Orădenii care au sucit America!

BIHOREANUL vă dezvăluie cum au influenţat doi hackeri orădeni soarta lumii, ajutându-l pe Donald Trump să câştige preşedinţia SUA: unul a umplut internetul cu ştiri false favorabile acestuia, celălalt a pus FBI pe urmele lui Hillary Clinton. Condamnat deja pentru clonare de carduri şi inculpat încă într-un proces, Ovidiu Drobotă i-a făcut propagandă lui Trump printr-un site care a atras milioane de vizitatori, iar Marcel Lehel Lazăr, alias Guccifer, despre care puţină lume ştie că este orădean, a publicat corespondenţa secretă pe care Clinton a purtat-o ilegal de pe email-ul privat.

INTERVIUL BIHOREANULUI
Comisarul şef Adrian Bucur, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor
”Clanurile interlope s-au mutat din stradă pe Facebook"

În timp ce alţi copii se visau doctori sau aviatori, comisarul şef Adrian Bucur se voia poliţist, ca tatăl său. Aşa că, deşi a absolvit Ştiinţele Economice, s-a angajat la Poliţie. Prima oară a îmbrăcat uniforma în 1992 şi a fost trimis în stradă ca judiciarist, începând să alerge după hoţi, şmenari şi proxeneţi.
În 2010, era deja şef al Inspectoratului de Poliţie Bihor, în locul chestorului Liviu Popa, promovat la Bucureşti. Deşi câştigase funcţia prin examen, în mai 2012 ofiţerul s-a dat la o parte, din camaraderie, ca să-i permită chestorului Popa, schimbat între timp de la şefia Poliţiei Române, să revină la cârma Inspectoratului.
Acum a ajuns un fel de "doi într-unul": din poziţia de adjunct, câştigată în 2013 prin concurs, conduce instituţia după eliberarea din funcţie a aceluiaşi Liviu Popa, de astă dată anchetat pentru corupţie, alături de alţi patru şefi din Poliţia judeţului. O situaţie deloc fericită, după cum recunoaşte ofiţerul în interviul acordat BIHOREANULUI...

În război cu cancerul

După 4 ani de la inaugurare, personalul şi aparatura Centrului Oncologic sunt suprasolicitate.  BIHOREANUL vă arată faţa nevăzută a Oncologiei orădene: pacienţi ajunşi la medic tardiv şi puşi pe liste de aşteptare, totuşi niciodată refuzaţi la tratamente, aparatură care se defectează tot mai des fiindcă e folosită peste limitele normale, medici şi asistenţi insuficienţi şi epuizaţi, care ajung să facă infarct chiar la locul de muncă.

Primărie de vânzare!

În premieră, clădirea unei primării din Bihor este scoasă la mezat din cauza unor datorii adunate prin neplata timp de 5 ani a unui contract încheiat în urmă cu 11 ani. Sediul Primăriei Popeşti va fi vândut la licitaţie pentru că edilul Dorin Curtean n-a achitat penalităţi de 7 ori mai mari decât un debit acumulat de predecesorul său, Adrian Maga, în urmă cu două mandate, pentru plata... pazei instituţiei.

Poveste împuţită

O firmă din Oradea a pus în vânzare peste 10.000 de kilograme de peşte congelat din Tanzania căruia îi prelungise ilegal termenul de valabilitate. După o ceartă între doi afacerişti olandezi, ambii implicaţi în reetichetarea peştelui, firma Seamar Europe a fost amendată cu 45.000 lei de către DSVSA Bihor, care a dispus distrugerea mărfii rămase nevândute.

Plan falimentar

Tribunalul Bihor a aprobat săptămâna trecută un plan de reorganizare al Electrocentrale, dar inaplicabil după ce societatea a rămas de un semestru fără activitate şi angajaţi. Proiectul de relansare a fost adoptat cu votul creditorilor CEO, Maestro şi Unicom, interesaţi doar să-şi recupereze TVA, în condiţiile în care societatea deţine doar resturi de combustibili şi nu mai poate plăti nici măcar salariile compensatorii promise celor 135 disponibilizaţi.

Crăciun în Cetate

Dacă în Piaţa Unirii orădenii vor putea sărbători luna cadourilor într-un târg cu obiecte artizanale, colorat cu luminiţe, cu un patinoar şi un carusel de poveste, în Cetate sunt poftiţi să-şi amintească vechile obiceiuri ale sărbătorilor de iarnă.
Luna aceasta, fortăreaţa se transformă într-un mare atelier al Moşului, unde cei mici vor putea învăţa cum să facă decoraţiuni, să asculte poveşti şi să vadă filme clasice dedicate Crăciunului. Amatorii de "porcării" sunt invitaţi şi ei la cârnaţi, caltaboşi şi toroş, ca la bunica acasă...