Lista lui Bihorel

BIHOREANUL s-a despărţit de 2010 decernând mai-marilor judeţului "trofee" pentru gafele comise de-a lungul anului. Descoperiţi în paginile 4 şi 5 ce înţepături au încasat VIP-urile la Gala Premiilor lui Bihorel, evenimentul care a marcat a 10-a aniversare a celui mai citit săptămânal şi un an de la lansarea celui mai bun portal local de ştiri, www.ebihoreanul.ro.

Parcare cu strigare

Primăria a predat primelor cinci asociaţii de proprietari din Oradea parcările dintre blocuri, pentru ca acestea să le împartă locatarilor. Repartizarea parcărilor rezidenţiale va începe în cartierul Nufărul imediat după sărbători, în ordinea depunerii cererilor şi pornind de la un tarif de 75 de lei pentru întreg anul 2011.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Cornel Antal, rectorul Universităţii Oradea:
 "Maghiar n-a furat nimic"

Cornel Antal a absolvit în 1982 Facultatea de Aeronave din Bucureşti şi a lucrat în aviaţie până în 1989, când a revenit la Oradea, unde s-a şi născut. "La Maternitate", subliniază el, cu maliţiozitate şi cu aluzie la soţia sa, fostă directoare a acestui spital, dar schimbată de administraţia liberală cu un alt universitar, căruia de atunci la Universitate i se verifică prezenţa la fiecare curs. Rectorul ales în iulie 2007 se declară un reformator în paşi mărunţi, pe considerentul că "metoda paşilor mici e cea mai sigură, iar mie nu-mi place să dau cu securea şi abia apoi să măsor".

ORADEA NOASTRĂ:
Bolojan: "2010 a fost un an bun!"

Analiza de sfârşit de an e un fel de listă de cumpărături. Se scriu pe o foaie proiectele propuse în ianuarie, iar în decembrie se taie pe rând cele realizate. Dacă "puşcă", e bine, dacă rămân "resturi", se lasă cu scandal. Primarul Ilie Bolojan a tras linie şi s-a declarat mulţumit. Oradea a "bifat" majoritatea proiectelor propuse, iar restanţele rămase pe 2011 sunt mai mult amânări decât eşecuri...

Sportivi de (20)10

La final de an, BIHOREANUL vă prezintă principalele evenimente care au marcat sportul orădean în 2010. Cele mai bune rezultate aparţin poloiştilor de la CSM, care au câştigat toate partidele disputate în turul campionatului, baschetbaliştilor, dar şi echipei de fotbal FC Bihor, care a încheiat jumătatea sezonului pe locul 4 în clasament.

Frumoasă cu dorinţe

Andrada Borcheş vrea să devină model cunoscut şi să aibă propria emisiune TV. Ambiţioasă din fire, orădeanca a făcut primii paşi în cariera de fotomodel: un shooting foto pentru o firmă de maşini tuningate şi unul pentru un cunoscut make-up artist din ţară.