Judecător în vizor

Procurorii DNA au trecut la "peştii" mari: judecătorul Mircea Puşcaş este învinuit pentru corupţie!

Magistratul de la Curtea de Apel Oradea era destinatarul unei mite de 40.000 de euro promise de doi traficanţi de ţigări din Maramureş în schimbul unei sentinţe favorabile şi trebuia să intre în posesia banilor prin intermediul unei tranzacţii auto făcute de interlopi cu cumnatul său.

Liber la gaze!

Companiile petroliere străine au primit acordul Guvernului pentru a începe exploatarea gazelor de şist în Bihor.

East West Petroleum Corp, o firmă din Canada care şi-a vândut drepturile de exploatare unei societăţi controlate de concernul rus Gazprom, şi Clara Petroleum, o companie necunoscută din Marea Britanie, au undă verde pentru a scoate petrol şi gaze de şist din perimetrele satelor bihorene Tria şi Tulca.

Bătălie pe sărăcie

Posibila reducere sau chiar anulare a finanţării spitalelor private din asigurările sociale de sănătate încaieră patronii acestora şi reprezentanţii spitalelor publice.

În baza cifrelor CAS şi a argumentelor managerilor care le conduc, doctorii Gheorghe Carp şi Ovidiu Cacuci, BIHOREANUL vă prezintă o comparaţie între ce oferă asiguraţilor, ce consumă şi ce merită spitalele Judeţean şi Pelican, unităţile-etalon pentru sistemul sanitar public şi, respectiv, cel privat din judeţ.

"Ilegaliştii" Domnului

Din orgoliu, episcopul Sofronie a interzis desfăşurarea la Oradea a unei conferinţe ortodoxe despre "Bucuria vieţii", susţinute de doi din cei mai cunoscuţi duhovnici ardeleni.

Pentru că preoţii Iustin Miron şi Pantelimon Şuşnea de la mănăstirea Oaşa i-au cerut prea târziu binecuvântarea, iar Preasfinţitul a refuzat să le-o dea, cei doi au susţinut în faţa a 800 de orădeni prima adunare ortodoxă desfăşurată "clandestin" în România după 1989.

INTERVIU
Ovidiu Gavra, director general Compania de Apă Oradea: "Să nu uităm că suntem în România"

Compania de Apă Oradea se restructurează! Societatea trebuie să îşi îmbunătăţească indicatorii financiari pentru a putea contracta un împrumut BERD la o dobândă decentă. "Pachetul de măsuri stabilit vineri de Consiliul de Administraţie prevede disponibilizarea a 45 de oameni, anularea tichetelor lunare de sănătate în valoare de 200 lei şi a primelor de Paşti, Crăciun şi de ziua companiei", anunţă Ovidiu Gavra, directorul general al CAO. Iar la asta se va adăuga o majorare a tarifelor cu 10%. Dar nu sunt numai veşti rele...

Preţul zgârceniei

Ridicat cu lucru de mântuială, dispensarul din Ciumeghiu se năruie la 2 ani după darea în folosinţă.

Deşi se voia cea mai modernă unitate de acest fel din Bihor, Centrul Medical a fost proiectat şi construit fără chibzuinţă, astfel că a ajuns unicul din judeţ în care... tavanul stă să pice în capul pacienţilor.

Capitală la Oradea!

Politicienii bihoreni, chemaţi să facă lobby pentru ca municipiul Oradea să fie centru regional.

Deşi unii sunt la putere, iar alţii în opoziţie, reprezentanţii USL şi UDMR vor ca Oradea să devină centrul unei viitoare regiuni formate din judeţele Bihor, Sălaj şi Satu Mare, chiar dacă premierul Victor Ponta ne preferă arondaţi Clujului.

Furt cu acte

Unui orădean i-a fost confiscată după 4 ani maşina fiindcă autorităţile au aflat abia acum că e furată.

Deşi o înmatriculase provizoriu în Germania imediat după cumpărare şi apoi definitiv în România, unde a obţinut fără probleme certificatul de autenticitate de la RAR, Ciprian Boţa a rămas şi fără maşină, şi fără banii daţi pe ea, deoarece furtul a fost introdus cu întârziere în bazele de date internaţionale.

Un pensionar acuză!

Fost maistru principal la Alumina, orădeanul Tibor Bimbo se judecă de 5 ani pentru pensia sa.

De-a lungul proceselor, bărbatul a schimbat trei avocaţi, a învăţat pe de rost legislaţia muncii şi s-a învăţat minte să verifice orice calcul făcut de funcţionari, să nu dea din mână niciun act original şi, mai ales, să se aştepte la represalii.

Stăpânul mişcărilor

Un tânăr orădean este profesorul de dans al celor mai în vogă vedete autohtone.

Emil Rengle şi-a format un stil coregrafic propriu, motiv pentru care a fost ales să lucreze cu cântăreţi precum Inna, Antonia, Alex Velea ori Marius Moga, dar şi angajat pentru a pregăti coregrafiile unui club de lux din Dubai.

TIME OUT
Anotimpul marilor artişti

Artişti de seamă şi-au anunţat vizita la Oradea în următoarele luni, schimbând atmosfera inertă a începutului de an.

Că sunt adolescenţi ori oameni în toată firea, orădenii vor avea din ce alege. Fiind vorba despre artişti cunoscuţi şi extrem de apreciaţi, doritorii ar face bine să-şi rezerve din timp bilete la spectacolul favorit, căci în mod sigur nu vor mai avea nicio şansă "pe ultima sută de metri".