Matei, fii bărbat!

Secretarul de stat PDL Mircea Matei a vrut să-i ia fostei concubine banii pe jumătate din apartament, chiar dacă asta însemna să-şi lase în stradă şi propriii copii. Dat afară din casă din pricini de adulter, demnitarul a pretins în instanţă jumătate din locuinţa Danielei Pusta, obţinută ca şi chilipir printr-un "şmen" de partid, dar a pierdut procesul fiindcă nu s-a îndurat să plătească taxa de timbru, de data asta la valoarea reală a apartamentului.

INTERVIUL BIHOREANULUI:
general de brigadă (r) SRI Aurel Rogojan, specialist în contraspionaj:
"Prin servicii se controlează totul, iar serviciile sunt în afara controlului"

Născut în urmă cu 63 de ani la Ceica, lângă Beiuş, absolvent al Liceului Samuil Vulcan şi apoi şef de promoţie al Şcolii de ofiţeri de Securitate, Aurel Rogojan a fost până în 1989 şeful de cabinet al şefului Departamentului Securităţii Statului, Iulian Vlad. Specialist în contraspionaj, şi-a continuat cariera ca general SRI şi profesor la Academia Naţională de Informaţii până în 2006, când a trecut în rezervă şi a ieşit în lumina reflectoarelor.
Autor al unor cărţi considerate drept adevărate monografii ale Securităţii de către istorici prestigioşi, precum academicianul Dinu Giurescu, generalul vorbeşte despre profesia sa, despre corupţia politicienilor şi despre pericolul în care a ajuns România cu un premier fost şef de serviciu secret.

Antal al III-lea

Reales pentru a treia oară, rectorul Cornel Antal aşteaptă validarea în funcţie din partea unei comisii formate din apropiaţi şi a unui ministru al Educaţiei indiferent. Deşi are şanse să păstreze un "mandat parţial" neprevăzut de lege, rectorul ar putea deveni un simplu executant, viitorul preşedinte al Senatului universitar, funcţie la care aspiră trei candidaţi, având chiar şi puterea de a-l debarca.

Copilărie fără cuvinte

Dramă la puterea a treia: copleşitoarea poveste a unei orădence care creşte singură, într-o cameră sărăcăcioasă de cămin, trei gemene autiste. După ce tatăl tripletelor a lăsat-o să se descurce singură, femeii i-a rămas o singură bucurie: să vadă, când şi când, câte un mic progres pe care îl fac fetele afectate de retard mintal şi ferecate într-o lume doar a lor.

ORADEA NOASTRĂ:
Examenul alb

Primul weekend din luna februarie a fost unul cum rar s-a mai văzut la Oradea în ultimii 20 de ani. Zăpada a căzut necontenit, iar viscolul o zvârcolea dintr-o parte în alta.
N-a durat mult până când tot oraşul a fost acoperit de nămeţi şi, la fel de puţin a durat până când au apărut acuzele la adresa Primăriei şi a operatorului de salubritate. În timp ce orădenii şi-au spus vehement nemulţumirea, responsabilii acţiunilor de curăţare afirmă însă că şi-au făcut treaba. Cum le-a permis vremea...

Banii sau casa!

Ca să se asigure că îşi încasează de la datornici impozitele şi taxele, Primăria Oradea a pus sechestru pe bunurile a 121 de firme şi fundaţii. În vreme ce firmele mici au ajuns la mezat, iar marile companii acuză municipalitatea că ar fi "umflat" sumele, de peste un an Fundaţia Mecena, aparţinând liderilor UDMR locali şi datoare cu 200.000 lei, este "uitată" de la executarea silită.

Pământ de Oradea, la vânzare!

Frunzele, buruienile şi crengile copacilor din Oradea vor ajunge în ghivece din toată ţara, dar şi în Ungaria. Deoarece grădinarii nu cumpără compostul făcut din deşeuri vegetale, preferând îngrăşămintele chimice, compania Eco Bihor va face pământ de flori din resturile din parcuri, fiind primul producător român în acest domeniu.

TIME-OUT:
Rocker la teatru

Un evreu sărac, dar tradiţionalist, un sergent frustrat şi un derbedeu ajuns stripper. El intră în pielea personajelor cu aceeaşi uşurinţă, iar pe spectatori îi face să râdă, să plângă sau să tresare cu la fel de mare har. Şi în viaţa de zi cu zi, Richard Balint are mai multe roluri. E actor, soţ, tată, dar şi "rocker până în măduva oaselor".