Şpagă în posturi

Pe modelul politicienilor, universitarii orădeni aflaţi în "campanie electorală" îşi cumpără voturi promovându-şi acoliţii pe posturi mai înalte şi mai bine plătite. Deşi în ultimii ani s-a îndatorat ca să poată plăti salariile angajaţilor, Universitatea din Oradea scoate la concurs, în anul în care îşi alege viitorii lideri, nu mai puţin de 75 de posturi didactice dintr-un singur şut, majoritatea pregătite pentru pilele şefilor care visează la noi mandate.

Cum gândesc orădenii?

Ce ascunde sondajul care îi atribuie primarului Ilie Bolojan aproape 70% din intenţiile de vot. Cercetarea prin care edilul a vrut să-şi măsoare atât propriile şanse, cât şi pe cele ale viceprimarului Mircea Mălan şi pe ale posibililor competitori dezvăluie slăbiciunile acestora, dar şi problemele pe care orădenii le aşteaptă rezolvate de edili.

Restanţieri de milioane

BIHOREANUL a descoperit că orădenii vor plăti anul viitor cel puţin 3,5 milioane euro pentru închiderea proiectelor nefinalizate în 2015 pe bani europeni. Municipalitatea împrumută 22,5 milioane euro pentru a evita un blocaj financiar dacă bugetul local pe 2016 va fi apăsat de restanţe la drumul rapid, campusul şcolar, CET-ul pe gaz şi reabilitarea pasajului Vulturul Negru.

Ei vor respect!

Un şef din Primărie şi-a reclamat o colegă fiindcă, în loc să-l servească prompt, a "butonat" la calculator. Pentru că l-ar fi pus să aştepte când depunea o petiţie, consiliera Alina Ienciu de la Administraţia Social Comunitară Oradea s-a trezit cu o plângere din partea directorului adjunct al Administraţiei Imobiliare Oradea, Cristian Popescu.

Control cu mascaţi

Meşterii prinşi că renovau la negru vila unei orădence s-au baricadat în casă o zi şi jumătate de frica funcţionarilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. După mai bine de 36 de ore, perioadă în care muncitorii şi proprietara construcţiei au refuzat să iasă la lumină, ITM a apelat la mascaţii Poliţiei pentru a-i prinde pe "negrii" ascunşi prin pivniţă, în pod şi chiar... într-un copac.

ORADEA NOASTRĂ:

Directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban, le prezintă orădenilor echiparea de iarnă a societăţii:
"Suntem pregătiţi pentru sezonul rece"

Sezonul rece a început oficial, aşa că orădenii ar putea oricând să vadă şi primii fulgi de nea. Drept urmare, operatorul licenţiat de salubritate, RER Ecologic Service, care răspunde şi de deszăpezire, s-a echipat corespunzător: utilajele au trecut prin revizii, stocurile de materiale antiderapante au fost asigurate, iar muncitorii şi-au verificat lopeţile.
Directorul de producţie al societăţii, inginerul Ionel Ban, face un apel către orădeni, cărora le recomandă ca atunci când vor întâlni pe străzi utilajele de deszăpezire, să nu se grăbească să le depăşească ci, dimpotrivă, să le acorde prioritate. În final, tot lor îşi asigură un drum bun...

Poftiţi pe insulă!

În următorul sezon estival, orădenii se vor putea relaxa pe o insulă. Primăria are de gând ca până la începutul verii viitoare să extindă locul de picnic din zona Silvaş cu insuliţa din mijlocul râului Crişului Repede. Curăţată de boscheţi, insula va deveni uşor accesibilă, deoarece municipalitatea va construi două podeţe de pe mal până pe ea.

TIMP LIBER:
Muppets la Oradea!

Micul monstru cu blană roşie, Elmo, e recunoscut de copiii din lumea întreagă. Alături de prietenii lui de pe Sesame Street, la finalul lunii va veni şi la Oradea, pentru a-i duce pe cei mici într-o aventură muzicală cum nu s-a mai văzut în oraşul de pe Criş.
Pe 22 noiembrie, la Arena Antonio Alexe va avea loc un spectacol plin de culoare, muzică şi distracţie de care se pot bucura, însă, nu doar copiii, ci şi părinţii şi bunicii lor.