Măcelarul de câini

Primul proces pentru cruzimi împotriva animalelor: doctorul Cosmin Şimonca e acuzat că a otrăvit zeci de câini cu substanţe interzise, iar pe alţii i-a înfometat ca să se sfâşie între ei. Procurorii orădeni l-au trimis în judecată pe medicul veterinar alături de fostul administrator al Adăpostului Grivei, Florentin Anton, iar pe actualul şef, Călin Ardelean, l-au amendat administrativ cu 1.000 lei, ambii pentru neglijenţă.

Penalii lui Micula

Plângeri penale pentru lucrările neautorizate de la restaurantul Transilvania şi pentru agresarea unui reporter al BIHOREANULUI de către bodyguardul lui Ioan Micula. Direcţia pentru Cultură Bihor a amendat cu 5.000 lei firma care deţine imobilul de patrimoniu, iar Primăria îi reclamă administratorul la Parchet, unde va ajunge şi "gorila" care l-a ameninţat pe jurnalist că-i "zdrobeşte oasele".

Artă de vânzare

Un orădean împătimit de tablouri, sculpturi, numismatică şi alte obiecte de preţ se pregăteşte să deschidă prima casă de licitaţii de artă din oraş. Casa Prinţesa Anastasia va găzdui lunar licitaţii cu strigare, va avea o galerie, precum şi o cafenea boemă, ai cărei pereţi vor fi "tapetaţi" cu tablouri.

ORADEA NOASTRĂ:
Welcome to Oradea!

După ce, recent, într-un sondaj online Oradea a fost desemnat cel mai frumos oraş din România, la zece mii de voturi distanţă de următorul clasat, Timişoara, orădenii au mai primit o veste menită să le gâdile orgoliul: urbea lor a fost clasată ca a doua destinaţie turistică din ţară, după Bucureşti.
"Distincţia" a fost oferită de cel mai mare site de turism din lume, Trip Advisor, adică "consilierul pentru călătorii". Dar, spun specialiştii domeniului, Oradea este încă departe de a fi o destinaţie propriu-zisă, fiind încă un loc în care turiştii ajung din întâmplare...

ORADEA NOASTRĂ
Ecologist din tată-n fiu

Prima oară când Andrei Togor a mers la pescuit avea cinci ani. Un an mai târziu, a prins şi primul peşte. Poate ca o trăsătură transmisă din tată în fiu, Andrei îndrăgeşte peştii şi pescuitul, dar mai ales natura în tot ansamblul ei.
De profesie inginer piscicol, tânărul lucrează ca manager de proiecte la Asociaţia Pescarilor Sportivi Aqua Crisius, organizaţie condusă de tatăl său, şi îşi doreşte cel mai mult să ajungă să reproducă speciile de peşti în pericol să dispară. Convins că generaţiilor viitoare trebuie să le lăsăm pământul şi apele măcar aşa cum le-am găsit, dacă nu chiar mai bune...

Unde dai şi unde crapă!

În plan local, liberalii sunt ţinuţi ostatici de PSD, dar siliţi la un nou mariaj cu PDL. După ce au "înroşit" Bihorul la scrutinul europarlamentar, pesediştii constată că voturile de acum nu le ajung să-l facă pe Ponta preşedinte şi alternează ocheadele aruncate liberalilor cu ameninţările, în timp ce aceştia socotesc cum să conducă fără ei Oradea şi judeţul.

(A)zilele bunicilor

Îmbătrânirea populaţiei a făcut din căminele de bătrâni o afacere înfloritoare, cu liste de aşteptare, în ciuda preţurilor usturătoare. Obligaţi să muncească cu program prelungit, bihorenii încep să renunţe la prejudecata că internarea părinţilor în centre de îngrijire pentru vârstnici ar fi o ruşine şi luptă să le cumpere servicii la preţuri care încep de la 1.200 lei pe lună.

Corul "angelic", la Oradea!

În seria concertelor susţinute periodic la Oradea de trupe cunoscute şi de artişti români nu mai puţin faimoşi se remarcă, de departe, "vizita" muzicală pe care o va face Corul Naţional Madrigal în oraşul de pe Criş, după 10 ani de absenţă.
Formaţia înfiinţată în urmă cu 50 de ani de dirijorul Marin Constantin, care a strâns un palmares de 4.000 de spectacole în toată lumea, va da la începutul săptămânii viitoare un recital special pe scena Teatrului Regina Maria, alături de o soprană care a împărţit scena inclusiv cu Placido Domingo.