Torturaţi de mascaţi

Un orădean şi fiul său minor acuză 12 poliţişti că i-au bătut animalic şi fără motiv. Reclamat iniţial că ar fi comis un accident care n-a existat, iar apoi de ultraj la adresa poliţiştilor fiindcă n-a vrut să-i urmeze la sediu înainte de a-şi anunţa familia, Dumitru Baba şi băiatul său au ajuns în spital după o noapte de bătaie luată chiar în incinta Poliţiei.

Dezastrul Cosma

În doi ani de la numire, managerul Romulus Cosma a reuşit să instaleze un haos general în RAPAS. BIHOREANUL a descoperit că directorul tolerează în pieţe chioşcuri neautorizate, a dublat numărul şefilor de piaţă şi l-a angajat pe consilierul primarului Ilie Bolojan, Florin Birta, la conducerea Pieţei Ioşia.

Proces în reluare

Condamnaţi fiindcă au perceput taxe de protecţie de la un comerciant, după ce şi-au executat pedeapsa ex-poliţiştii Dumitru Cionca şi Cristian Samuilă o iau de la capăt, cerând să fie rejudecaţi. După ce au învins Statul Român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, într-un proces în care acuzau că li s-a îngrădit dreptul la o judecată echitabilă, cei doi foşti ofiţeri au obţinut, în premieră pentru Bihor, redeschiderea dosarului lor de corupţie.

Ne daţi, ori nu ne daţi?

Pentru că averea oraşului a fost risipită, Primăria Oradea a ajuns să cerşească terenuri ca să poată construi drumuri şi reţele edilitare. BIHOREANUL a descoperit că numai în acest an municipalitatea a cerut cu titlu de donaţie terenuri de la 83 de orădeni, a iniţiat patru schimburi de amplasamente şi vrea să facă două exproprieri pentru a construi drumuri.

Blat în trei

Debutul Toamnei Orădene a fost transformat într-un fiasco de gaşca de "băieţi deştepţi" din Primărie. Ca să-i închirieze la subpreţ lui Mihai Dacin Sala Sporturilor pentru târgul Top Expo, directorul Clubului Sportiv Municipal, Florin Birta, a trecut în contract o suprafaţă mai mică.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Szabo Odon, preşedinte executiv UDMR Bihor, consilier judeţean
"Stau cu soţia şi patru copii în două camere"

De formaţie istoric şi ca ocupaţie muzeograf, căsătorit şi cu patru copii, la 35 de ani Szabo Odon se poate considera împlinit. Intrat în politică abia de zece ani, a ajuns să fie perceput ca o adevărată eminenţă cenuşie în umbra şi, mai nou, chiar în locul mentorului său, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Alexandru Kiss, care îi cedează vizibil prim-planul ieşirilor publice. Atât de vizibil încât despre tânărul consilier judeţean se spune că va şi urma în fotoliul de preşedinte de judeţ după alegerile din 2012.

Pe şosea, ca-n Vestul sălbatic

Bătăile în trafic sau ulterioare unor incidente rutiere se înmulţesc alarmant şi în Bihor. O tânără din Curtuişeni care a lovit un puradel cu bicicleta a primit o bătaie soră cu moartea de la rudele victimei, iar apoi a fost răpită ca să... "uite". Pentru că, rămasă fără splină, s-a plâns Poliţiei, tânăra a fost sechestrată de ţigani şi forţată să declare că a fost bătută de tatăl ei.

Capsule cu iluzii

Un bihorean acuză producătorul de suplimente alimentare naturiste Pro Natura că vinde minciuni. Deşi credea că foloseşte ceva care îl ajută să ardă grăsimile, Adrian Şomlea a descoperit că de fapt consuma sare de lămâie, fiindcă asta a găsit în capsulele de L-carnitină produse de firma Pro Natura.

Probă de caracter

Mizând pe trioul de juniori internaţionali, Gheorghe Ghiţ a câştigat pariul cu experimentatul Ionuţ Popa. FC Bihor a obţinut prima victorie pe teren propriu din actuala ediţie de campionat, scor 2-1 (1-0), în ciuda faptului că a evoluat mai bine de jumătate de oră în doar zece jucători.

Teatru pentru toţi

Cea de-a XVI-a ediţie a Festivalului de Teatru Scurt umple sălile, pub-urile şi străzile cu spectacole pe toate gusturile. Vreme de o săptămână, orădenii pot vedea comedii şi piese "serioase" jucate de artişti din Bucureşti, Cluj, Timişoara, Braşov, Bacău, Reşiţa şi Baia Mare, dar şi din Italia şi Ungaria.

În fugă, după imagine

Aura Cristea visează să ajungă de pe terenurile de sport în paginile revistelor de modă. Adolescenta îşi datorează formele numeroşilor ani de atletism, înot şi baschet pe care i-a făcut, însă de când a început liceul a pus învăţatul şi distracţia pe primele locuri.