Ţepară cu tupeu

Primăria Oradea cere un milion de euro despăgubiri de la o escroacă imobiliară care a furat două hectare din terenul oraşului.

În complicitate cu un topograf şi cu un funcţionar de la Oficiul de Cadastru, patroana fabricii Eurobeton, Viorica Luca, e acuzată de procurori că s-a împroprietărit în fals pe 10 hectare de teren în zonele rezidenţiale ale Oradiei, după care a vândut parcelele pe bucăţI, strângând o avere de milioane de euro.

Adio, Filip?

Lovitură de teatru în preajma alegerilor interne din PDL Bihor: Petru Filip se retrage! BIHOREANUL vă prezintă culisele unei decizii care a luat prin surprindere lumea politică locală şi în care un rol neaşteptat l-a avut chiar ziarul nostru.

Donaţie de senzaţie

Biblioteca personală a Monicăi Lovinescu şi a lui Virgil Ierunca, pe care şi-ar fi dorit-o chiar şi Academia Română, a ajuns la Universitatea din Oradea. Aproape 11.000 de cărţi, discuri de vinil şi documente ale celor mai cunoscuţi oameni de cultură români care au activat la Radio Europa Liberă vor constitui la Biblioteca Universităţii un fond special.

Scump, dar frumos!

Costurile reamenajării bulevardului Dacia au crescut de 4 ori în jumătate de an, ajungând la 800.000 lei. Invocând o schimbare la faţă a intrărilor în oraş, primarul Ilie Bolojan vrea să refacă toate intrările în municipiu după modelul celei din şoseaua Borşului.

Weed-Shop reloaded

Magazinele de etnobotanice "înfloresc", cu plante "noi", omise de guvernanţi din lege. Micii afacerişti profită de faptul că ordonanţa care interzice plantele halucinogene nu e completă, astfel că în Oradea s-au deschis în ultima vreme nu mai puţin de 5 magazine de vise.

Adio, CET!

Primăria vrea să încălzească apartamentele a 13.500 de orădeni din cartierul Nufărul cu apă geotermală folosind un sistem unic în România. Municipalitatea solicită finanţare europeană în valoare de 15 milioane de euro pentru a pune bazele unui sistem de termoficare pe apă geotermală care să funcţioneze independent de reţeaua oraşului.

Orădean la Cannes

Un tânăr orădean a realizat un scurt metraj selectat la Festivalul de la Cannes. Pelicula "Actor amator, caut de lucru" sau, în engleză, "Mister Big Man Hollywood", scrisă şi interpretată de orădeanul Marcel Adorjan, a fost selectată de staff-ul festivalului să fie prezentată la secţiunea "Short film corner".

Country Club Ineu

De 1 Mai s-a deschis la Ineu de Criş primul complex din Bihor dotat cu teren de golf. La King's Land, bihorenii pot să înveţe golf de la cel mai bun jucător din România şi călări de-a lungul lacurilor pe cai de rasă nobilă aduşi tocmai din Olanda.

Stăpâna diamantelor

Florina Bortiş se simte în lumea ei la magazinul de bijuterii unde lucrează ca asistent manager. Chiar dacă frumoasa îşi îmbunătăţeşte în fiecare zi look-ul mergând la fitness, crede că până la a avea formele unui model de top mai are de făcut un pas: implanturile cu silicon!