Luni, 29 noiembrie 2021, a apărut o nouă ediţie a BIHOREANULUI tipărit, cu un conţinut bogat în informaţii exclusive şi variat. Iată ce puteţi citi în noul număr:

Mamă la 14 ani

BIHOREANUL vă prezintă cutremurătoarea poveste a unei adolescente lăsate însărcinate de violatorul ei!

Brigitta a fost urmărită timp de trei ani de agresorul ei, un bărbat de 31 de ani cunoscut prin sat ca un neica nimeni, care a reuşit să-şi ducă obsesia până la capăt la începutul acestui an, fiind arestat abia acum câteva săptămâni, chiar în ziua în care victima sa ieşea din spital cu bebeluşul, după ce testul ADN a probat fără dubiu că este tatăl nedorit al acestui copil cu mamă... copilă.

Tranşeele Oradiei

Traficul din Oradea este dat peste cap de zecile de şantiere deschise concomitent, cu şanţuri acoperite de mântuială ori chiar abandonate din proastă organizare.

Oraşul intră în iarnă cu kilometri de "tranşee" începând din Nufărul şi centrul civic, unde au loc lucrări de modernizare şi amenajare de pasaje subterane, până între blocurile din Rogerius, unde se înlocuiesc reţelele de termoficare, sau în Oncea, cu străzi aflate de luni de zile în stadiu de săpătură.

Fentă "academică"

Sub pretextul unei cercetări psihologice, o firmă care ţine cursuri de dezvoltare personală "vânează" clienţi creduli în rândul elevilor orădeni.

Cu acordul Inspectoratului Şcolar, căruia i-a promis că va studia afectarea psihică a elevilor în pandemie, Academia de Business şi Leadership Open Tribe momeşte părinţii cu teste gratuite pentru evaluarea inteligenţei emoţionale a copiilor, pentru ca apoi să le propună să-i înscrie la cursuri "piperate".

Crima din pădure

Un pădurar din Drăgăneşti a stâlcit în bătaie un bătrân care îl acuzase de furt de lemne, l-a aruncat într-un şanţ şi l-a lăsat să moară în chinuri din cauza rănilor.

După o anchetă încurcată de un martor mincinos, pădurarul Ionuţ Roiti a fost trimis în judecată de Parchetul Bihor, pentru lovituri cauzatoare de moarte, împreună cu amicul prins că i-a asigurat falsul alibi.

"Bube" fără număr

Primăriţa din Brusturi, Livia Bârlău, arestată împreună cu soţul ei după o tentativă de omor, a fost găsită şi cu învârteli din banii comunei.

Auditorii Camerei de Conturi au descoperit cum a abuzat primăriţa de bugetul comunei: unii săteni au fost scutiţi ilegal de plata taxelor şi alţii "arşi" cu penalităţi peste lege, iar din banii publici s-au achitat servicii electorale şi lucrări de construcţie fictive.

Comorile din Căbeşti

În premieră, Bihorul şi-a înfiinţat trei arii protejate de interes judeţean.

Toate cele trei noi zone ocrotite au în comun peisaje unice create de natură şi se află în Căbeşti, o comună din Ţara Beiuşului care are ambiţia să devină o destinaţie turistică pentru iubitorii de drumeţii.

3, 2, 1, Mozart!

Un artist orădean va încerca să doboare recordul mondial, susţinând un concert la pian de 130 de ore.

Pianistul Thurzó Zoltán îşi va începe maratonul marţi dimineaţă, în sala festivă a Universităţii Partium din Oradea, unde invită publicul să-l urmărească şi să-l încurajeze în curajosul demers muzical.

OPINII:

Mircea Chirilă: Podul lui Mang & Bolojan

Şucăr mare în PSD Bihor, pentru că şefii de la Judeţ au anunţat că s-a recepţionat noul pod de la Bulz. Liberalii susţin că e o realizare exclusiv a lor şi că lucrarea s-a făcut din banii economisiţi de Bolojan prin subţierea organigramelor Consiliului Judeţean şi ale instituţiilor subordonate.

Dar câtă nedreptate i se face lui Ioan Mang prin respectivul comunicat! În primul rând că domnia sa a fost cu ideea noului pod, numai că nu a putut să o pună în practică din lipsă de bani...

Adrian Criş: Termoficare pe dreapta

Sistemul politic din România premiază lenea, laşitatea, inacţiunea în orice chestiune, deci de ce ar proceda diferit în problema termoficării, care odată cu scumpirea energiei a devenit noul cal de bătaie al politicienilor populişti?

Capitala produce gigacaloria cu 986 lei şi vrea s-o vândă cu doar 280 lei (la 28,39% din cost), Braşovul cheltuieşte 763 lei pentru a produce o gigacalorie pe care deocamdată o vinde cu 264 lei (34% din costuri), Constanţa bagă 1.337 lei pentru o gigacalorie pe care o va factura cu 450 lei (33,6%),...