Doctor, pericol public!
Iertat de procurori de o acuzaţie de viol asupra unei paciente însărcinate, cu o simplă amendă administrativă, un ginecolog a ajuns acuzat de uz de droguri chiar la locul de muncă. Oricât ar părea de şocant, doctorul Racz Jozsef a fost filmat şi etalat pe internet de soţul unei colege de la policlinica Spitalului Orăşenesc din Aleşd, în timp ce zăcea în instituţia de sănătate publică "anesteziat" de stupefiante, al căror consum a şi fost confirmat prin analize ale Laboratorului de Medicină Legală.
Răsplată pentru lene
În timp ce firmele din zonă caută neîncetat angajaţi, statul plăteşte sume enorme asistaţilor din Brusturi, unii plecaţi în Occident la furat, cerşit sau chiar la muncă. Angajatorii au ajuns să facă petiţii la AJOFM cerând lucrători, însă primind birocraţie, iar primăriţa Livia Bârlău, care ceruse unei firme să "fabrice" şomeri, consideră că ajutoarele plătite de Guvern sunt o... "plusvaloare".
Pericolul din umbră
Obsedatul sexual prins de polițiști și dat în vileag de BIHOREANUL, care i-a publicat fotografia, a mai făcut victime și în trecut, dar nu a fost reclamat. Reţinut pentru 24 de ore şi dus în faţa instanţei pentru arestare, Teofil Gurău a primit interdicția de a părăsi comuna Ineu, unde locuiește, judecătorul considerând că nu de cătușe are nevoie, ci de un… psiholog!
Succes fără cuvinte
Chiar dacă în cei 4 ani de liceu n-a auzit nicio explicaţie a profesorilor, o orădeancă suferindă de surzenie a dat o pildă de ambiţie, promovând Bac-ul cu brio. Absolventă a Colegiului Naţional "Iosif Vulcan", Paulina Temelie şi-a susţinut examenele la limba română, istorie şi geografie într-o sală separată, după ce un interpret mimico-gestual i-a "tradus" cerinţele pe înţelesul ei.
Probleme la etaj!
Primarul Ilie Bolojan insistă pentru adoptarea regulamentului privind alinierea la înălţime şi la frontul stradal al caselor din centrul istoric al oraşului. Normativul de numai trei pagini e contestat de orădeni pentru că nu s-a bazat pe niciun studiu, va reduce valoarea caselor vizate, iar imobilele construite legal vor fi supraimpozitate fără a da proprietarilor posibilitatea să se conformeze noilor reguli.
Stegarul Marii Uniri
Cel mai important succes politic şi diplomatic din istoria României, Unirea Transilvaniei cu Ţara Mamă, a avut un prim punct declanşator în Oradea. Avocat, parlamentar şi primar al oraşului, orădeanul Aurel Lazăr a fost personajul care a propus semnarea Declaraţiei de Independenţă a românilor ardeleni în oraşul de pe Crişul Repede.
Stop, parcarea mea!
Poliţiştii locali se mişcă greu la reclamaţiile privind ocuparea abuzivă a parcărilor de domiciliu. Conducerea Primăriei orădene, care încasează anual aproximativ 2 milioane lei din taxarea parcărilor rezidenţiale, refuză să angajeze mai mulţi poliţişti, preferând să ceară modificarea legii, pentru revenirea la ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.
O vară ca-n filme
În Oradea, şi miezul verii e plin cu evenimente. După ce la început de iulie orădenii au călătorit în timpuri străvechi, la Festivalul Medieval al Cetăţii, în perioada următoare ei vor fi îmbiaţi cu alte oferte tentante.
Între acestea se numără seri cu proiecţii de filme artistice sub clar de lună, în Parcul Cetăţii, unele însoţite şi de concerte. De asemenea, Carnavalul Florilor îi va aduce în premieră la Oradea pe cei 100 de muzicieni din Orchestra Simfonică Ţigănească din Budapesta, care vor susţine un concert în Piaţa Unirii.