acum să-i plătească trântelile.

Mega-CET

Primăria întăreşte Electrocentrale prin extinderea serviciilor de termoficare în cartierul Ioşia Nord şi comuna Sânmartin. Municipalitatea vrea să pună punct disputelor cu Prefectura pe tema scumpirii gigacaloriei şi preluării de la Transgex a punctelor termice din Ioşia, prin modificarea Hotărârilor de Consiliu Local şi prin transformarea Electrocentrale în operator regional care să deservească inclusiv comunele limitrofe.

Big Brother contra hoţilor

Primăria dotează şcolile şi grădiniţele din Oradea cu sisteme de supraveghere video şi sisteme de alarmă antiefracţie. Pentru a stopa furturile şi vandalizările, dar şi pentru a asigura paza elevilor pe timpul cât aceştia se află la cursuri, Administraţia Imobiliară Oradea va monta camere video în toate unităţile de învăţământ din oraş.

TIME OUT
Vocea din Sistem

Când era mică, visa să fie dentist, actriţă, învăţătoare, florăreasă, creatoare de modă şi cântăreaţă. Dacă s-ar fi putut, toate în acelaşi timp. Alegerea ei a fost până la urmă muzica, iar timpul i-a dovedit că nu a greşit.
La doar 22 de ani, iubita chitaristului Marius Pop este solista cunoscutei trupe Sistem, cu care a cântat în multe ţări europene.

Un abuz care se cere pedepsit!

Parchetul de pe lângă Înalta Curte dezvăluie că numai instanţele bihorene dau soluţii diferite în cauze similare. Proprietarul companiei Adeplast SA, Marcel Bărbuţ, consideră că a fost nedreptăţit cu bună ştiinţă în justiţia locală, doar pentru că s-a pronunţat împotriva fostului preşedinte al Curţii de Apel Oradea, judecătorul Gheorghe Groza.

Sătui de zeamă lungă

Săracii Oradiei sunt nemulţumiţi de mâncarea pe care o primesc la cantina socială, despre care spun că are gust de lături. Deşi recunoaşte că n-a verificat niciodată calitatea hranei pe care o primesc nevoiaşii, şefa Serviciului Social al Administraţiei Social-Comunitare Oradea, Gati Gizella, afirmă că aceştia ar trebui ignoraţi, deoarece sunt şi săraci, şi cu pretenţii.