Luni, 18 ianuarie, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit, număr de Sărbători, cu un conţinut bogat în informaţii exclusive și variat. Iată ce puteți citi în noul număr:

Obsesie criminală

BIHOREANUL vă prezintă detalii cumplite despre fostul şef al Poliţiei Locale Oradea care şi-a înjunghiat fosta soţie: înainte să încerce s-o ucidă, Paul Kövér a sechestrat-o în apartament.

Poliţistul local, descris ca fiind fără cusur de actualul său şef, şi-a bătut soţia de mai multe ori, a spionat-o, iar când femeia a cerut ordin de protecţie împotriva sa, dovedind cu martori că era violent, Tribunalul a respins solicitarea pe motiv că ar fi... neîntemeiată.

Şah la Bolojan

Fiindcă vrea musai Prefectura Bihor, UDMR a „îngheţat” împărţirea posturilor de prefect în toată ţara. După ce a pretins un viceprimar în Oradea şi un vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Bihor, susţinând că oferă în schimb „loialitate şi stabilitate în coaliţie”, UDMR vrea şefia Prefecturii ca să-l „cenzureze” pe Ilie Bolojan. BIHOREANUL aduce detalii de culise...

DNA să vină să o ia!

Terorizați de directoarea Angela Lupșea, care îi toacă pe rând, sub învinuiri închipuite, ca să-i poată concedia, muzeografii Cetății au reclamat-o la DNA.

Protejată a fostului primar Ilie Bolojan, Lupșea este acuzată de abuzuri în serie, ocuparea funcției în mod nelegal, schimbarea destinației încăperilor și derularea de activități comerciale în Cetate, cu riscul unor corecții financiare de 14,5 milioane lei pentru încălcarea proiectului de reabilitare. O poveste „cu susu-n jos”!

Marcel Boloş: „În Oradea, banii europeni au fost folosiţi cu cap”

Ministru al Fondurilor Europene între noiembrie 2019 - decembrie 2020, Marcel Boloş, „fondatorul” Direcţiei de Management al Proiectelor cu Finanţare Internaţională datorită căreia Primăria Oradea a devenit „campioană naţională” la absorbţia de fonduri europene, prezintă cititorilor BIHOREANULUI, dincolo de un necesar bilanţ al activităţii ministeriale recent încheiate, structurarea programelor pentru exerciţiul financiar 2021-2027 şi priorităţile Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă.

Bătăuș de mic

Să știm mai bine cine de reprezintă în Parlament! Controversatul deputat AUR de Bihor, Mihai Lasca, a fost implicat în scandaluri încă din adolescenţă. În ultimul an de liceu, Lasca a fost la un pas de a fi exmatriculat după ce, chiar pe holul Colegiului Mihai Eminescu, şi-a bătut un coleg până l-a lăsat inconştient, scăpând de pedeapsă doar datorită unor „intervenţii” la Inspectoratul Şcolar. Vezi ce replică a dat BIHOREANULUI deputatul năzdrăvan...

Calendarul BIHOREANULUI

Ca la fiecare început de an, BIHOREANUL a realizat un calendar haios, prin car etrece în revistă principalele personaje și întâmplări ale anului precedent, unul dominat de pandemia de Covid și de două rânduri de alegeri, amuzându-se pe seama protagoniștilor. Atenție, dialogurile nu trebuie luate (chiar) în serios, ci tratate ca pamflete! Nu rata calendarul din ediția de luni a ziarului, care îl găzduiește pe paginile din mijloc.

Minunile lui Neșu

Fundația lui Mihai Neșu a reușit să adune 1 milion de euro pentru construirea Centrului Sfântul Nectarie. La primăvară vor începe lucrările pentru primele trei clădiri ce vor compune viitorul centru de recuperare medicală, menit să ajute copiii cu dizabilități din toată țara: o biserică, un centru de cazare pentru familii și unul dedicat terapiilor pentru cei mici. Poate mai dăm o mână de ajutor...

Ne distrăm în 2021?

În agenda evenimentelor din 2021 din Oradea sunt marcate şi semne de întrebare. În acest an, orașul ar urma totuși să găzduiască spectacole de teatru, concerte, festivaluri şi chiar un campionat mondial de lupte medievale.

În vreme de pandemie, organizatorii mizează pe evenimente de dimensiuni mai mici, în cadrul cărora să se poată respecta reguli de igienă, iar asta va schimba faţa festivalurilor locale. BIHOREANUL vă spune ce se plănuiește...

Munte de gunoaie

Un teren din mijlocul staţiunii Băile 1 Mai a „crescut” în înălţime cu câţiva metri, după ce a fost acoperit cu deşeuri depozitate clandestin.

Mii de tone de moloz rezultat în urma renovării Ştrandului Venus şi după lucrările de canalizare din comuna Sânmartin au fost abandonate pe un teren din staţiune, înconjurând gospodăria unei familii. BIHORREANUL arată cine e de vină.

Femei înalte

Primul spectacol al Teatrului Regina Maria la revenirea în faţa publicului este regizat de o orădeancă de 26 de ani. Curioasă ce se întâmplă în spatele scenei, Diana Păcurar a studiat regie de teatru la UNATC, iar acum le propune orădenilor spectacolul „Trei femei înalte”, o psihodramă după o piesă premiată cu Pulitzer. BIHOREANUL vă face cunoștință...