Giga-hoţie la CET

De ce nu voiau UDMR-iştii termoficare pe gaz: firmele protejate de Alexandru Kiss şi Alexandru Mudura au livrat CET-ului peste 1,5 milioane tone de cărbune, achitându-le celor doi "comisioane" de peste 3 milioane euro.

În timp ce primarului Petru Filip i se oferea şpagă ca să ridice consumul cazanelor pe gaz, Kiss şi Mudura l-au pus pe directorul Electrocentrale Dragoş Gligor să importe cărbune din Ungaria, astfel că din 2002 până în 2008 toate licitaţiile pentru achiziţia combustibililor au fost aranjate în beneficiul "firmelor de casă".

"Sunt o drogată"

BIHOREANUL vă prezintă mărturiile cutremurătoare ale unei adolescente dependente de etnobotanice.

Îngrozită că patru dintre prietenii ei au murit din cauza stupefiantelor, o elevă din clasa a Xl-a a Colegiului Mihai Viteazul a cerut ajutorul specialiştilor antidrog şi vrea să consilieze alţi elevi ca să se ţină departe de "fumuri".

Vremea "şanţierelor"

Oradea se umple din nou de muncitori care trag reţele, înlocuiesc conducte şi repară străzi.

Lucrările de primăvară au fost deschise de drumarii ieşiţi să plombeze gropi şi antreprenorii plătiţi de RDS&RCS să amenajeze canalizaţia tehnică, urmând ca treptat să continue înlocuirea reţelelor de apă, canalizare şi termoficare.

Păgubaş de două ori

Absurd: un orădean se plânge că a fost nevoit să-şi răscumpere propria bicicletă de la amanet, deşi le dovedise poliţiştilor că era a lui şi, în plus, găsise şi hoţul.

Bărbatul e revoltat că poliţiştii nu au intervenit să-i ridice bicicleta în care investise peste 2.000 de lei, deşi ştiau că, potrivit contractului, casa de amanet urma s-o vândă.

TIMP LIBER

Fitness în viteză

Prima scuză pe care şi-o găseşte oricine ar vrea să slăbească, să se tonifieze ori să facă muşchi este, paradoxal, veşnica lipsă a timpului. Cum însă tehnologiile au avansat pe toate planurile, nici măcar asta nu mai e o problemă.

De ceva timp, Oradea are mai multe săli în care se face speedfitness, unul dintre cele mai noi curente în materie de exerciţii fizice. Practicanţii scapă de kilogramele în plus conectaţi la un aparat de electrostimulare, făcând în paralel mişcări aerobice gândite de un instructor personal. Principalul avantaj? O şedinţă durează doar 20 de minute!

ORADEA NOASTRĂ

Ei distrug, noi plătim!  

Aproape în fiecare zi, mobilierul urban din Oradea e distrus de vandali. Adesea făptaşii rămân anonimi, iar oraşul plăteşte pagubele.

Bănci, coşuri de gunoi şi corpuri de iluminat cad pradă celor care nu ştiu să-şi măsoare forţa altfel, singura soluţie pe care au găsit-o autorităţile fiind să suplimenteze numărul de poliţişti locali. La ce spor au vandalii, însă, ar fi nevoie de câte un "bodyguard" la fiecare colţ de stradă...

Stranieri pentru Oradea

Românii se compară deseori cu vest-europenii, sperând că, dacă le urmăresc dezvoltarea, vor învăţa să o aplice şi acasă. Fundaţia Life Tineret a făcut un pas în plus: a mutat temporar la Oradea patru tineri europeni, într-o proiect de voluntariat menit să facă urbea mai prietenoasă cu mediul înconjurător.

Cei patru tineri, doi din Italia şi doi din Spania, au de gând să-i înveţe pe orădeni cum să planteze copaci, cum să-şi amenajeze grădinile şi cum să se ferească de efectele nocive ale poluării. Ei vor face şi un studiu privind impactul schimbărilor climatice asupra Oradiei, o premieră pentru România.