Borfaş în robă

Judecătorul Mircea Puşcaş era dispus să rezolve oricând hotărâri pe bani şi avea protecţie în lumea interlopă. BIHOREANUL a intrat în posesia rechizitoriului întocmit pe numele magistratului pentru şpaga de 50.000 euro pretinsă ca să rezolve o sentinţă favorabilă, act în care procurorii DNA descriu detalii şocante despre felul în care scotea dreptatea la mezat, legăturile sale cu personaje dubioase, multe cu dosare penale pe rolul instanţelor, dar şi despre felul în care a pus la cale inclusiv acţiuni cu iz mafiot.

Apel la şovinism!

Singurul ziar din Salonta, apropiat UDMR, promovează izolarea maghiarilor de români. Jurnal Salontan a tipărit un manifest care cere segregarea în şcoli, dar şi în relaţiile intime şi sociale, îndemnându-i pe maghiari să nu se "strice" prin încheierea de căsătorii mixte cu românii şi să nu se împrietenească cu aceştia, pentru a putea supravieţui ca şi comunitate.

Bogăţie pe hoţie

Cea mai mare investiţie slovacă din România se ridică pe terenuri furate de la sătenii din Popeşti. În timp ce localnicilor nu le-au fost restituite pământurile moştenite, fostul primar Adrian Maga i-a împroprietărit ilegal pe 50 de hectare din păşunea satului Voivozi pe funcţionarii Primăriei, care le-au vândut imediat unei firme slovace pentru a instala aici un parc fotovoltaic.

ORADEA NOASTRĂ :
Oradea de mâine

Se spune că nu se ştie niciodată ce aduce ziua de mâine. Totuşi, în scurt timp Oradea va şti cum trebuie să arate în viitor. Municipalitatea stabileşte acum strategia de dezvoltare urbană până în 2030, astfel încât cei care se vor afla la conducerea oraşului să ştie ce trebuie facă.
Un capitol important al strategiei se referă la dezvoltarea verde, care trebuie să ţină cont de unul din cele mai mari deziderate ale societăţii actuale: combaterea poluării.

Furt în contul Domnului

Mănăstirea Sfintei Cruci a ajuns paravan pentru o reţea de farmacişti evazionişti. Stareţa Mina a încredinţat ştampila mănăstirii afaceristului Ciprian Niţulescu, ca acesta să poată dona călugăriţelor o maşină, însă bărbatul a folosit-o pentru a deschide un cont pe numele lăcaşului de cult, prin care a spălat aproape un milion de lei.

Ce facem cu Oradea?

Planul Urbanistic General, care dă linia dezvoltării oraşului, se află în dezbatere publică. Proiectul amestecă optica primarului Ilie Bolojan privind necesitatea lărgirii străzilor Avram Iancu şi Sucevei şi a construirii de parcări în centru cu pledoaria specialiştilor pentru scoaterea traficului din această zonă.

Lunga vară fierbinte

Anul acesta, Oradea va derula investiţii-record, care le depăşesc pe cele din ultimii 4 ani luate la un loc. Primăria a pregătit lucrări fără precedent, în valoare de peste 90 milioane euro, ce includ construirea a cinci pasaje peste centură, înlocuirea a 17 kilometri de conducte de termoficare, asfaltarea a 40 de străzi şi refacerea Pieţei Unirii.

Îndrăgostiţi de Tezaur

Adesea apatici şi dezinteresaţi chiar şi de concertele în aer liber, unde accesul e gratuit, iar capete de afiş sunt cântăreţi "la modă" din show-biz-ul românesc, atunci când vine vorba de folclor, orădenii epuizează biletele cu mult înainte de ziua spectacolului.
Aşa se pare că va fi şi la sfârşitul acestei luni, când iubitorii muzicii populare vor avea parte de un eveniment deosebit. La împlinirea a 30 de ani de Tezaur Folcloric, realizatoarea TVR Mărioara Murărescu va prezenta la Oradea un regal de cântece româneşti, aduse pe scenă de interpreţi precum Nicolae Furdui Iancu şi Cristian Pomohaci.