Adio, Mohan! Afară, Bumbu!

Mobilizaţi, doctorii de familie au pus mâna pe Colegiul Medicilor Bihor, lepădându-se de vechea conducere. După trei mandate de preşedinte, neurochirurgul Dumitru Mohan n-a obţinut nici măcar un scaun din cele 19 în Consiliul Judeţean al organizaţiei medicilor, iar decanul Gheorghe Bumbu a fost umilit "cu repetiţie", fiind respins la vot în trei rânduri, atât pentru funcţia de preşedinte, cât şi ca vicepreşedinte.

Compania abuzurilor

Înlocuirea specialiştilor cu "piloşi" pune în pericol proiectul Aparegio de 103 milioane de euro. După concedierea inginerilor care au îndrăznit să sancţioneze firmele ce-şi încălcaseră contractele faţă de CAO, "pilele" angajate în locul lor, fără concurs şi pe amantlâcuri, întârzie cea mai mare investiţie din ultimii 20 de ani.

Executat cu legea-n mână

Lovit de criză, un mic comerciant din Tinăud s-a împrumutat cu 15.000 euro de la un cămătar care l-a lăsat apoi fără casa care valora peste 100.000 de euro. După ce fostul şmenar Gheorghe Şipoş l-a creditat pe naiv, iar acesta nu i-a putut returna împrumutul, cămătarul şi-a jecmănit victima cu complicitatea executorului judecătoresc Gheorghe Beiuşan şi a unui expert angajat să subevalueze proprietatea scoasă la mezat.

Salve de "tun"

Profitând de viitoarea înfiinţare a unor "case de asigurări de sănătate" private, un ţepar din Timişoara vinde orădenilor iluzia unei îmbogăţiri rapide din vânzarea unor asemenea poliţe. Firma de brokeraj Salve, patronată de escrocul Călin Donca, racolează naivi promiţându-le, în schimbul unei taxe de 65 lei, că vor face avere din asigurările private de sănătate, deşi are activitatea suspendată tocmai pentru încălcarea legislaţiei din domeniu.

Gigasărăcia

Primăria Oradea e acuzată de ANRSC că vinde în mod ilegal gigacaloria mai ieftin locuitorilor din Ioşia Nord. Acuzat de şeful autorităţii naţionale de reglementare, Mircea Matei, că practică tarife diferite la energia termică, primarul Ilie Bolojan consideră că nu putea dubla dintr-o dată tariful plătit de foştii clienţi ai Transgex şi spune că preţurile au crescut din cauza anulării subvenţiilor de la Guvern.

ORADEA NOASTRĂ:
Oradea de poveste

Luna decembrie e aşteptată cu nerăbdare de copii şi adulţi deopotrivă. Sărbătorile de iarnă aduc an de an veselie, speranţă şi mai ales culoare, căci oraşul se înveleşte cu mii de beculeţe colorate şi decoraţiuni de tot felul.
Sezonul acesta vine cu noutăţi: pe lângă că vor fi decorate şi podurile nou-construite în oraş, clădirea Primăriei şi Palatul Vulturul Negru au fost deja colorate în albastru şi sunt ninse continuu cu zeci de steluţe şi fulgi de nea. În plus, multe decoraţiuni luminoase din oraş sunt nou-nouţe, iar o parte din becuri au fost înlocuite cu leduri ce consumă mai puţină energie electrică.

Lady Di of Oradea

O doctoriţă orădeancă a atins un mic record în Anglia, unde are nu mai puţin de 8.300 de pacienţi. Comparată cu Prinţesa Diana din cauza asemănării fizice, Ildiko Spelt-Brănescu şi-a schimbat radical viaţa în urmă cu 10 ani, când a început în Marea Britanie o viaţă nouă alături de doi dintre cei trei băieţi gemeni pe care i-a născut.

TIME OUT:
Pictoriţa modistă

Amalia Buie a studiat designul vestimentar încă de când era elevă de liceu, dar a început să creeze colecţii proprii abia în acest an. Chiar şi aşa, experienţa în pictură şi studiile în domeniul modei au propulsat-o rapid între tinerii creatori de modă din ţară. În noiembrie, Cătălin Botezatu a premiat-o cu locul I la un festival naţional pentru tinerii designeri.