Piaţa "băieţilor deştepţi"

Patronul pieţei private West Market face bani buni din tranzacţii cu produse confiscate de stat. Afaceristul Rareş Ţicra, cel care a golit de comercianţi Piaţa Obor, este "servit" la tarife preferenţiale cu legumele şi fructele confiscate de Garda Financiară, Direcţia Vamală sau Poliţie, numai anul trecut preluând marfă de peste 16 miliarde de lei vechi, pe care a revândut-o cu profit substanţial.

Pe linie moartă

După debarcarea de la FC Bihor, Ioan Lucian a fost mazilit şi de la conducerea Federaţiei Patronilor. Preşedintele a fost îndepărtat cu discreţie din funcţie, ca urmare a unor datorii de peste 700.000 lei acumulate de asociaţia patronală.

Surpriza lui Kiss

În ajunul Congresului de la Oradea, UDMR Bihor s-a aliat cu USL, punând presiune asupra PDL. Pentru câteva zile, Congresul UDMR a transformat Oradea în capitala politică a României, unde şeful PDL, Emil Boc, a ajuns să se roage pentru rămânerea maghiarilor în actuala guvernare, iar ai PNL, PSD şi PC pentru cooptarea lor în cea viitoare.

Holocaust canin

Îngrijorată de înmulţirea alarmantă a haitelor din oraş, municipalitatea vrea să impună obligativitatea sterilizării tuturor câinilor. Estimările Fundaţiei SOS Dogs arată că, întrucât tot mai mulţi orădeni îşi abandonează câinii, numărul celor fără stăpân s-a dublat până la circa 600 de exemplare.

ORADEA NOASTRĂ:
Reuşim împreună!

Conducerea Zonei Metropolitane Oradea estimează că va atrage fonduri europene de peste 350 milioane euro până în anul 2017. Înfiinţată în 2005 ca o contrapondere la forţa de gravitaţie a centrelor urbane învecinate, precum Timişoara sau Cluj, Zona Metropolitană Oradea (ZMO) cuprinde astăzi 12 localităţi învecinate decise să îşi joace viitorul pe o singură carte. Iar tânărul director Adrian Foghiş spune că asocierea nu poate fi decât câştigătoare. Pentru că deja rezultatele se văd...

Natură între blocuri

Primăria începe în acest an lucrările pentru amenajarea a două noi parcuri,  înfrumuseţate cu lacuri şi fântâni arteziene. În viitorul Parc Salca, lângă Lotus Center, va fi amenajat un lac cu nuferi şi bambuşi, iar în cel din strada Padişului un loc de joacă pentru copiii din Ioşia.

Fata care face show

Campioană mondială la showdance cu trupa Ars Nova, orădeanca Patricia Teuşdea trăieşte pe ring. Orădeanca e maestră în stilul ce combină mişcările acrobatice cu dansul încă de când avea 11 ani, iar pe viitor vrea să studieze coregrafia la Londra.