Evanghelia după Ioan... Mang

La aniversarea de 15 ani, şeful PSD Bihor a adus BIHOREANULUI o carte de rugăciuni. Fără să ştie că va fi "decorat" cu o cruce gigant, asezonată cu un lanţ tip "cocalar", Ioan Mang a răspuns în aceeaşi cheie, oferind la schimb un "Îndreptar pentru spovedanie" şi avertizând ziarul că "de la 15 ani începe să nu ţi se mai ierte chiar toate". Vezi cum şi-a premiat Bihorel toţi laureaţii, la gala de la Teatrul Regina Maria, ţinută cu un număr record de 500 de invitaţi!

Fără monopol!

Tribunalul a decis: Regulamentul prin care Consiliul Local Oradea a instituit zona unitară în care poate furniza căldură doar CET-ul este discriminatoriu! Procesul împotriva municipalităţii a fost declanşat de un avocat, Ioan Cigan, căruia Primăria i-a respins avizul pentru racordarea la reţeaua Distrigaz, pe motiv că îşi poate încălzi casa numai prin sistem centralizat!

Joaca cu focul

Majoritatea covârşitoare a edificiilor publice din Bihor, inclusiv şcoli şi biserici, nu au autorizaţie de securitate la incendiu. Dacă o parte dintre clădirile publice nu trebuie să fie autorizate expres, conform legii, construcţii importante şi aglomerate precum Sala Sporturilor ori Teatrul Regina Maria, nu au fost autorizate din indolenţa autorităţilor.

Multe, dar mărunte!

Aproape jumătate dintre proiectele pe fonduri UE ale Consiliului Judeţean nu au adus Bihorului niciun avantaj concret, ci doar... hârtii. Din cele 18 proiecte cu bani europeni derulate de CJ Bihor în ultimii 8 ani, 7 sunt total necunoscute şi au ca rezultate doar studii şi strategii pitite pe site-uri ori de-a dreptul inexistente, fiind făcute parcă doar pentru câştigul autorilor.

Agentul ecstasy

Un fost poliţist local din Oradea a fost trimis în arest preventiv pentru trafic de droguri. Faimos de acum doi ani, când s-a încăierat cu doi colegi la botezul finului său, Andrei Berde a fost prins în flagrant de procurorii DIICOT încercând să vândă 1.000 de ecstasy unor... poliţişti.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Richard Balint - actor, cântăreţ, dansator
"Dacă Dumnezeu există, mă iubeşte cum sunt şi mă lasă în pace"

Născut la Cugir, unde la 16 ani s-a "băgat" muncitor la fabrica de armament, obligat să "facă" vioară de mic, dar evadat în adolescenţă în rock, Richard Balint este, de 15 ani, unul dintre actorii care au reuşit să îndepărteze praful de pe teatrul orădean, publicul ajungând să-l iubească şi să-l considere liderul unei generaţii care i-a însemnat deja memoria.
BIHOREANUL l-a "agăţat" săptămâna trecută, după ce a primit o mână de ajutor din partea lui la Gala Premiilor lui Bihorel, pentru a vi-l prezenta atât ca artist, cât şi ca om care se exprimă, direct şi puternic, şi dincoace de scenă. Cu împliniri, meandre, ratări, pasiuni, convingeri...

Vin sărbătorile!

Un spectacol de neuitat poate fi un dar potrivit de Crăciun. Pe asta mizează şi organizatorii de evenimente, care anul acesta s-au întrecut să pregătească la Oradea concerte de sezon.
În decembrie, orădenii vor putea alege între numeroase spectacole cu colinde, dar nu numai, printre invitaţi numărându-se Ştefan Hruşcă, Tudor Gheorghe, precum şi artişti de la Scala din Milano şi ansamblul vienez Johann Strauss.