Închis pentru corupţie!

Pornind de la dezvăluirile ziarului nostru, procurorii DNA au ajuns să-i trimită în judecată, pentru luare de mită, pe 7 din cei 10 angajaţi ai Autorităţii Rutiere Bihor, inclusiv pe fostul şef de agenţie.

BIHOREANUL vă prezintă, în exclusivitate, extrase din interceptările făcute în ancheta de la ARR, care arată cum funcţionarii lucrau "pe-o mână" şi, în loc să emită amenzi transportatorilor prinşi cu nereguli, primeau pe bandă rulantă şpăgi în bani, nisip, saci de ciment, pălincă, vin şi combustibil.

Crăiuţ, pericol public!

Pentru că a efectuat fraudulos operaţii cu laparoscopul, ginecologul Doru Crăiuţ riscă să-şi piardă dreptul de a profesa. Direcţia de Sănătate Publică a constatat că doctorul nu are nicio diplomă care să-i permită efectuarea de intervenţii laparoscopice, iar conducerea Maternităţii că unele paciente au trebuit reoperate, motiv pentru care a cerut ancheta Colegiului Medicilor.

Bătuţi pe faţ(ad)ă

Prefectura a învins Primăria, definitiv şi irevocabil, în procesul legat de obligativitatea reabilitării faţadelor. Marele înfrânt al războiului faţadelor, primarul Ilie Bolojan, spune că municipalitatea va returna orădenilor banii încasaţi din contribuţia pentru reabilitarea clădirilor.

Treabă mică, probleme mari

Amenzile date de poliţiştii comunitari pentru obscenităţi, urinat ori murdărirea spaţiilor publice dau bătăi de cap juriştilor Primăriei în instanţe. Din cauza toleranţei judecătorilor, a proceselor verbale completate greşit şi a lipsei de experienţă a propriilor agenţi de teren, Poliţia Locală pierde jumătate din procesele prin care contravenienţii contestă amenzile primite.

ORADEA NOASTRĂ:
Vindecare prin apă

Nu e un secret că, sezon de sezon, ştrandul Ioşia se deschide pentru un număr mereu mai mic de orădeni. Tot mai mulţi preferă fie Ştrandul Municipal sau pe cele din Băile Felix şi 1 Mai, fie iau drumul spre Ungaria. Deşi oraşul stă pe o bogăţie curată, fuga de ştrandul Ioşia e cauzată de starea insalubră a acestuia, de bazinele nemodernizate şi grupurile sanitare vechi.

Municipalitatea s-a decis să schimbe situaţia şi să profite de resursele de apă geotermală, astfel că a pregătit un proiect de modernizare completă, care va transforma acest ştrand în Complexul Geo Sana Dome Ioşia, un centru medical şi SPA, cu posibilităţi de hidro-distracţie. Printr-o investiţie de 10 milioane euro, vechiul ştrand cu doar câţiva pensionari în bazine va deveni o amintire.

Iureş la 1 Mai

De 1 mai, distracţia orădenilor se mută în Băile 1 Mai, la festivalul internaţional de muzică electronică. Organizatorii "Iureş Dancing Festival" se aşteaptă ca Ştrandul Venus să fie umplut de 5.000 de tineri din tot Ardealul, atraşi de mixajele unor DJ români, spanioli şi britanici.

Răduleasca de Oradea

Ca să se facă prezentatoare TV şi să calce pe urmele Mihaelei Rădulescu, Cristina Croitor s-a înscris la Facultatea de Jurnalism. Tânăra, care este imaginea unei firme de confecţii, declară că scopul vieţii ei este să aibă propria emisiune de televiziune, la fel ca idolul ei.