Secretul lui Tabără

Ajuns în mijlocul unui scandal sexual cu o minoră, după două căsnicii ratate şi trei ani în care a jonglat cu dragostea a două femei, vedeta TV Cristian Tabără s-a însurat din nou. Directorul Departamentului Filme al TVR e acuzat că a molestat-o anul trecut pe fiica iubitei sale din Bucureşti, Alina Bodnaru, cu care era coleg de serviciu, dar şi că a creat un adevărat triunghi amoros, menţinând în acelaşi timp o relaţie cu prezentatoarea TTV din Oradea, Loredana Lascu, care de sâmbăta trecută i-a devenit soţie.

Lăcomia strică omenia

Ca la noi la nimeni: localnicii din Lugaşu de Jos au obligat Transgaz să-şi dezgroape ţevile abia montate pentru alimentarea cu gaz a oraşului Aleşd. Întrucât sătenii au pretins despăgubiri aberante pentru a le lăsa sub pământurile lor, compania a "deshumat" 2,3 kilometri de conducte, urmând să ducă magistrala la Aleşd după o ocolire de 5,5 kilometri prin comunele Ţeţchea şi Aştileu.

Ştrandul mormânt

Ştrandul din Ştei, unde a murit un tânăr absolvent al Academiei Tehnice Militare, nu avea autorizaţie de funcţionare şi nici panouri care să avertizeze că scăldatul este interzis. Un consilier local acuză conducerea Primăriei de neglijenţă, pentru că dacă aceasta ar fi informat locuitorii, ar fi pus pază la bază şi ar fi asigurat iluminatul, tragedia putea fi evitată.

Al doilea val de mall

După o perioadă de acalmie marcată de scăderea vânzărilor, Oradea reintră în planurile de expansiune ale hypermarket-urilor. BIHOREANUL a descoperit că nu mai puţin de şase retailleri importanţi vor să demareze construţia de mgazine, pentru a fi prezenţi pe piaţa locală peste câţiva ani când economia va reveni pe creştere.

Ţeapa cu asigurarea

Orădenii vor plăti anual circa 1,8 milioane de euro pentru a se asigura împotriva unor calamităţi cărora... nu sunt expuşi. Proprietarii celor peste 90.000 de locuinţe sunt obligaţi prin lege să le asigure împotriva cutremurelor, inundaţiilor şi alunecărilor de teren deşi aceste riscuri nu există în Oradea.

Duduie din nou

După ce a fost ani întregi în pericol de a sfârşi la fier vechi, Rafinăria Crişana din Suplacu de Barcău şi-a reluat oficial producţia. În plină criză, când sute de întreprinderi îşi lasă angajaţii pe drumuri, rafinăria şi-a redeschis porţile, rechemând din şomaj salariaţii disponibilizaţi în urmă cu cinci ani, şi a început exportul de produse petroliere spre Italia, ţara de unde îşi asigură şi materia primă.

Şcoli exmatriculate

Mai multe şcoli din Bihor îşi caută noi sedii după ce clădirile în care funcţionează au fost retrocedate bisericilor. Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida şi Grupul Şcolar Sanitar Vasile Voiculescu sunt două dintre unităţile de învăţământ importante ale căror clădiri au fost revendicate şi pe care, dacă vor fi evacuate, nimeni nu ştie unde să le mute.

Te distrezi şi... slăbeşti

Tot mai multe orădence sunt cucerite de noile metode de fitness importate cu succes din Occident. Săriturile pe ghete cu arcuri gen Kangoo-Jumps şi dansurile latino încorporate în stilul Zumba au devenit cele mai practicate exerciţii în sălile din Oradea.

Gheişa

La doar 15 ani, Estera Balintfi a intrat în lumea modelingului, fiind primită de una dintre agenţiile orădene ca o mare promisiune. Înzestrată cu o voce remarcabilă, adolescenta a câştigat mai multe premii la concursuri importante şi, pasionată de cultura niponă, s-a apucat să înveţe japoneza.