Luni, 4 martie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Milițian la 112

Un bihorean care a îndrăznit să reclame la 112 transporturi nelegale de balast s-a trezit bătut, încătușat și amendat de șeful Postului de Poliție din Aușeu.

Agentul șef adjunct Florin Ianc, despre care există suspiciuni că protejează asemenea transporturi, a „descins” la poarta reclamantului și, deși îl cunoștea, l-a somat să se legitimeze, l-a amenințat că-l încătușează și a și făcut-o, după ce l-a umplut de lovituri.

Poliția Bihor susține că agresivă a fost... victima, în ciuda imaginilor filmate care arată că „oamenii legii” veniseră chitiți să o sancționeze pentru „apelare falsă” la 112. BIHOREANUL solicită o anchetă obiectivă!

Muncitori de împrumut

Companiile multinaționale din parcurile industriale ale Oradiei au adoptat o nouă „modă” pe piața forței de muncă: leasingul de personal, adică recrutarea temporară a unor angajați care, de fapt, lucrează pentru agenții intermediare.

Metoda este avantajoasă pentru firme, deoarece își asigură personalul necesar în perioadele cu multe comenzi și le scutește de bătăi de cap când nu mai au ce să le dea de lucru. Tocmai din acest motiv, leasingul de personal este dezavantajos pentru muncitori, deoarece firmele îi dau afară mult mai ușor și nu au dreptul la indemnizații de șomaj.

Cămătar în robă

Dosar exploziv trimis în judecată de Parchetul Curţii de Apel Oradea, după o anchetă a BIHOREANULUI: printre inculpaţi se află un avocat, un notar şi doi interlopi notorii.

Mafia imobiliară condusă de avocatul salontan Sallak István, în cârdăşie cu secretara sa, Mariţa Benea, cu notarul Szász Dénes şi cu doi escroci fără scrupule, Farkas Alexandru şi Farkas Lóránd, a lăsat fără case cel puţin 12 oameni, prin cămătărie, şantaje şi înşelăciuni.

Micul luptător

Micuțul Noel, băiatul care în 2020 a primit un tratament de 2,1 milioane dolari pentru amiotrofie spinală, se recuperează și încearcă să meargă singur.

Acum în vârstă de 4 ani și jumătate, copilul a evoluat constant, astfel că în prezent înoată, vorbește, se joacă și merge la grădiniță, însoțit de mama sa care îl ajută să se deplaseze cu ajutorul unui scaun rulant.

Casa spectacolelor

În această lună ar putea începe construcția centrului cultural multifuncțional din Oradea. Clădirea cu un design modern, ales printr-un concurs internațional, va avea o sală principală cu peste 1.000 de locuri, menită să găzduiască diferite concerte și spectacole, două săli mai mici, precum și un restaurant.

OPINII

Mircea Chirilă: La Școala Profesională sau la Universitate?

La cum arată rezultatele de la evaluarea națională, unde un sfert dintre elevi sunt „clei” la română și mai mult de jumătate nu știu nici măcar aritmetica elementară, e clar că destinul poporului nostru este la lopată și bidinea. Sigur că o mică parte dintre analfabeții funcțional și funcționari se pot salva intrând în politică, numai că acolo, pe lângă că trebuie să fii prostovan, e nevoie să fii și canalie.

Adrian Criș: Milițienii din Poliție

Am încercat să aflu de la tablagiul de Aușeu ce i-a justificat supra-reacția, excesul de forță (chiar așa, dacă omul nu ieșea la poartă, i-ar fi spart ușa și tăbăra peste el în casă?). În fond, știa „datele” săteanului și, dacă ar fi vrut doar să-l amendeze, o putea face oricând. Cum n-a avut răbdare, e clar că voia, la cald, mai mult de atât: să-l „învețe minte”. Dar am încercat degeaba: oricărei întrebări i-a răspuns cu stereotip-scut: „contactați conducerea IPJ Bihor”.

PREMIILE LUI BIHOREL

Stop beton! De ce s-a opus Comisia pentru Monumente amenajării promenadei de pe malul drept al Crișului; Pe site-ul PSD Bihor lucrurile sunt „înghețate” de ani de zile; Chestionar cu „speciali”: Sondaj la secret despre cum funcționează Justiția bihoreană; Zâmbiți, vă rog! Șefa Agenției pentru Plăți și Inspecție Socială Bihor ne ține în... autoportrete; Au fost nevoiți să refacă pista de biciclete, pe lângă un monument funerar; O treabă mare: Îndemn ciudat afișat la una dinte toaletele Primăriei Oradea...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!