Moarte în doi

Adolescenţii care s-au aruncat de pe blocul cu 10 etaje din strada Sovata erau cunoscuţi consumatori de etnobotanice, fiind clienţii casei într-un club unde îşi fac veacul dependenţii de droguri. Crescuţi fără tată şi fugiţi de acasă, Rafael Popuş şi Iosif Bocioc "locuiau" într-un imobil părăsit de pe Corso, iar în seara în care şi-au pus capăt zilelor s-au ameţit cu vin şi vodcă şi, pentru că rămăseseră fără bani pentru prafuri, au prizat prenadez.

Autonomie la robinet

UDMR ţinteşte monopolizarea serviciilor de apă şi canalizare în feudele din nordul judeţului. Mirajul banilor dirijaţi prin Ministerul Mediului, rezervat "tradiţional" UDMR-ului, i-a făcut pe politicienii maghiari să aranjeze asocierea a 22 de localităţi în care afacerile cu apă să revină unei societăţi care, cu 8 angajaţi, aspiră la fonduri de 50 milioane euro.

Obsesie criminală

Crima care a şocat Belgia: După ce şi-a hărţuit luni întregi fosta iubită, un bihorean a decapitat-o şi i-a aruncat cadavrul pe geamul locuinţei. Asasinul a intrat în casa victimei, tot bihoreancă, ajutat de un vecin pe care l-a "convins" să-i bată la uşă după ce l-a ţinut ostatic o noapte, legat de un scaun şi cu un căluş în gură.

Veniţi cu noi în turul II!

Organizată din economii, campania pentru referendumul din 14 iunie mizează pe participarea orădenilor indiferent de partid, naţionalitate, vârstă şi... antipatii. Repetarea scrutinului pentru Oradea Mare este promovată din uşă în uşă şi online, implicând de la orădeni de rând până la personalităţi ale oraşului, cum ar fi antrenorul Emeric Jenei, medicul Gheorghe Bumbu ori omul de afaceri Alexandru Mudura jr.

"Ridicări" în aer!

AIO a sistat ridicarea maşinilor parcate neregulamentar până la clarificarea cadrului legal. Autospecialele municipalităţii au fost trase pe dreapta până la noi ordine, excepţie făcând platforma pusă la dispoziţia Poliţiei pentru îndepărtarea maşinilor care blochează tramvaie şi periclitează siguranţa traficului.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Anca Dodescu, administrator public al judeţului Bihor: 
"Starea drumurilor e problema cea mai spinoasă a judeţului"

De 22 de ani, economista Anca Dodescu este cadru didactic al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Oradea, pe care a şi condus-o între 2004-2012. Dodescu a coordonat sau a făcut parte din zeci de proiecte de cercetare, care au adus instituţiei peste 40 milioane de lei şi 1,3 milioane de euro, în cea mai mare parte fonduri europene. Sumele atrase au făcut ca Ştiinţele Economice să fie una dintre puţinele facultăţi orădene ce făcea profit, dincolo de taxele adunate de la studenţi.
Dodescu a fost singurul candidat la concursul pentru funcţia de administrator public al judeţului, aşa că o va îndeplini până la finalul mandatului preşedintelui Cornel Popa. Misiunile pe care şi le-a fixat? Să identifice problemele judeţului care se pot rezolva cu fonduri comunitare şi să gândească proiecte prin care să procure banii necesari.

Dragoste cu happy-end

Lansată la o televiziune locală şi consacrată la una din Cluj, orădeanca Romana Fărcaş revine acasă pentru a se căsători cu fotbalistul Ioan Hora. Nunta vedetei Look TV cu mijlocaşul vicecampioanei ASA Târgu Mureş are loc pe 13 iunie la sala Queen Mary, deţinută de Ioan Micula, fiica magnatului şi soţul acesteia fiind, de altfel, una dintre perechile de naşi ale noului cuplu.

Sar în ajutor

1.720 lungimi de bazin, adică circa 86 kilometri. Atât au înotat, anul trecut, peste 200 de orădeni la Swimathon Oradea.
Anul acesta, o nouă ediţie a evenimentului va avea loc la Bazinul Olimpic pe 13 iunie, când orădenii sunt chemaţi să sprijine 15 proiecte umanitare, educaţionale, culturale şi sportive din oraş. Pot ajuta, de pildă, 320 de copii să ajungă pentru prima oară într-o tabără de vară, la amenajarea unui loc de joacă pentru "grădinari" ori la asigurarea terapiei pentru 20 de copii cu dizabilităţi locomotorii.