Jaf de milioane la Municipal

Directoarea financiar-contabilă a Spitalului Municipal din Oradea a fost obligată să demisioneze sub ameninţarea că va fi dată pe mâna procurorilor. Împreună cu fostul manager Ovidiu Pop, economista Anca Brad a organizat licitaţii cu dedicaţie, prin care a cumpărat materiale pentru laborator la preţuri duble, provocând spitalului, în doi ani, un prejudiciu evaluat la 2 milioane euro.

Au murit nuferii!

Indolenţa autorităţilor, care nu par interesate şi nu găsesc soluţii pentru a opri secarea lacului geotermal, provoacă moartea nuferilor din Băile 1 Mai. În timp ce Muzeul Ţării Crişurilor şi instituţiile de mediu îşi pasează, de peste doi ani, responsabilitatea situaţiei, rezervaţia unicat a devenit o baltă oarecare, în care, pentru prima oară, nu se mai zăreşte nici măcar o frunză de nufăr.

Şcoala ororilor

Părinţii copiilor cu deficienţe psihice internaţi la Centrul Special din Tileagd acuză pedagogii că îi bat şi batjocoresc pe micuţi, iar unii sunt puşi la munci în timpul orelor. În timp ce conducerea şcolii şi reprezentanţii Inspectoratului resping acuzaţiile ca nefondate, BIHOREANUL are dovezi că elevii sunt educaţi cu urlete şi bastoane de cauciuc menite să-i... liniştească!

INTERVIUL BIHOREANULUI
Ioan Mang, preşedintele PSD Bihor, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Bihor:
"Poate vrea dl Bolojan să vadă ce înseamnă să nu-i votăm proiectele!"

Dacă până în 2012 nici nu visa să aibă viceprimar în Oradea şi vicepreşedinte de Consiliu Judeţean, şeful social-democraţilor bihoreni, Ioan Mang, anunţă că PSD vrea să aibă din 2016 şi primarul municipiului, şi preşedintele CJ.
După un dialog cu întrebări care l-au deranjat, BIHOREANUL vă prezintă un interviu în care liderul PSD Bihor îl reevaluează atât pe actualul edil Ilie Bolojan, cât şi pe fostul primar Petru Filip, proclamă PNL inamicul public nr. 1, avertizează că reprezentanţii PSD nu vor mai vota decât proiectele pe care le vor agrea, se declară nemulţumit că presa îl consideră pro-UDMR şi - cireaşă pe tort - susţine că "realizările" locale sunt, de fapt, ale... Guvernului Ponta.

Agentul şpagă

Un poliţist rutier orădean a fost arestat după ce a luat mită 1.200 de lei. Şocant e faptul că Flavius Cosmin Fodor şi-a cunoscut şpăguitorul întâmplător, într-un bar, acceptând banii pe loc, în schimbul promisiunii că îl va scăpa de un dosar penal.

Rezolvatoarea

Ex-preşedinta Partidului Verde, interceptată când se lăuda că liderii PSD Ioan Mang şi PDL Gavrilă Ghilea o curtau ca să le vândă locuri în secţiile de votare. Prinsă de procurorii DNA că a cerut 11.000 euro în schimbul locurilor de observator ce reveneau "verzilor" la alegerile europarlamentare, ecologista şpăgară Mihaela Bodonea a fost trimisă în judecată în stare de arest.

Bolnavi din politică

Orgoliile politicienilor i-au lăsat pe sătenii din Brusturi fără asistenţă medicală pe timp de noapte şi de sărbători. Deşi de doi ani nu are în buget bani pentru amenajarea unui centru medical de permanenţă, primarul liberal Ioan Petruţ n-a vrut să-i lase nici pe alţii să înfiinţeze un dispensar non-stop, ca nu cumva să-şi facă... campanie.

În vacanţă cu clasa

După un an de şcoală, cu note mari sau nu, elevii, organizaţi de profesori, îşi pregătesc vacanţele de vară.
Autorităţile şcolare recunosc că tradiţionalele tabere în care se mergea cu trenul la munte ori la mare nu mai au aceeaşi priză la tineri, locul lor fiind luat de sejururi în camere dotate cu Wi-Fi în zone exclusiviste din ţară, dar şi în Austria, Croaţia şi Grecia.