Luni, 20 noiembrie, a apărut o nouă ediție a BIHOREANULUI tipărit, împreună cu suplimentul de educație ecologică Oradea Noastră, cu un conţinut variat şi bogat în informaţii exclusive. Dintre subiectele noii ediţii:

Goana pentru lefuri

Tot mai mulți bugetari revendică salarii mai mari, alții le-au și încasat prin procese intentate propriilor instituții. Angajații din Finanțe, CAS și Educație au obținut venituri majorate după ce au oprit lucrul, cum vor să facă și cei din alte instituții, în timp ce inspectorii ITM și magistrații au câștigat deja „suplimente” în justiție, ultimii chiar fabuloase, de sute de mii de lei.

Loviți de tram-tren!

Proiectul de 235 milioane de euro al tram-trenului naște critici și controverse. Riveranii se tem că linia ce va trece pe strada Lacul Roșu din Corneliu Coposu până în Ștefan cel Mare va afecta peste 100 de locuri de parcare, iar pentru amenajarea altora ar putea fi necesare exproprieri de case și desființări de afaceri.

Gimi hoțomanul

Condamnat deja pentru fals şi uz de fals, şeful Camerei Taximetriştilor Bihor, Iosif Rad, Gimi pentru amici, este inculpat și pentru concurenţă neloială, o premieră în judeţ. BIHOREANUL vă dezvăluie povestea celui mai şocant faliment din domeniul taximetriei locale, provocat de Rad, care - pe când era director al firmei Hello - i-a furat acesteia emblema şi numerele de telefon ale dispeceratului ca să-şi facă propria companie.

Ziua folclorului

Orădenii sunt invitați să celebreze Ziua Națională mai devreme și să redescopere cântecele și tradițiile românești, într-un mega-spectacol la Oradea Arena. Ediția din acest an a evenimentului „România ne unește” va fi una bogată, căci în fața publicului vor urca o sumedenie de artiști, în frunte Nicolae Furdui Iancu și Surorile Osoianu.

ORADEA NOASTRĂ

Separă și câștigă!

Primăria a dat startul celei de-a doua ediții a concursului „10 cu felicitări”, prin care provoacă elevii orădeni să colecteze separat deșeuri în cantități cât mai mari, școlile cu rezultatele cele mai bune urmând să fie premiate cu bani. Insula reciclării va sta câte o săptămână în curțile a 18 școli orădene.

Povești revigorate

Într-o lume care pune un accent tot mai mare pe sustenabilitate și reducerea deșeurilor, orădenii, ca toți „cetățenii” lumii, ar trebui să opteze pentru refolosire ori de câte ori au ocazia. Inclusiv când au nevoie să-și golească locuințele de cărți care nu le mai sunt de folos. Cum pot bihorenii să recicleze cărțile vechi? Donându-le Bibliotecii Județene sau unui anticariat caritabil.

Curățenie de toamnă

Până la finalul lunii noiembrie, orădenii pot scăpa gratuit și fără efort de deșeurile vegetale. Muncitorii RER Vest ridică gratuit frunze, crengi și alte resturi vegetale, cu condiția să fie lăsate la limita proprietății în perioada dedicată fiecărui cartier orădean.

Vulturi pe teren

A trecut aproape un deceniu de când Oradea nu mai are o echipă profesionistă de rugby, care să joace în competițiile dedicate seniorilor, realitate cu care Valentin Dat, fost jucător al sportului cu balon oval, nu s-a putut acomoda. Susținut de soție, a pus bazele singurului club orădean care acum pregătește viitorii rugbiști, învățându-i pe copii nu doar regulile sportului, ci și pe cele de viață.

OPINII

Adrian Criș: Pas cu pas, spre faliment

Baiul e că majorările au acutizat nedreptățile. Cum să aibă angajații CAS lefuri mărite, dar CAS să nu aibă bani pentru bolnavii de cancer?  Cum să primească finanțiștii salarii majorate, iar statul să nu aibă finanțe? Și totuși, nu bugetarii sunt marii vinovați și nici răul prim ce trebuie stârpit...

Mircea Chirilă: Rabinul Birta

Să vedeți cum vom simți că se degajează circulația în oraș după atâtea restricții! Va fi ca în povestea rabinului care îl sfătuiește pe omul sărac să-și bage toate animalele în casă, iar după ce le dă afară locuința i se va părea foarte încăpătoare...

PREMIILE LUI BIHOREL

Poveşti vânătoreşti: Spectacol la judecata propunerii de arestare a braconierilor VIP-uri; Imagini cu mașina care a declanșat instalația de stingere a incendiilor din Parcarea Independenței; Consilierii locali din Ineu s-au sfădit ca la ușa cortului; Sancționat pentru că a cerut bani de la elevi, directorul de la Colegiul Economic a primit calificativ „foarte bine”; Au făcut bloc ANL la Tăuteu și acum nu au solicitanți cu care să îl umple; Averi la grămadă: Viceprimarul din Finiș a trecut în declarație veniturile nevestei unui consilier.

ACTUALITATE LOCALĂ

L-au „încălțat”: Florin Panea, patronul Leonardo, inculpat pentru o fraudă uriaşă. Milionarul orădean Florin Panea, proprietarul lanţului de magazine Leonardo, a fost pus sub acuzare, vinerea trecută, pentru o fraudă fiscală de peste 26 milioane lei, de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor. Anchetatorii i-au pus sub sechestru toate proprietăţile identificate; Oncologia nu are destui bani, medicii trebuie să aleagă care bolnavi primesc terapia; Protest cu lacrimi în faţa Palatului de Justiţie: „A ucis doi oameni şi e liber”; A lovit intenţionat un om cu TIR-ul; PSD cere ieftinirea gigacaloriei în Oradea; Reacție la dezvăluirile BIHOREANULUI: Proiecte de legi depuse în lupta cu drogurile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!