Mafioţii din Oradea
BIHOREANUL vă prezintă povestea aproape incredibilă a fabricii de valută falsă anihilate săptămâna trecută la Oradea şi personajele care i-au pus bazele. Zeci de milioane de euro falşi au fost tipăriţi la Oradea la comanda organizaţiei mafiote napoletane Camorra, pentru a fi aruncaţi pe pieţele europene, de către o grupare de afacerişti italieni bine integraţi în comunitatea locală şi care la vedere aveau afaceri legale cu încălţăminte, vopseluri şi producţie publicitară, dând de lucru la sute de oameni.
Adelina, gospodina
Înainte să fugă la PSD, care o vrea viceprimar de Oradea, ex-pedelista Adelina Coste a "supt" într-un singur an 150.000 lei de la 17 primării cu edili PDL şi UDMR. "Blonda de la Prefectură" din epoca Boc a câştigat în 2013 salariile a 125 funcţionari, încheind cu colegii de partid şi cu amicii udemerişti un contract de consultanţă tras la indigo de 16 ori, fără să aibă concurenţă nici măcar de ochii lumii.
Iarnă cu înfrigurare
Societatea de termoficare se pregăteşte de cel mai dificil sezon rece din ultimele două decenii. Deşi Termoficare SA a programat reluarea furnizării agentului termic pentru a doua jumătate a lunii octombrie, asociaţiile de proprietari cu restanţe vor rămâne în frig pentru a nu acumula datorii care să le ducă în incapacitate de plată.
ORADEA NOASTRĂ:
Oradea: like!
În urmă cu doi ani, Dan Dragoş îşi descoperea pasiunea pentru fotografie, luând oraşul la pas, pentru a-l imortaliza. Când şi-a dat seama că fotografiile cu Oradea se tot adună, a decis, împreună cu un alt prieten fotograf, Vasile Vâlcan, să arate lumii imaginile.
Aşa au făcut pagina de Facebook "Oradea în imagini", care a adunat rapid mii de like-uri pe reţeaua de socializare. Doi ani mai târziu, proiectul lor are aproape 16.000 de fani, fiind cea mai cunoscută pagină despre Oradea pe reţeaua de socializare.
Doctor "jucător"
Doctoriţa din Ciumeghiu îşi condiţionează pacienţii: le semnează reţete gratuite ori compensate numai dacă îşi iau medicamentele de la farmacia sa preferată. Adriana Butaru e acuzată că, încălcând deontologia profesiei, influenţează competiţia dintre cele două farmacii deschise în sat, favorizând-o pe cea învecinată propriului cabinet.
Mircea Oaie, directorul Direcţiei de Monitorizare a Cheltuielilor şi Organizare de Evenimente: "Programul Toamnei Orădene este pe aproape toate gusturile"
Pe 3 octombrie începe ediţia cu numărul XXIII a Toamnei Orădene. Anul acesta, festivalul se va întinde pe parcursul a doar 10 zile, dar va cuprinde o mulţime de concerte, atât în săli, cât mai ales în aer liber, între invitaţi numărându-se formaţii din străinătate şi fanfare militare.
Organizatorul principal al Festivalului, Mircea Oaie, directorul Direcţiei Monitorizare Cheltuieli de Funcţionare şi Organizare Evenimente din cadrul Primăriei, vorbeşte despre cum a fost alcătuit programul actualei ediţii.
Săptămână plină
Festivalul Internaţional de Teatru Oradea continuă până pe 12 octombrie, dar mai toate spectacolele, cu excepţia câtorva pentru copii, s-au jucat deja săptămâna trecută în mai multe săli din oraş, pe stradă, în cluburi şi pe scena mobilă instalată în Piaţa Ferdinand.
Cuvântul cheie al celei mai noi ediţii a FITO a fost diversitatea, dar orădenii şi-au dovedit apetenţa, după cum poate era de aşteptat, doar pentru spectacolele "cu afiş" şi pentru comedii, lăsând locuri goale la producţiile ceva mai greu de "procesat", mai pretenţioase...