Sentinţă pe sex

Reţinut de DNA pentru cei 1.000 de euro şi noaptea de amor cerute în numele judecătorului care urma să reducă pedeapsa a doi hoţi, comisarul Florin Rob a fost turnat chiar de unul dintre propriii săi informatori. Procurorii anticorupţie au interceptat convorbirile în care ofiţerul a vorbit despre bani cu unul dintre hoţi, dar şi cu judecătorul Mircea Puşcaş de la Curtea de Apel Oradea, care l-a anunţat satisfăcut micşorarea pedepsei pentru "clientul" poliţistului.

Clinica de cinci stele

Pacienţii vechii secţii de oncologie a Spitalului Judeţean au fost transferaţi în modernul Centru Oncologic, care funcţionează din prima zi a săptămânii trecute. Municipalitatea le pregăteşte bolnavilor, încântaţi de condiţiile găsite în noua clinică, încă o surpriză dătătoare de speranţă: angajarea unor specialişti de la Cluj şi chiar din Anglia.

La loc comanda!

Tribunalul Bihor a dispus reanchetarea a 11 poliţişti acuzaţi de tortură şi purtare abuzivă după ce au băgat în spital doi orădeni, tată şi fiu. Procurorii au ţinut dosarul la sertar un an întreg, soluţionându-l abia după ce victimele, Alexandru Baba şi tatăl său, Dumitru, au reclamat tărăgănarea cazului la Consiliul Superior al Magistraturii. Chiar şi aşa, magistraţii au decis neînceperea urmăririi penale, pe motiv că poliţiştii ar fi acţionat "conform atribuţiilor de serviciu".

Fabrica de business

Din primăvară, orădenii vor avea cel mai mare şi mai modern centru de afaceri din Ardeal. După ce Federaţia Patronilor era cât pe ce să rateze proiectul cu fonduri nerambursabile de un milion de euro, Primăria a transformat o clădire ruinată din incinta Cetăţii în cel mai modern incubator de afaceri din Nord-Vestul României.

"Motoarele" oraşului

Topul celor mai mari contribuabili la bugetul oraşului pe 2012 este dominat de grupurile de firme RCS&RDS, European Food, Omilos, Selina şi Plastor. În ciuda crizei economice, cei mai mari contribuabili la bugetul local au plătit anul trecut sume de două ori mai mari decât în 2011, iar primele trei companii din top au depăşit, în premieră, pragul psihologic de 2 milioane lei.

Înnebunită de medici

Verdictul greşit dat de o doctoriţă de la Spitalul Pelican a adus o pensionară în prag de suicid. După ce oftalmologul Corina Constantinescu i-a dat, râzând, vestea teribilă că în curând va orbi, pacienta diabetică trăieşte de 9 luni într-o depresie continuă, deşi ulterior alţi trei specialişti au infirmat existenţa bolii.

"Importatori" de fumuri

Pentru că în ţară costul ţigărilor a luat-o razna, orădenii îşi cumpără din satele de dincolo de Borş tutun la jumătate de preţ. Sute de fumători bihoreni îngroaşă în fiecare zi veniturile ABC-urilor din Artand şi Biharkerestes, pentru a-şi lua tutun şi filtre din care îşi fabrică singuri ţigări.

ORADEA NOASTRĂ

Spor la verde!

An auster, în care trebuie cofinanţate multe din proiectele mari ale Oradiei realizate cu fonduri europene, 2013 nu va aduce foarte multe schimbări pentru spaţiile verzi din oraş. În schimb, ele vor fi spectaculoase, căci e anul în care vor începe lucrările la câteva proiecte de amploare şi de efect, precum Parcul Salca ori Dealul Ciuperca.
Pe lângă acestea, Primăria vrea să mai amenajeze câteva spaţii verzi în diferite zone ale oraşului şi să doteze parcurile deja existente cu aparate de fitness. În plus, pentru ca orădenii să poată face mai multă mişcare în aer liber, vor fi realizate cel puţin zece terenuri de minibaschet.

Iarna "extremă"

Când zăpada e mare, şi tentaţia-i pe măsură! Nu-i de mirare, aşadar, că bihorenii pasionaţi de munte şi amatori de adrenalină şi-au găsit o mulţime de modalităţi de a se distra pe timpul iernii.
Temerarii încep să pună schiurile în cui, căutând noi provocări, fie că este vorba de "plutitul" pe placa de snowboard, cursele cu snowmobilele ori urcările pe drumuri îngropate în zăpadă cu maşinile 4x4.