Filip dă înapoi!

Surpriză de proporţii: Datorită BIHOREANULUI, fostul primar Petru Filip promite să restituie oraşului, ca "donaţie", terenul pe care l-a obţinut în urma jafului imobiliar săvârşit de fostul topograf militar Marin Sterian.
După ce BIHOREANUL dezvăluia anul trecut că Filip a devenit proprietar pe un teren furat de subalternul său din patrimoniul oraşului, iar acesta a dat redacţia în judecată pentru calomnie, la proces politicianul a anunţat că înapoiază pământul municipalităţii.

Circ cu teatrele

Scandalos: La cererea UDMR, aleşii bihorenilor au înlocuit Teatrul de Stat şi Teatrul Arcadia cu două instituţii separate etnic. În numele austerităţii, partidele din Consiliul Judeţean au inventat Instituţiile de Spectacole "Iosif Vulcan" şi "Szigligeti Ede", cu mai puţini angajaţi de etnie română, dar cu un număr mai mare de salariaţi maghiari şi cu mai multe posturi de conducere.

Legea nepăsării

Revoltător: Statul refuză să plătească pensii de urmaş pentru patru copii orfani pe motiv că mama lor a murit prea repede. Pentru că înainte de a muri de cancer la 26 de ani, mama lor nu apucase să muncească 6 ani, iar tatăl lor i-a părăsit, patru copii din satul bihorean Bălaia abia supravieţuiesc din pensia bunicilor şi din alocaţiile şcolare.

SRI versus copii

Elevii care iau lecţii de carting la Palatul Copiilor nu vor mai avea unde să se antreneze, din cauza că SRI le vrea pista. Direcţia Judeţeană a Serviciului Român de Informaţii s-a trezit să revendice terenul pe care, de peste 40 de ani, instructorii predau copiilor cursuri de carting şi floricultură.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Viorel Gavra, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor
"Sunt cel mai reclamat procuror din Bihor"

Cei pe care i-a trimis în spatele gratiilor i se confesează adesea, ba chiar au ajuns să-l roage să le ajute familiile. Iar el, când poate, îi ajută. A dat lecţii de scris şi citit tâlharilor şi criminalilor, unora le-a găsit locuri de muncă şi locuinţe. Unii s-au pus pe calea cea dreaptă, alţii s-au întors la "mititica", dar tot i-au mulţumit că a fost om cu ei.
Viorel Gavra, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, e un magistrat atipic pentru o instituţie prin definiţie inflexibilă. Îndrăgostit de muzica clasică şi înot, sport pe care-l practică şi acum, la 56 de ani, se declară singur "cel mai reclamat magistrat" din judeţ, iar principala modalitate prin care a eficientizat activitatea subalternilor e exemplul personal: la serviciu vine primul şi pleacă ultimul.

Repartiţii cu dedicaţie

Primarul de Săcueni, Beres Csaba, a împărţit locuinţele ANL pentru sine şi apropiaţi care nici măcar nu stau în ele, în timp ce alţi localnici, fără case, au fost refuzaţi. BIHOREANUL a descoperit că o bună parte din locuinţele din blocul ANL sunt nefolosite, fapt pentru care primarul a promis că va cere în cursul acestei săptămâni chiriaşilor "la fără frecvenţă" să le elibereze.

PDL-ist evazionist

Consilierul judeţean Marcel Tarţa a închiriat la negru un spaţiu comercial, cu scopul de a nu achita impozite la stat. Întrucât s-a înţeles cu politicianul să folosească spaţiul până în 2012, dar acesta i-a cerut să-l elibereze înainte de termen, chiriaşa lui Tarţa dezvăluie că acesta a încasat "pe şest" de la ea aproape 60.000 de euro fără a plăti nici un leu la Fisc.

Zoo cu găuri

Ultimul inventar arată că din gestiunea Grădinii Zoologice lipsesc nu mai puţin de 158 de animale. Conducerea Zoo Oradea pierde animale sau le schimbă şi le donează după bunul plac, neavând hârtii doveditoare nici măcar pentru leii "exportaţi" anul trecut cu mare tam-tam în Anglia.

Market cu forţa

Patronul Unicarm, Vasile Lucuţ, este urmărit penal pentru că a ridicat fără autorizaţie un magazin în Marghita şi anchetat pentru unul făcut la Beiuş în acelaşi fel. BIHOREANUL a descoperit că, pe lângă construcţiile abuzive din cele două oraşe, Unicarm şi-a tras, tot fără acte, şi cele trei magazine din Oradea, unde exasperează vecinii cu zgomotul făcut de instalaţiile frigorifice al maşinilor de aprovizionare.

Mişcări de succes

Două orădence dansează într-una din cele mai în vogă trupe româneşti, Deepcentral. Invitate pe scene din ţară şi străinătate, orădencele Meda Negruţ şi Damia Salloum au dansat în videoclipurile unor artişti precum Morandi sau Alex Velea.

Miss Bunătate

După divorţul părinţilor, Carmen Hendre a decis să-şi ajute mama, astfel că a început să muncească încă din clasa a X-a. Carmen a aflat încă din adolescenţă ce înseamnă munca, luându-şi primul job la doar 16 ani. S-a învăţat independentă, iar pe viitor vrea să ajute alţi copii aflaţi în dificultate.