Fata tatii cea nervoasă

Flavius Belcea, tatăl fetei de la Colegiul Mihai Viteazul care împreună cu două amice şi-a bătut cu sălbăticie o colegă, este un fost traficant de droguri! Bărbatul care i-a înjurat vârtos pe criticii odraslei scăpate de sub control şi care îi calcă rapid pe urme, ajungând în atenţia Poliţiei cu doi ani înainte de majorat, a scăpat după ce a fost prins distribuind marijuana cu un an de închisoare cu suspendare.

Pistă cu "găuri"

Aeroportul Oradea ar putea fi "taxat" cu 10 milioane lei de firmele care au construit noua pistă. Pe lângă instabilitatea zborurilor internaţionale, probată de suspendarea curselor de Torino, Aeroportul mai are un bai: firma PORR Construct i-a deschis proces pentru pagube produse din cauza proastei organizări a şantierului noii piste.

Primăria Oradea, not found!

Proiectul european în valoare de 74.500 euro pentru amplasarea de hotspot-uri cu internet gratuit a eşuat înainte să expire cei cinci ani de funcţionare obligatorie. BIHOREANUL a descoperit că 25 din cele 50 de puncte WiFi, începând cu cele ultracentrale din Piaţa Unirii şi Parcul Cetăţii, sunt scoase din uz de câteva luni deoarece, în lipsa reclamaţiilor, Primăria a omis să ceară RCS&RDS verificarea stării aparaturii.

Oradea lacustră

Oradea se inundă la fiecare ploaie mai serioasă deoarece extinderea reţelei de canalizare pluvială nu a ţinut pasul cu urbanizarea accelerată din ultimii ani. Casele din strada Ciheiului, curţile din Gheorghe Doja, beciurile blocurilor de pe Italiană şi toate zonele mai joase din oraş sunt inundate de ploile torenţiale de primăvară, care au provocat şi Universităţii pagube de peste 100.000 euro.

Malpraxis auto

Dispută între proprietarul unui Lexus şi dealerul Toyota din Oradea, care, după ce a greşit o intervenţie banală, putea provoca incendierea maşinii şi o explozie într-o benzinărie. Ajuns în service la invitaţia Toyota România, în cadrul unei campanii de verificare, bărbatul acuză reprezentanţa locală că i-a pus viaţa în pericol şi că îi refuză schimbarea, chiar şi contra cost, a maşinii compromise.

Stat poliţienesc!

Ancheta unui cunoscut avocat demonstrează că 300.000 de români au fost ascultați în mai puțin de 5 ani. Instanţele din Bihor sunt „fruntaşe” la exces de zel şi secretomanie, două dintre ele aprobând toate cererile procurorilor pentru autorizarea interceptărilor, iar Tribunalul Bihor refuzând pur şi simplu să spună câte asemenea decizii a dat.

Cireşar în culori

La Oradea, vara va fi multicoloră. Cel puţin aşa o anunţă primele evenimente ale lunii iunie.

Timp de patru zile, copiii vor fi răsfăţaţi cu spectacole de teatru, show-uri de magie, ateliere de creaţie şi jocuri pe gustul lor, în cadrul Kids Fest, în timp ce adolescenţii şi toţi tinerii care au chef de distracţie sunt chemaţi la a doua ediţie a Colours Festival, de unde niciun petrecăreţ nu poate pleca "nepătat"...

ORADEA NOASTRĂ:

Se anunţă şantiere!

În această săptămână, Consiliul Local va dezbate două proiecte de hotărâri care, odată aprobate, vor declanşa numeroase şantiere în oraş. Aleşii orădenilor sunt chemaţi să voteze Planul de Mobilitate Urbană, ce prevede construirea unor linii de tramvai, drumuri şi poduri, şi Strategia de Dezvoltare, care fixează priorităţi precum amenajarea centrului istoric prin transformarea unor străzi în artere exclusiv pietonale.

Trubadura

Trecând prin pasajele subterane ale oraşului, mulţi orădeni s-au întrebat, cu siguranţă, cine e tânăra delicată care, folosindu-se de o chitară şi de vocea puternică, dă culoare cenuşiului acestor goluri de sub şosele.
Este Ioana Butnăraşu, o orădeancă de 26 de ani care se declară fericită cântând pentru trecătorii necunoscuţi. Ar putea s-o facă în pub-uri sau pe scenele unor festivaluri, dar preferă străzile. "Aici mă simt liberă", explică ea.

Zero Risipă!

De acum înainte, Oradea va primi sfaturi despre cum să recicleze deşeurile de la reprezentanții altor oraşe din lume ce compun reţeaua Zero Waste Cities, din care fac parte inclusiv localităţi ce şi-au propus ca în decurs de patru ani să atingă o rată de reciclare de 80%.
Scopul Oradiei nu e chiar atât de ambiţios, municipalitatea propunându-şi ca în primă fază doar să respecte ţintele anuale privind reducerea cu 15% a cantităţilor de deşeuri ce ajung la groapa de gunoi.