Sex cu Papa Charles

ŞOCANT! O adolescentă de 13 ani din Salonta a fost vândută de propria mamă unui pedofil francez, care activează pentru o fundaţie dedicată... protecţiei copilului. Bărbatul, Charles Fejto, fondatorul unui renumit ONG internaţional, aflat sub tutela ONU şi finanţat de mari vedete de cinema, a cumpărat minora cu 60.000 de euro, fiind prins la graniţa româno-ungară, în timp ce încerca s-o scoată din ţară cu acte falsificate.

(Dez)moştenitorii Bihorului

Soarta pădurilor din Bihor este disputată în justiţie de moştenitorii unui boier din Prahova. O nepoată a succesorului latifundiarului Alexandru Mateescu şi casa de avocatură pe care femeia a angajat-o se războiesc pentru o avere fabuloasă, de zeci de milioane de euro, formată din păduri, terenuri agricole şi imobile, între care şi Castelul din Gheghie.

Veterinar în undiţă

Şeful circumscripţiei sanitar-veterinare Salonta s-a ales cu dosar penal după ce s-a înfruptat dintr-un transport de peşte confiscat. Fost şef al Direcţiei Sanitar-Veterinare Bihor, Petru Gruia a fost reclamat de şoferul care transporta peştele, după ce acesta l-a urmărit şi fotografiat în timp ce-şi lua "dreptul" din marfa pe care trebuia s-o predea la Grădina Zoologică din Oradea.

ORADEA NOASTRĂ
Ecologistul Viorel Lascu: în Bihor sunt cele mai tari peşteri din ţară

Viorel Lascu poate spune că a cunoscut lumea de la cer la pământ, ba chiar mai jos de el. Specialist în aeronautică, preşedintele Federaţiei Române de Speologie a lăsat avioanele pentru a se dedica altor mari pasiuni: muntele şi speologia. De aproape 20 de ani conduce această federaţie, cunoaşte toate peşterile României şi e convins că Bihorul are printre cele mai frumoase cavităţi din Europa, ba chiar din lume. Îl întristează însă că primarii şi politicienii care conduc judeţul parcă nu vor să profite de acest avantaj, fiindcă nu le amenajează şi nu le promovează la adevărata lor valoare. Rămân astfel necunoscute, când ar putea fi pline de turişti...

"Shopping" anti-criză

Instituţiile sfidează austeritatea cu achiziţii de bunuri şi servicii excesive, inoportune ori chiar extravagante. Planurile de achiziţii ale unor primării şi instituţii guvernamentale prevăd pentru acest an cumpărarea de servicii medicale destinate propriilor funcţionari, de maşini, anvelope şi carburanţi în cantităţi uriaşe.

CSM ştie să sară

Baschetbaliştii orădeni au obţinut cel mai bun rezultat din istoria clubului. În actuala ediţie de campionat, CSM Oradea a obţinut locul 6, devansând echipe de top precum Atlassib Sibiu şi Poli Timişoara. O singură dată baschetbaliştii au mai reuşit să evolueze în play-off, dar şi atunci pe locul 8.

Start la bălăceală!

Orădenii îşi pregătesc costumele de baie, prosoapele şi rogojinele, căci începe sezonul ştrandurilor. Având opţiuni variate, şi datorită aquaparcurilor din Ungaria, orădenii pot să se-ntindă la bronzat chiar şi înainte de 1 mai, ştrandul Felix fiind deschis de la Paşti, cel din Ioşia pe 26 aprilie, iar Municipalul şi Venus din 29 aprilie.

Regina tăvilor

Chelneriţă la cantina Poliţiei, Ramona Darida nu vrea să-i îndestuleze la nesfârşit pe oamenii legii. Pentru că visează să ajungă prezentatoare TV, tânăra a renunţat la Facultatea de Ştiinţe Economice pentru a se pregăti de admiterea la Jurnalism.