Luni, 14 septembrie, a apărut un nou număr din BIHOREANUL tipărit, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Liber spre Europa!

Chiar dacă are numai 5,3 kilometri, mica porţiune de autostradă dintre Biharia şi frontieră, recent inaugurată, racordează Bihorul la reţeaua europeană de autostrăzi. 

BIHOREANUL vă arată, cu cifre şi hărţi, de ce am ajuns într-o poziţie privilegiată, care în curând va fi de invidiat: din Oradea ne putem conecta, mergând doar pe autostrăzi, cu restul Europei, iar peste câţiva ani, dacă toate proiectele reuşesc, vom fi la fel de bine racordaţi şi de restul României, prin Autostrada Transilvania şi prin viitorul drum expres Oradea - Arad, care ne va conecta, via autostrada A1 Bucureşti - Nădlac, de inima ţării.

Şcoală printre şanţuri

Începerea noului an şcolar a prins Primăria încurcată în şantiere tărăgănate în toate cartierele. Lucrările derulate lent, pe fondul unor probleme de organizare şi aprovizionare deficitară, precum cele din Piaţa Ferdinand sau străzile Aurel Lazăr şi Libertăţii, vor îngreuna circulaţia odată cu reluarea cursurilor şi intensificarea traficului. BIHOREANUL vă arată de ce se întâmplă asta...

Dragoste otrăvită

Cum a ajuns o tânără din Oradea să fie plasată într-un bordel din Hamburg? Se cheamă metoda Loverboy și este foarte des utilizată.

Orădeanca a fost sedusă de un fost coleg de şcoală cu care s-a reîntâlnit după absolvirea liceului şi care s-a dovedit un proxenet versat: Murvai Norbert avea încă o "iubită" la produs, câştigând de pe urma celor două aproape 40.000 euro pe care i-a cheltuit pe... prostituate.

Comparaţi şi votaţi

BIHOREANUL a sintetizat ofertele cu care pretendenţii la Primăria Oradea încearcă să seducă alegătorii. În timp ce candidatul PNL promite să continue proiectele începute de Ilie Bolojan, reprezentanţii USR-PLUS şi POL vor ajustarea şi chiar stoparea lor, cel al PSD clamează digitalizarea administraţiei, iar reprezentantul UDMR face propuneri utile oricărui câştigător.

Politicienilor nu le lipsesc ideile bune, dar sunt şi câteva năstruşnice ori aberante. BIHOREANUL vi le prezintă, pentru a putea vota în cunoștință de cauză.

Şcoli "bolnave"

Zeci de grădiniţe şi şcoli din Bihor nu au autorizaţie sanitară, cele mai multe fiind lipsite de toalete decente. Nici măcar pandemia de Covid-19 nu i-a determinat pe primari să pună mai mult preţ pe normele sanitare, dovadă că 34 de unităţi de învăţământ din judeţ au deficienţe de igienă, majoritatea având latrine în curte. Aflați care sunt acestea.

Legume... la modă

Un universitar a amenajat în Bihor o plantaţie impresionantă, cu 50 de soiuri de roşii ecologice. Împreună cu soţia şi fiica sa, profesorul Mihai Cărbunar cultivă şi comercializează legume mai puţin cunoscute în ţară, între care castraveţii amari, castraveţii Patole, varza chinezească şi mai nou, dovlecii şarpe, originari din Sri Lanka. 

Cultură... cu mască

Instituţiile de cultură din Oradea reiau spectacolele în săli, cu reguli speciale, între care măşti obligatorii şi mai puţini spectatori. Filarmonica de Stat şi Teatrul Szigligeti sparg gheaţa în această săptămână cu un concert dirijat de Romeo Rîmbu, respectiv un spectacol în cadrul festivalului "Poimâine", iar Teatrul Regina Maria continuă reprezentaţiile în aer liber, plănuind însă şi întoarcerea în Sala Mare.

ACTUALITATE LOCALĂ

Nu rataţi selecţia ştirilor de actualitate din BIHOREANUL tipărit! Printre subiecte: Pasajul subteran Magheru din Oradea, inaugurat în prezenţa ministrului Marcel Boloş; O balenă, un schelet de mamut şi dinozauri, la noua secţie de Ştiinţe ale Naturii din Muzeul Ţării Crişurilor; Szabó Ödön: Despăgubirile pentru exproprieri să includă şi "valoarea sentimentală"; Ministrul Culturii: Asigurăm restaurarea interioarelor Palatului Episcopal; Avocatul Călin Moisi şi două foste angajate din Tribunal, trimişi în judecată de DNA; Şefa DSP Bihor: Bolnavii de Covid-19 se pot întoarce la muncă după 14 zile, fără să fie obligaţi să-şi facă un nou test; Numărul bolnavilor de coronavirus din Bihor se apropie de 3.000; Epidemia în Bihor: numărul de noi îmbolnăviri a crescut faţă de finele lunii august