Florica bandita

Soţia unui subofiţer de la Poliţia Băile Felix, Florian Pop, trimisă în judecată pentru înşelăciune, trafic de influenţă şi spălare de bani. Pretinzând ba că lucrează la DNA, ba că e avocată cu pile la Finanţe, în lumea medicală, în justiţie şi chiar pe lângă autorităţi guvernamentale, Florica Ana Pop a colectat 100.000 euro de la mai multe persoane, inclusiv de la apropiaţi, sub promisiunea că le rezolvă tot felul de chilipiruri, aranjamente şi chiar sentinţe judecătoreşti.

Oradea pur şi simplu

BIHOREANUL a provocat orădeni recenţi, veniţi din alte zone, să-şi spună părerile despre localnici. Noii orădeni cred că oraşul se dezvoltă mai rapid decât locurile lor de provenienţă, chiar dacă acestea sunt Cluj, Timişoara ori Bucureşti, dar concitadinii îi contrariază: ne consideră calmi, vecini săritori şi colegi buni, însă conservatori, cârcotaşi şi... fiţoşi.

"Dottore" pe adeverinţă

Acuzat de fraudă la obţinerea dreptului de a conduce doctorate, ministrul Florian Bodog s-a apărat fluturând adeverinţe de... autor. După ce Ministerul Educaţiei i-a retras abilitarea de a coordona doctoranzi pe care o dobândise fără a îndeplini cerinţele legale de elaborare a unor lucrări ştiinţifice, Curtea de Apel Oradea i-a dat satisfacţie PSD-istului pe baza unor declaraţii scrise de co-semnatarii unor articole comune, cum că Bodog ar fi fost "creierul" cercetărilor.

Simfonia scandalului

Premieră la Filarmonica orădeană: spectatorii au vociferat, au huiduit "la scenă deschisă" şi au părăsit sala înainte de începerea unui concert. Un concert simfonic dedicat jubileului Reformei religioase a fost marcat de revolta publicului după ce un preot evanghelic, auto-invitat pe scenă, i-a enervat pe spectatori cu un discurs în limba maghiară.

Cu capul pe şină

Angajaţii OTL au declanşat săptămâna trecută cea mai dură mişcare de protest din ultimul deceniu, blocând pentru două zile transportul în comun al oraşului. Acţiunea ilegală a atras atenţia asupra situaţiei societăţii în care municipalitatea pompează anual 5 milioane euro, cu angajaţi revendicând majorări salariale ce ar fi posibile doar prin scumpirea transportului.

Civilizaţie cu forţa

Primăria vrea să-i supraimpoziteze pe orădenii care refuză să se racordeze la reţelele de canalizare. Potrivit proiectului fiscalităţii locale pe 2018, municipalitatea îi va suprataxa cu 50% inclusiv pe proprietarii spaţiilor comerciale ţinute nefolosite în centru şi pe cei ai terenurilor fără construcţii de pe arterele principale.

11 vieţi, 11 lecţii

Filarmonica orădeană va găzdui vinerea viitoare, pe 3 noiembrie, un altfel de "spectacol": în program sunt incluse mai multe "recitaluri" ale unor jurnalişti, activişti, medici şi artişti. Este vorba despre ediţia cu numărul şase a evenimentului 11even, în cadrul căruia 11 invitaţi vorbesc în câte 11 minute despre experienţe care i-au marcat. "Soliştii" de anul acesta sunt remarcabili, între ei numărându-se fostul ministru tehnocrat al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, jurnalistul Lucian Mîndruţă, creatoarea de modă Eli Lăslean, doctoriţa Ligia Burtă şi actorul Cosmin Seleşi.