Şovinism pe budă!

Pentru că Primăria a atribuit Colegiului Eminescu o clădire pe care o voia pentru propria şcoală, directoarea Şcolii Szacsvay Imre s-a răzbunat pe copiii români interzicându-le să folosească un WC "rezervat" doar pentru maghiari. În spatele jignitoarei poveşti, BIHOREANUL a descifrat un adevărat mecanism de "inventare" a tot mai multe şcoli maghiare, deşi majoritatea acestora ocupă abia o parte din clădirile în care funcţionează, dar pentru care toţi orădenii plătesc chirii în beneficiul bisericilor, tot maghiare, cărora le-au fost retrocedate.

Arestaţi-vă între voi!

DNA i-a pus pe magistraţii Curţii de Apel într-o situaţie imposibilă, provocându-i să-şi încătuşeze un coleg. Judecătorul Mircea Puşcaş este cercetat într-un al treilea dosar de corupţie, de această dată pentru o şpagă de 50.000 de euro, din care ar fi împărţit şi cu un alt coleg de la Curte.

Răscoala "chiaburilor"

Municipalitatea şi-a ridicat în cap 5.800 de proprietari de terenuri declarate agricole în intravilan. Zeci de orădeni protestează zilnic la ghişeele de plată ale Primăriei, revoltaţi că impozitele pe terenurile intravilane au crescut în unele cazuri şi de 30 de ori, ca urmare a reîncadrării obligatorii a oricărei suprafeţe peste 850 metri pătraţi din categoria "teren agricol" în cea de "teren destinat construirii".

Palat în şantier

Se sapă la temelia instanţelor de judecată: a început extinderea şi reabilitarea Palatului de Justiţie. BIHOREANUL vă prezintă proiectul îndrăzneţ care îi obligă pe constructori să restaureze impunătoarea clădire, dar şi să-i amenajeze subsolul, unde vor fi mutate sălile de judecată şi arhivele instanţelor, cu coridoare securizate pentru transportul arestaţilor, saloane speciale de aşteptare pentru minori, martori şi avocaţi.

În slujba binelui

O orădeancă de 20 de ani a fost desemnată pentru a doua oară "Voluntarul anului". Deşi are două joburi, anul trecut Georgeta Finna a dedicat voluntariatului 381 de ore, îmbrăcând costumul de clovn în vizită la copiii din spitale ori punându-şi şorţul pentru a servi mâncare caldă săracilor.

ORADEA NOASTRĂ:
Oradea viitorului

Aproape pe nesimţite, un oraş, ca o persoană, se schimbă an de an. Fie că îşi modifică semnificativ aspectul, fie că doar se aliniază la necesităţile şi trendul actualităţii, un oraş rămâne viu şi evoluează neîncetat.

Fără doar şi poate, orădenii adulţi de astăzi îşi dau seama cât s-a schimbat oraşul faţă de starea de acum 20 de ani, dar câţi pot spune oare cum va arăta peste alte două decenii? Deşi nimeni nu poate da răspunsul „la virgulă", specialiştii trasează liniile pe care Oradea ar trebui să le urmeze în dezvoltarea sa. Aşa încât peste alţi 20 de ani urbea să fie una plăcută turiştilor, dar mai cu seamă locuitorilor săi...

Filme fără concurenţă!

Mari cinefili sau doar amatori, pentru mulţi dintre orădeni vizionarea celor mai recente apariţii cinematografice poate fi relaxarea de care au nevoie la finalul unei zile de muncă.

Doritorii au rămas, însă, cu o singură opţiune, căci după 10 ani de proiecţii la Lotus Center, Hollywood Multiplex şi-a închis sălile. Acum, şi cei care preferau să meargă la cinema în mallul din Nufărul trebuie să-şi orienteze paşii, adică maşinile, spre Cortina Digiplex, singurul cinematograf din oraş. Mai exact, de la marginea oraşului...