"Tata hoţilor" se vrea afară!

După doi ani ca deţinut de lux, fostul judecător Mihai Viorel, condamnat la 4 ani pentru o mită de 150.000 de mărci germane, cere liberarea condiţionată pe motiv că a devenit un cetăţean model. În ciuda avizului favorabil dat de conducerea Penitenciarului, care l-a lăudat că asista la meciurile FC Bihor şi citea romane, intransigentul judecător Cristi Danileţ a respins cererea ex-magistratului, arătând că Mihai Viorel a fost obraznic şi a fentat statul, divorţând formal pentru a nu-i fi consfiscată averea obţinută din şpăgi.

Casa Domnului, paradis fiscal

Paradox: deşi bisericile au devenit cei mai mari proprietari imobiliari, acestea nu plătesc impozite decât pentru o parte infimă din averile lor. Dacă ar fi impozitate cele 11 culte care deţin în Oradea aproape 500 de clădiri şi terenuri, din banii strânşi s-ar putea construi sedii noi pentru şcolile şi grădiniţele evacuate, tocmai de biserici, din localurile în care funcţionau.

Crivoi, arată-te!

Dan Crivoi, administratorul firmei Via Canada, e acuzat de vecinii din bloc că le pune viaţa în pericol. După ce numeroşi clienţi l-au acuzat că i-a tapat de bani, amăgindu-i că îi ajută să emigreze în Canada, afaceristul şi-a ridicat în cap şi vecinii, demolând pereţii de rezistenţă din două apartamente, fără nicio autorizaţie, iar acum e de negăsit de autorităţi.

Goana după putori

Campania BIHOREANULUI despre duhoarea care face imposibil traiul în cartierele Ioşia şi Rogerius a stricat somnul dulce al autorităţilor. Inspectorii trimişi să caute sursa poluării care afectează cele două cartiere au descoperit că, pe lângă mirosul de dejecţii emanat de la ferma de porci Nutrientul, orădenii sunt intoxicaţi şi de putoarea de la reziduurile fabricii de zahăr.

Cu minţile întunecate

Comuna Sârbi a pierdut o finanţare europeană de 3,5 milioane de euro pentru un parc fotovoltaic pentru că aleşii locali nu s-au deranjat să voteze proiectul. Cele şapte sate ale comunei vor rămâne în întuneric pentru că, ocupaţi să se certe, aleşii oamenilor au reuşit să rateze o finanţare cât bugetul Primăriei pe următoarea jumătate de secol.

Fabrica de zile

Din cauza incidenţei cancerului, Primăria vrea ca Oradea să aibă de urgenţă un Centru regional de Oncologie. Municipalitatea caută un partener dispus să investească peste 10 milioane de euro în construcţia şi dotarea unei clinici de oncologie performante, pentru a veni în ajutorul celor peste 18.000 de bolnavi de cancer din Bihor.

Preşedinte-furător

Un consilier local PDL din Oşorhei vinde pământurile consătenilor ca şi cum ar fi ale sale. Gheorghe Mercea s-a înscăunat prin falsuri preşedinte al Asociaţiei proprietarilor de păşune şi pădure Alpăreana, iar apoi a început să vândă terenurile oamenilor, fără ca aceştia să vadă un leu din banii încasaţi pe ele.

Ultima modă: schimbul de haine!

Un magazin din Oradea a apelat la o metodă inedită de a-şi atrage clienţii: le organizează petreceri în urma cărora îşi pot schimba hainele. Exclusiv pentru fete, petrecerile de tip "swishing" dau ocazia doamnelor şi domnişoarelor să scape de piesele de vestimentaţie de care nu mai au nevoie şi să îşi ia altele, pe gratis.

Teatrul coboară în pub

În premieră, un grup de actori orădeni oferă o alternativă privată la Teatrul de Stat, pregătind prima stagiune de spectacole într-un spaţiu neconvenţional. Artiştii reuniţi în Asociaţia Culturală Artemotion ţintesc publicul tânăr, pe care vor să-l atragă cu comedii, într-un club unde nu există "ţinută obligatorie" şi în care pot urmări spectacolele relaxat, cu berea pe masă.

O fată de carieră

Cu un master în afaceri, Antonia Borlean ţinteşte un post într-o companie internaţională. Pentru că vara e anotimpul ei preferat, orădeanca abia aşteaptă să ajungă la mare ca să-şi ofere o răsplată după un an de muncă.