Scandal la nivel înalt

Fiul adjunctului şefului Poliţiei Bihor şi omul de afaceri Ovidiu Pop se bat în plângeri penale după un scandal cu pumni, palme şi scuipaţi în obraji.

Eugen Boc jr. se plânge că a fost bătut “gratis” la Rivo Summer de la Hanul Pescarilor, în vreme ce organizatorii discotecii susţin că tânărul a făcut scandal în toaleta fetelor, luând-o pe una de chică, apoi i-a ameninţat cu închiderea afacerii şi şi-a adus ca “bodyguarzi” peste 100 de poliţişti, care au alungat clienţii.

Varză de Grivei!

Angajaţii adăpostului Grivei au transformat un ţarc de câini în... grădină de zarzavaturi.

Pe motiv că, din lipsă de patrupede, 9 din cele 18 ţarcuri sunt goale, într-unul dintre acestea muncitorii cultivă roşii, castraveţi şi ardei, pentru... relaxare.

Secularizarea după Bolojan

Administraţia Imobiliară Oradea verifică terenurile concesionate gratuit bisericilor, urmând să le „confişte” pe cele deturnate de la scopurile declarate.

Consiliul Local a retras dreptul de folosinţă pentru 3,3 hectare oferite parohiilor ortodoxe Episcopia şi Zorilor cu destinaţie de cimitir, dar folosite ca parcări pentru TIR-uri, urmând ca şi altele să rămână fără terenurile primite şi abandonate.

Soluţie cu dedesubturi

Municipalitatea vrea să fluidizeze circulaţia în Centrul Civic prin subtraversarea turbogiraţiei.

Cel mai mare proiect al Primăriei orădene în următorul exerciţiu financiar al UE vizează construirea a 5 pasaje subterane, în valoare de peste 20 milioane euro, care vor muta în subteran traficul din faţa Catedralei Ortodoxe, făcând loc deasupra unei noi pieţe publice.

INTERVIUL BIHOREANULUI

Constantin Bungău, rectorul Universităţii din Oradea: „Universitatea nu trebuie să se restructureze, ci să crească”

În prima săptămână a admiterii de vară, la Universitatea din Oradea a fost mai degrabă linişte decât agitaţie. Totuşi, rectorul Constantin Bungău spune că nu e îngrijorat, ba chiar se declară convins că în toamnă cele 15 facultăţi vor avea mai mulţi boboci decât anul trecut.

În apropiere de finalul anului universitar, poate ultimul care îl prinde pe această funcţie, rectorul susţine că tinerii absolvenţi sunt bine pregătiţi, el însuşi angajând doar absolvenţi orădeni la firma pe care o deţine, profilată pe comerţ cu piese şi accesorii auto, şi fiind foarte mulţumit de prestaţia lor.

În interviul acordat BIHOREANULUI, Bungău mai respinge acuzele potrivit cărora universitarii orădeni sunt preocupaţi doar de propriile salarii şi explică de ce n-a dus la capăt proiectul de restructurare a instituţiei, prin care propusese reducerea numărului facultăţilor ori al departamentelor: nu este o măsură dorită de colegi şi nici, în opinia sa, necesară.

Excelenţa sa, Andrei

Licenţiat cu onoruri în Marea Britanie, ca şef de promoţie, şi admis primul la doctorat, ca bursier. Absolvent de mate-info al Colegiului Eminescu, pasionat de literatură, el însuşi poet, ba şi practicant de arte marţiale, orădeanul Andrei Pintea face cercetare în psihologie, convins că „a deschide porţile spre minţile oamenilor e prima condiţie pentru a-i înţelege”.

Elevi salvaţi, inspector înfundat!

Scandalul fraudei la Bacalaureatul de la Ştei: 12 elevi au fost scăpaţi deocamdată de eliminare, iar şeful Inspectoratului Şcolar riscă să-şi piardă funcţia.

În timp ce Tribunalul a suspendat sancţionarea elevilor care au dat în judecată Inspectoratul, aceştia putându-se înscrie la facultăţi dacă au note de promovare, demisia lui Nicolae Avram e cerută fiindcă nici măcar n-a participat la proces.

Trei catâri şi-o zebră lipsă

Un pensionar şi-a cheltuit aproape doi ani din viaţă judecându-se cu Poliţia Locală pentru anularea a două amenzi de 275 lei.

Prins că a traversat strada neregulamentar, bărbatul a acuzat impoliteţea unui agent şi faptul că un altul l-a taxat pentru insulte deşi era echipat „în civil”, obţinând de la judecători transformarea sancţiunilor în simple avertismente.

Rocky de Oradea

Un orădean s-a remarcat în Belgia, unde a obţinut 14 victorii la box profesionist din tot atâtea meciuri.

Chiar dacă s-a apucat de pugilism abia în urmă cu şase ani şi îşi câştigă existenţa montând termopane, Alexandru Jur a devenit campion al Belgiei la categoria semigrea şi apoi campion al ţărilor francofone.

Şpăgari de lux

Curtea de Apel a golit Arestul Poliţiei: corupţii de la Casa de Pensii au fost trimişi acasă.

În vreme ce anchetatorii sunt bănuiţi că ascund valoarea adevărată a mitei, doar pentru ca dosarul să nu ajungă la DNA, judecătorul Antik Levente i-a scos pe suspecţi din celule şi i-a trimis în arest la domiciliu, adică în somptuoasele vile ridicate din şpaga colectată de-a lungul anilor.

TIME OUT

Vacanţă la Bibliotecă

De ceva vreme, orădenii nu trec pragul Bibliotecii Judeţene doar pentru a împrumuta cărţi ori pentru a citi în linişte, ci şi ca participanţi la mai multe activităţi culturale ori de timp liber.

Vara aceasta nu face excepţie. În fiecare săptămână, cinefilii sunt chemaţi să descopere celebre filme de artă, iar apoi să le dezbată, la întâlnirile singurului cineclub din Oradea. Ceva mai încolo, cei mici sunt aşteptaţi să asculte poveşti şi să vadă desene animate.