Miercuri, 2 decembrie, a apărut o nouă ediţie a BIHOREANULUI tipărit, cu un conţinut bogat în informaţii exclusive şi variat. Iată ce puteţi citi în noul număr:

Dragoste şi moarte

Accidentul mortal de tren de săptămâna trecută are în prim plan o tânără care îşi pierduse recent iubitul. BIHOREANUL vă spune povestea tragică a celor doi îndrăgostiţi, Alessia şi Şerban, care se întâlneau adesea cu grupul de prieteni pe Podul CFR Ioşia, pentru că era un loc ferit de ochii lumii, poveste ce a lăsat în urmă un șir de întrebără fără răspuns... 

Aleşi la raport

Luna aceasta îşi încheie mandatele de parlamentari 13 politicieni din Bihor, care ar fi trebuit să iasă în faţa cetăţenilor pentru a le spune dacă şi-au meritat sau nu voturile primite cu patru ani în urmă.

Pentru că fug de această minimă răspundere, le-a făcut BIHOREANUL bilanţul activităţii, arătându-vă cât de harnici sau de eficienţi au fost şi dacă cei care aşteaptă din nou voturile alegătorilor sunt îndreptăţiţi sau nu s-o facă.

Oraş, caut constructori!

Primăria Oradea amână pentru anul viitor lucrări în valoare de peste 250 milioane lei pentru care nu a reuşit să atragă ofertanţi.

Municipalitatea a licitat în mod repetat lucrări pentru trecerea încălzirii cartierului Nufărul pe apă geotermală, modernizarea a 42 de puncte termice ori reabilitarea termică a 39 de blocuri, fără să-i atragă pe constructori, care pun majorarea costurilor pe seama pandemiei. Cine de vină? Şi ce e de făcut?

Pupat Piaţa Independenţei!

Piaţeta Independenţei va fi amenajată cu o galerie de artă deasupra intrării în parcarea subterană, după un sondaj care a "bătut" voturile specialiştilor.

Primarul Florin Birta va rezilia contractul încheiat de Ilie Bolojan pentru implementarea pădurii de ţepi propusă de arhitectul Dragoş Dragnea, a cărui echipă îl acuză acum că vrea să dea proiectul unor arhitecţi de casă ai Primăriei. BIHOREANUL vă prezintă poziţiile pro şi contra.

Sprijin pentru şcoală

De mai bine de o lună, elevii din Oradea fac lecţii exclusiv online. Toate şcolile din oraş şi-au suspendat activitatea fizică pe 27 octombrie, din cauza numărului mare de cazuri de Covid-19 depistate, iar ulterior, din acelaşi motiv, Guvernul a decis să închidă unităţile de învăţământ din ţară începând cu 9 noiembrie.

Cât timp vor mai învăţa elevii de la distanţă nu poate spune nimeni, dar pentru mulţi părinţi şi elevi e clar că şcoala online este o mare provocare. Pentru a-i ajuta să fie cât mai eficienţi, psihologii şcolari din Bihor au îniinţat o linie de asistenţă şi organizează grupuri de sprijin.

Primarul Japcă

Societatea Hidroelectrica a dat în judecată o primărie din Bihor care a taxat-o pentru... nimic. Edilul din Lugaşu de Jos, Sorban Levente, a dispus facturarea unor pretinse servicii de pază în valoare de peste 100.000 lei către Hidroelectrica, ignorând trei legi şi fără să aibă niciun contract cu societatea. Cu toate acestea, tot el se pretinde abuzat...

"Se poate!"

Unul dintre noii primari de comune din Bihor şi-a început cu ambiţie mandatul, pregătind în două luni, de la zero, trei proiecte cu fonduri nerambursabile.

Edilul din Balc, Sorin Sabău, schimbă foaia după predecesorul care a condus comuna 20 de ani: curăţă drumurile şi satele, pune în funcţiune o reţea de apă nefolosită de 10 ani, convinge romii să achite salubrizarea şi are proiecte de 3,6 milioane euro. BIHOREANUL vine cu un articol "de bine", care arată că... se poate!

Terase... de iarnă

La debut de decembrie, câteva localuri din Oradea se încăpăţânează să-şi primească oaspeţii în aer liber, în "meniu" fiind incluse încălzitoare şi chiar blănuri.

Din cauza restricţiilor impuse de pandemie şi, mai nou, de frigul iernii, mai multe restaurante şi cafenele au tras obloanele ori s-au axat pe livrări, în timp ce altele îşi aşteaptă în continuare clienţii pe terase, verificate însă de poliţişti, astfel încât să nu aibă "un tavan şi doi pereţi". BIHOREANUL vă invită la terasă... în frig!

ALEGERI 2020

Candidaţii USR-PLUS Bihor se prezintă şi enumeră realizările ultimilor 4 ani în Parlament, propunându-le celor care vor vota duminică "să construim împreună o Românie fără hoţie", iar Lucia Varga, candidat al PMP la Camera Deputaţilor, spune despre ea că "tulbură apele în scena politică a judeţului".

Ilie Bolojan transmite prin BIHOREANUL un mesaj alegătorilor, la final de campanie, invitându-i să voteze lista candidaţilor liberali, sub argumentul că "un parteneriat cu Guvernul PNL dă garanţia că proiectele judeţului Bihor pot fi puse în practică".

"Trebuie să îi redăm satului bihorean viaţa de altădată". Liberalul Cristian Buzlea, directorul OJFIR Bihor, cu investiţii record de peste 303 milioane euro în dezvoltarea satului bihorean, declară BIHOREANULUI că vrea să ajungă în Parlament pentru a sprijini mediul rural, asocierea fermierilor şi promovarea produselor locale în hypermarket-uri.

Printr-un nou interviu, Viorel Cataramă, candidatul Pro România Bihor pentru Senatul României, continuă "revoluţia" pentru drepturile şi libertăţile bihorenilor, care, spune el, l-au sedus cu tenacitatea şi determinarea lor, cu renumitul grai molcom ardelenesc, cu cumpătarea şi răbdarea.

ACTUALITATE LOCALĂ

Nu rataţi selecţia ştirilor de actualitate din BIHOREANUL tipărit! Printre subiecte: Covid în Bihor: Numărul deceselor a depăşit 400! Ministrul Bode a venit să vadă gata drumul pe care şi-a "rupt" maşina timp de 7 ani; Nou bloc operator şi secţie de ginecologie la Maternitatea din Oradea; Bonnie şi Clyde de Bihor: Tinerii care jefuiau prostituate luate "la ocazie", condamnaţi la închisoare; Proiect pentru o nouă pârtie cu telescaun la Stâna de Vale; Constructorii care reabilitau fosta Policlinică Mare, convinşi să renunţe la contract...