Ghilea a luat ţeapă!

Haz de necaz după ce preşedintele PDL Bihor, Gavrilă Ghilea, s-a trezit că nu are cine să-i plătească lucrările de circa un milion de euro executate la podul din Dragoş Vodă.

Deşi pierderile pe care le-a suferit ca patron al firmei Construcţii Bihor sunt usturătoare, politicianul nici măcar nu a ripostat când a primit ţeapa, ci dimpotrivă: fiindcă i-a fost înmânată la Premiile lui Bihorel, a izbucnit în râs!

Făcuţi să fie bătuţi

Sugari loviţi cu o sălbăticie rară: o fetiţă chiar de către mamă, iar un băieţel de propriul unchi.

Medicii Spitalului Municipal, unde Silvia şi Marco sunt abandonaţi de peste trei săptămâni, spun că micuţii au fost aduşi la Urgenţe desfiguraţi şi cu coastele rupte după ce membrii familiilor, încă negăsite de Poliţie, i-au bătut... de nervi.

Câştigă sau mori!

Compania de Apă Oradea îşi apără existenţa într-un proces de 3,4 milioane de euro intentat de firma maghiară Keviep după o licitaţie din 2004.

Keviep pretinde un sfert din cifra de afaceri anuală a Companiei pentru lucrări de extindere a reţelei de canalizare a oraşului pe care susţine că le-a executat suplimentar faţă de contractul din 2005 şi care nu i-au fost plătite între 2007-2009.

Găinar milionar

Magnatul salontan Dorel Ungur a fost prins că-şi transportă muncitorii cu un microbuz cu numere false.

Afaceristul a cumpărat din Austria un microbuz identic cu cel distrus într-un accident rutier şi, fiindcă s-a zgârcit la taxele de înmatriculare, angajaţii săi au fost puşi să-l folosească cu actele şi cu numerele maşinii avariate.

INTERVIU
Vasile Blaga, preşedintele PDL: "Responsabili pentru situaţia PDL suntem toţi, de la mic la mare"

Deşi conduce PDL abia de la alegerile locale de vara trecută, accentuarea eşecului la parlamentare a făcut din Vasile Blaga un "trofeu" vânat de adversarii din propriul partid, în frunte cu favoritele preşedintelui Traian Băsescu, Elena Udrea şi Monica Macovei. Prima n-a ezitat să-l acuze de "colaboraţionism" cu USL, iar a doua mai mult, de "fesenism", pe bihoreanul care, aproape două decenii, s-a confundat cu partidul şi l-a secondat pe Băsescu cu devotament, inclusiv la ultimul referendum pentru demiterea din funcţia de preşedinte.

Universitate pe minus

Pentru că dă pe salarii aproape tot ce încasează, Universitatea a adunat un deficit record.

Din cele 15 facultăţi, una singură a terminat anul trecut în profit, restul fiind ţinute în viaţă fie din economiile făcute în anii trecuţi, fie din bugetul Universităţii.

Sârbul orădean

Nemanja Maric este cel mai vechi şi iubit "stranier" al echipei orădene de baschet.

În al şaselea sezon petrecut la Oradea, căpitanul CSM speră să câştige campionatul alături de echipa la care şi-a început cariera de jucător profesionist.

TIME OUT
Începe BookLand!

Aproape un sfert dintre români nu au citit de ani buni o carte. În încercarea de a repara acest lucru, în urmă cu trei ani s-a născut proiectul BookLand, un târg de carte itinerant care acoperă anual mai multe oraşe din ţară.

În această ediţie, startul se dă de la Oradea, unde organizatorii promit să aducă peste 6.000 de titluri de carte, audiobook-uri, muzică şi filme, evenimentul urmând să fie condimentat cu mai multe sesiuni de lectură ale unor autori bihoreni.