Răzbunarea lui Filip

Ca să forţeze închiderea unei pensiuni din Paleu, învecinate cu vila sa de vacanţă, fostul primar al Oradiei, Petru Filip, îl terorizează pe proprietar cu... arma fonică! Senatorul PSD a trimis pe capul proprietarului toate instituţiile de control şi, cu "mâna" unui fost subaltern din Primăria Oradea, şi-a montat pe terasă boxe uriaşe din care, din zori până seara târziu, difuzează, dată la maximum, muzică populară şi operete exclusiv ungureşti.

Operaţiunea "Cârtiţa"

Reabilitarea conductelor de termoficare, apă şi canalizare din Oradea avansează împiedicat, pentru că nimeni nu ştie pe unde trec vechile reţele de sub asfalt. Lucrările fără precedent derulate de municipalitate pentru reabilitarea infrastructurii, în valoare de peste 40 milioane euro, au adus constructorii în situaţia de a-şi dezgropa reţelele unii altora şi de a bloca oraşul după începerea anului şcolar.

Serviciu contra serviciu

Senatorul PSD Florian Bodog, acuzat că o firmă străină cu interese în sistemul sanitar românesc i-a plătit, ilegal, campania la Antena 3 şi în Jurnalul Naţional. Fost director în Ministerul Sănătăţii, secretar al Comisiei de Sănătate din Senat, Bodog ar fi primit publicitatea ca recompensă din partea firmei elveţiene pentru un presupus trafic de influenţă, dar şi o excursie de lux organizată prin agenţia de turism a uneia din fiicele patronului trustului Intact, Dan Voiculescu.

Un adio natural!

Ameninţaţi cu falimentul, fermierii bihoreni renunţă la producţia ecologică, întorcându-se la agricultura convenţională, mai uşoară şi mai rentabilă. În ciuda cererii de produse ecologice, subvenţiile modeste, birocraţia şi cheltuielile de producţie cu 40% mai mari în condiţiile unei producţii cu 30% mai mici au determinat ca în ultimii doi ani 31 de fermieri să renunţe la agricultura "curată".

Secrete la cumpărături

Incursiune în culisele super şi hyper-marketurilor: prin ce se deosebesc şi în ce mărfuri se bat, cum se spionează reciproc, cu ce trucuri îşi atrag şi îşi păcălesc clienţii. BIHOREANUL vă dezvăluie câteva dintre metodele cu care marile lanţuri de magazine vânează creşterea vânzărilor, care le sunt punctele forte şi vulnerabilităţile şi cum puteţi proceda ca să plecaţi cu sacoşe mai pline şi buzunare mai puţin goale.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Cristian Beltechi, directorul Administraţiei Imobiliare Oradea:
"Continuăm « îngălbenirea » parcărilor

La 36 de ani, Cristian Beltechi conduce deja de mai bine de patru ani Administraţia Imobiliară Oradea, cea mai mare structură a Primăriei, cu 185 de angajaţi, care gestionează întregul patrimoniu de terenuri şi clădiri al oraşului.
Deşi modul în care municipalitatea a administrat problema parcărilor, în special a celor cu durată limitată, a iscat un scandal uriaş astă-vară, când mai multe Hotărâri ale Consiliului Local şi dispoziţii ale primarului au fost atacate de Prefectură, Beltechi susţine că taxarea serviciului s-a făcut şi se face legal. Directorul se laudă şi cu apropiata ocupare a parcării supraterane din spatele Tribunalului, dar şi cu reuşita programului de reabilitare a faţadelor. Cât despre zvonurile că postul i-ar fi vânat de alţii, pe motive politice, zice că le-a auzit doar din presă...

Povestea porcului

Poliţistul Ionuţ Sala, prins că a luat mită un porc tranşat, a "picat" pe interceptările într-un dosar de furt deschis şpăguitorului său. Motociclistul Lucian Câmpean, alias Păsulă, cel care l-a cadorisit pe agentul de la Poliţia Rutieră ca să-l ierte pentru că circula fără permis, are peste 20 de spargeri la activ, fiind eliberat condiţionat, dar suspectat de noi fapte.

Toamna spectacolelor

O nouă ediţie a Festivalului Internaţional de Teatru aduce în Oradea câţiva dintre cei mai apreciaţi actori şi regizori din ţară. În decurs de mai bine de trei săptămâni, publicul orădean va putea urmări 65 de spectacole de teatru scurt, teatru-dans şi reprezentaţii muzicale, dar şi teatru pentru copii, între invitaţii de seamă numărându-se regizorii Alexandru Dabija şi Radu Afrim, precum şi actorii Marcel Iureş, Maia Morgenstern, Dorina Lazăr şi George Mihăiţă.